Facebook Pixel Η δοκιμασμένη συνταγή είναι και η καλύτερη
| 2014-07-09 22:00:00

Η δοκιμασμένη συνταγή είναι και η καλύτερη

Η δοκιμασμένη συνταγή είναι και η καλύτερη

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο του φιλικό και το στοίχημα του Αναστασίου. Ποιοι είναι οι δύο πιτσιρικάδες που ξεχώρισε;

Προφανώς και μεταξύ μας δεν χρειάζεται πια να διευκρινίζουμε, πως φιλικά προετοιμασίας σαν κι αυτό που έδωσε ο Παναθηναϊκός με την Άρκα Γκντανσκ δεν προσφέρονται για συμπεράσματα και τα σχετικά.

Αυτό νομίζω είναι κάτι, που διαχρονικά θα έπρεπε να είχε λυθεί στα μυαλά όλων σε στοιχειώδες πρώτο επίπεδο.

Από κει και πέρα όμως, σίγουρα σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και σε κάθε... προπόνηση μπορείς να δεις πράγματα σε μια ομάδα που είναι πάντα χρήσιμα από κάθε άποψη.
Τον Παναθηναϊκό λοιπόν, πρέπει να τον κρίνουμε παίρνοντας υπ' όψιν μας μια βασικότατη ιδιαιτερότητα.

Ότι δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος, να ρίξει στην προετοιμασία του βάρος στον... χρόνο και όχι στην ποιότητα.

Πρέπει με δηλαδή με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με όσο το δυνατόν πιο... ανώδυνο και υγιή τρόπο, σε καλό ποσοστό ετοιμότητας εν όψει των προκριματικών για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το βασικό καθήκον για την φετινή ομάδα κι αυτό είναι το στοίχημα της προετοιμασίας για τον Αναστασίου και τους παίκτες του.

Αυτό πιθανόν -και λογικά αν θέλετε- να κοστίσει στην συνέχεια και από πλευράς διάρκειας και ίσως και από πλευράς φυσικής κατάστασης εκεί κατά τον Οκτώβρη.
Όμως κακά τα ψέμματα αυτό που προέχει για τον Παναθηναϊκό, είναι να είναι όσο γίνεται γρηγορότερα έτοιμος και όσο γίνεται περισσότερο φρέσκος για τα παιχνίδια των προκριματικών.
Αυτό είναι ένα κριτήριο, που όντως θα μπορούσε να εντοπιστεί στο σημερινό πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού.

Κι απ' αυτή την άποψη τα δείγματα γραφής ήταν πολύ καλά για την εποχή.
Παρ΄ότι στο μέσον σχεδόν της προετοιμασίας τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν και φρεσκάδα και ταχύτητα και καλό σχετικά επίπεδο ετοιμότητας.
Τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν.

Αν κάτι θα έπρεπε να επισημάνουμε, είναι η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν δηλαδή η ενδεκάδα θύμιζε πιο πολύ από πλευράς βασικών την περυσινή ομάδα. Εκεί που φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε το βασικό ατού που είχε στην σεζόν που πέρασε, δηλαδή την ομοιογένεια και την καλή κίνηση με και χωρίς την μπάλα κυρίως των μέσων και επιθετικών του.

Η καλή δοκιμασμένη συνταγή δηλαδή, που με βάση και τις μεταγραφικές εξελίξεις έτσι όπως προδιαγράφονται, θα είναι και το βασικό ατού στο οποίο θα στηριχθεί αντικειμενικά ο Αναστασίου στα προκριματικά τέλη του μήνα.

Τέλος και επειδή πάντα στα φιλικά της προετοιμασίας υπάρχει η... ανάγκη να μιλήσουμε και για μερικά νέα πρόσωπα σε κάθε ομάδα, είναι νωρίς βέβαια ακόμα, αλλά η εικόνα που έδειξαν ο Μαλντίν στο πρώτο ημίχρονο και ο Νιούμαν στο δεύτερο ήταν πραγματικά πολύ καλή και απομένει να δούμε αν θα έχει και ανάλογη συνέχεια, γιατί πιθανόν να βρήκαν κάτι πολύ καλό στα πρόσωπα αυτών των δύο νεαρών εκεί στον Παναθηναϊκό.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags