Facebook Pixel Οι Supporters παίρνουν το 10% της ΑΕΚ!
| 2011-04-27 16:43:00

Οι Supporters παίρνουν το 10% της ΑΕΚ!

Οι Supporters παίρνουν το 10% της ΑΕΚ!

Μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και μάλιστα αγοράζοντας το 10% ετοιμάζεται να γίνει το Supporters Club της Ένωσης, μέσω ανώνυμης εταιρίας που θα συστήσουν για τον λόγο αυτό!

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του SentraGoal η ανώνυμη εταιρία συστήνεται γιατί σε αυτή θα παραχωρηθεί το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, από το μετοχικό κομμάτι που αυτή τη στιγμή ελέγχει ο Πέτρος Παππάς και που αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών μετοχών της ΠΑΕ.

Οι Supporters δεν θα αρκεστούν στην παραχώρηση του 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά ο στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν άμεσα από τα μέλη τους (από τα νυν ή και από καινούργια αν προκύψουν μετά από αυτή την εξέλιξη) ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να μετάσχουν στην επόμενη (και μάλλον αναγκαστική για τα δεδομένα της εταιρίας) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αυξήσουν περαιτέρω το ποσοστό τους.

Εννοείται ότι ενήμερος για αυτή την εξέλιξη είναι ο νυν πρόεδρος της εταιρίας Σταύρος Αδαμίδης αφού αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως σχεδιάζουν οι Supporters σε απόλυτη σύμπνοια με τον Πέτρο Παππά θα εξελιχθούν σε σημαντικούς συμπαίκτες των νυν ενεργών μετόχων της ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ενεργοποίηση των Supporters να αποτελέσει και το πρώτο βήμα για τη συνολική συμμετοχή του κόσμου της ΑΕΚ αν υπάρχει συνεργασία και με όσους επεξεργάζονται το πλάνο της δημιουργίας της ΑΕΚ λαϊκής βάσης.

Υπό αυτή την έννοια δεν αποκλείεται η μετεξέλιξη των Supporters στο στυλ της Λέσχης Φίλων Αρη, αν και αυτή τη στιγμή οι συνδρομές σε αυτό το κλαμπ είναι πολύ υψηλές και δεν αφορούν τον απλό οπαδό της ομάδας. Σημειώνεται πάντως ότι στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Πέτρος Παππάς είχε δηλώσει ότι: «Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα εύπορων μετόχων που να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ομάδα μέχρι να ξεκινήσει το financial fair play.

Εάν, για παράδειγμα, βρεθούν δέκα ΑΕΚτζήδες που να δέχονταν να βάλουν κάθε χρόνο για τα επόμενα δυο χρόνια μέσο όρο 1.5 εκ. ευρώ ο καθένας στην ΑΕΚ, σχεδόν θα εξαφανιστεί η "τρύπα". Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να είμαι ένας απ' αυτούς τους δέκα. Επίσης θα μπορούσε να μπει σαν μέτοχος ο κόσμος της ΑΕΚ. Όπως είπα και παραπάνω, δέχομαι να δώσω τις μετοχές μου χωρίς να πάρω δεκάρα. Ας τις πάρει ο κόσμος δίνοντας το όποιο αντίτιμο θα οριστεί από την ΑΕΚ».

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Πέτρος Παππάς να υλοποιεί όλα τα παραπάνω μέσω της ενεργοποίησης των Supporters και για αυτό να αποφάσισε να τους παραχωρήσει το 10% των μετοχών του.

Πηγή: SentraGoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags