Facebook Pixel Η Ρεάλ προηγείται 2-1 της Μπάρτσα… (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-27 19:21:00

Η Ρεάλ προηγείται 2-1 της Μπάρτσα… (BINTEO)

Η Ρεάλ προηγείται 2-1 της Μπάρτσα… (BINTEO)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν κοντραριστεί για το Champions League (ή παλιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών) τρεις φορές ως τώρα. Είστε έτοιμοι για την 4η διεθνή τους τιτανομαχία; Για την ιστορία...

Την σεζόν 1959-60 βρέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά με την Ρεάλ να επικρατεί δυο φορές με το ίδιο σκορ (3-1). Πρωταγωνιστές σε εκείνα τα παιχνίδια οι τεράστιοι παικταράδες Ντι Στέφανο και Πούσκας.



Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο οι δυο αιώνιοι της Ισπανίας κοντραρίστηκαν ξανά. Για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών αυτή τη φορά. Στο πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου υπήρξε ισοπαλία 2-2. Στον επαναληπτικό η Μπάρτσα επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε.

Τη σεζόν 2001-02 η Μπαρτσελόνα πέρασε στον ημιτελικό αποκλείοντας νωρίτερα μετά από δυο συγκλονιστικά ματς τον Παναθηναϊκό. Οι μπλαουγκράνα, όμως, έμειναν εκτός τελικού από την πολύ τεχνική τότε Ρεάλ Μαδρίτης. Στον πρώτο αγώνα στο Καμπ Νου είχαν καθαρίσει με δυο γκολ οι Ζιντάν, Μακ Μάναμαν και στο Μπερναμπέου υπήρξε ισοπαλία 1-1 με σκόρερ τους Ραούλ και Ελγκέρα (αυτογκόλ). Στον τελικό η Βασίλισσα επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την γκολάρα του Ζιντάν να μένει στην ιστορία.

 

 

Μέχρι τώρα, λοιπόν, το σκορ είναι 2-1 υπέρ της Ρεάλ στις προκρίσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Θα γίνει το 3-1 ή το 2-2;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags