Facebook Pixel Η αρετή της υπομονής…
| 2014-07-10 21:35:00

Η αρετή της υπομονής…

Η αρετή της υπομονής…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ακολουθεί την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και γράφει για την υπομονή που χρειάζεται για την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Σπουδαίο πράγμα! Πραγματική αρετή! «Μην βιάζεσαι! Κάνε υπομονή και όλα κάποτε θα έρθουν όπως τα περιμένεις…». Έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά στο Ελληνικό!
 
Έτσι είναι και στον ΠΑΟΚ φέτος. Από την Ολλανδία όπου βρισκόμαστε για να καλύψουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα χρειαστεί… μεγάλη υπομονή. Εξάλλου… όταν για να υπογράψει ο προπονητής χρειάστηκαν 18 μέρες από την πρώτη προφορική συμφωνία και για να υπογράψει η πρώτη μεταγραφή (Ρατ) χρειάστηκαν 22 μέρες από τότε που ανακοινώθηκε, δεν χρειάζονται και πολλά παραπάνω για να βγει το πρώτο βασικό συμπέρασμα: «Κάντε υπομονή».
 
Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινάει έχοντας… πολύ-πολύ χαμηλά την μπάλα και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το αποδέχεται μερίδα του κόσμου. Στην Γερμανία (κατά την άφιξη της αποστολής στο Ντύσελντορφ) πάντα υπήρχαν ΠΑΟΚτσήδες που υποδέχονταν την αποστολή. Φέτος οι ΠΑΟΚτσήδες ομογενείς (δεν γίνεται λόγος για την υπεροπλία τους επί Γερμανικού και όχι μόνο εδάφους) σεβάστηκαν την επιθυμία του προπονητή και έστειλαν μόνο τον πρόεδρο του Συνδέσμου για ένα απλό.. καλωσόρισμα.
Υπάρχει βέβαια και μεγάλο κομμάτι του ΠΑΟΚτσήδικου κοινού που έφθασε στο άλλο άκρο της… κούρασης, της ταλαιπωρίας και της αδιαφορίας και αυτό είναι σαφώς πολύ επικίνδυνο.   
 
Η μπάλα «παίζεται» πολύ χαμηλά και στα μεταγραφικά και στους στόχους και στα διαρκείας και στα λόγια, παντού… Απ’ ότι φαίνεται ο ΠΑΟΚ δεν θα ακουστεί πολύ τώρα το καλοκαίρι, αλλά θα κάνει την μεγάλη προσπάθεια να χτίσει κάτι γερό ώστε να πρωταγωνιστήσει την ερχόμενη άνοιξη όταν και κρίνονται οι στόχοι. Αυτό θέλει ο Αναστασιάδης που είναι και το κεντρικό πρόσωπο για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος από τον οποίο όλοι περιμένουν να πάρει μία ομάδα και κάποιους παίκτες του… 6 και να ετοιμάσει ένα σύνολο που θα παίζει για 8!  
 
Υπομονή λοιπόν για τον ΠΑΟΚ… Υπομονή γενικώς και στην ζωή! Υπομονή για όλους και θετική σκέψη! Κάτι καλό θα βγει στο τέλος! 
 
Ακόμη και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Θα στρώσει η κατάσταση! Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Αν κάτι πάει στραβά… γιατί υπάρχουν πολλοί (όπως ακούμε και διαβάζουμε) που θεωρούν ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική! Για όλους τους άλλους… κάποτε θα έρθει ο καιρός που θα… στρώσει το πράγμα. Βιασύνη δεν χρειάζεται. Έχουμε να δούμε πράγματα…
Όποιος είναι υπομονετικός, κάποτε δικαιώνεται. Ακόμη και στον χώρο μας… Όποιος επιχειρηματολογεί και δεν «μιλάει» στον αέρα, κάποτε –έστω και αργά- θα έρθει η ώρα που θα πείσει και τους…. άπιστους.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags