Facebook Pixel Γύρισε ο Χαβίτο!
| 2014-07-05 22:54:00

Γύρισε ο Χαβίτο!

Γύρισε ο Χαβίτο!

Σε ποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ θα αγωνίζεται ο πρώην άσος του Άρη και του Ολυμπιακού;

Ολοκληρώθηκε και επίσημα το «μπαμ» με την απόκτηση του Χαβίτο από την Κέρκυρα, με τον Ισπανό πρώην άσο Ολυμπιακού και Άρη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τους «Φαίακες». Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή για την ομάδα του Ιονίου και σίγουρα η μεγαλύτερη της ομάδας και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά, η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της, ενός έτους, συνεργασίας της με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, άλλοτε άσο των Μπαρτσελόνα, Άρη και Ολυμπιακού, Francisco Javier Peral Periáñez «Javito».

Ο Javito γεννήθηκε στις 4/11/1983 στη Μορελέχα και το 2001 εντάχθηκε στις φημισμένες Ακαδημίες της μεγάλης Μπαρτσελόνα, στη La Masia. Διατελώντας συμπαίκτης με κορυφαίους παίκτης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής χάρτας, με πρώτο και καλύτερο τον Λιονέλ Μέσι!

Αφού αγωνίστηκε, κατά σειρά στην τρίτη (67/10) και τη δεύτερη (53/12) ομάδα της «Μπάρτσα», στις 7/12/2004 πραγματοποίησε τη μοναδική του παρουσία με την α’ ομάδα των Καταλανών και μάλιστα, σε επίπεδο Champions League, απέναντι στη Σαχτάρ του Ντόνετσκ.

Από την Μπαρτσελόνα αποχώρησε το καλοκαίρι του 2006, για λογαριασμό του Άρη, έχοντας προλάβει να χριστεί μία φορά διεθνής, με την εθνική ομάδα U20 της Ισπανίας (2005).

Στη Θεσσαλονίκη, στα πέντε χρόνια που παρέμεινε (2006-’11), πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα (136 ματς, 15 γκολ), έχοντας καθοριστικό γκολ στις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές των Θεσσαλονικέων (Europa League). Όπως το γκολ- πρόκριση που σημείωσε στις 4/12/2007 επί της Ρεάλ Σαραγόσα, αλλά και το νικηφόρο τέρμα του στο μεγάλο 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στο «Κλ. Βικελίδης», στις 16/9/2010.

Το 2011 κι αφού είχε προηγηθεί μια εξάμηνη «περιπέτεια» στη Λα Κορούνια, όπου, λόγω «γραφειοκρατικών» προβλημάτων, ουσιαστικά δεν αγωνίστηκε ποτέ, ο Javito εντάχθηκε στο δυναμικό του Πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακού. Μετά, όμως, από 4 αγώνες στο Πρωτάθλημα (κι ένα, καταπληκτικό, γκολ επί της Δόξας Δράμας), παραχωρήθηκε με δανεισμό στην τουρκική Ορντουσπόρ (14/4). Οι τελευταίες του ομάδες, μέχρι την έλευσή του στο νησί, ήταν οι Έρκουλες (12/0) και, πέρσι, Αλκορκόν (23/4)».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags