Facebook Pixel «Θέλουμε αξιοπιστία και γεμάτα γήπεδα»
| 2014-07-02 16:39:00

«Θέλουμε αξιοπιστία και γεμάτα γήπεδα»

«Θέλουμε αξιοπιστία και γεμάτα γήπεδα»

Νέο πρόεδρο έχει από χθες η Super League, με τον Τάκη Αγραφιώτη να αναλαμβάνει την προεδρία. Ο νέος πρόεδρος της Super League μίλησε στο ραδιορφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους της Λίγκας για τη νά σεζόν.

Aναλυτικά όσα είπε:

Για την κοινή πλεύση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Από σήμερα φυσά διαφορετικός αέρας στη Λίγκα και θέλω να πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για αυτό τα βρήκανε οι δύο μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Όλοι ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και η ελληνική κοινωνία. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα. Αν είσαι δηλαδή καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα η Εθνική... πάτησε τον αντίπαλο. Βέβαια, αν είχε δοθεί πέλαντι στο χέρι του Τοροσίδη και είχε γίνει το 2-0, θα είχαμε τελειώσει. Κανείς δεν ασχολήθηκε όμως. Ήταν μια φάση που δεν είδε ο διαιτητής. Αν είχε γίνει στην Ελλάδα όμως, τι θα λέγαμε; Όταν είμαστε ενωμένοι όλα ξεπερνιούνται. Όταν μου προτάθηκε να αναλάβω την προεδρεία πιστεύω πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήδη τα είχαν βρει».

Για το κλίμα στη Super League: «Σίγουρα υπάρχουν γεγονότα που μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν θα συμβούν. Είδα ένα τεράστια θετικό κλίμα. Και στις 18 ομάδες. Πρώτη φορά κάνουν προσπάθεια να ενώσουν τα προβλήματά τους και να βρουν από κοινού μια λύση».

Για τις πρώτες του κινήσεις: «Να ενημερωθούμε αρχικά λίγο... Αυτό που προέχει πάντως είναι η αξιοπιστία και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτά είναι τα δύο μεγάλα στοιχήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά τους πόρους, η NOVA και ο ΟΠΑΠ είναι οι βασικοί αιμοδότες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ λήγει το 2015. Είναι δηλαδή η τελευταία χρονιά που έχουμε χορηγία στις φανέλες. Με τη Nova τα πράγματα πάνε καλά. Δεν ξέρω για τις φήμες ότι πωλείται στον ΟΤΕ. Με τη Nova δεν πιστεύω πως θα τα χαλάσουμε. Το μεγάλο βάρος λοιπόν, θα το ρίξουμε στον ΟΠΑΠ. Θα πρέπει να βρούμε κι άλλους πόρους. Να κάνουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να γίνουν τα γήπεδα πραγματικά γήπεδα που θα προσφέρουν διασκέδαση στον κόσμο».

Για το γεγονός πως προέρχεται από τον Ολυμπιακό: «Δεν γίνεται να ασχολείσαι με τα ποδοσφαιρικά κοινά και να μην είσαι φίλαθλος. Θα είναι ουτοπία να ψάχναμε πρόεδρο χωρίς φίλαθλα αισθήματα. Να το ξεπεράσουμε κάποια στιγμή και αυτό στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πώς δουλεύει ο καθένας. Να αφήνεις στην άκρη τα φίλαθλα αισθήματά σου και να τιμάς όσους σε εξέλεξαν. Εμείς είμαστε εδώ για το καλό της Λίγκας, άσχετα αν εγώ είμαι Ολυμπιακός και ο Στράτος Παναθηναϊκός».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags