Facebook Pixel Πιθανή απεργία των Δανών ποδοσφαιριστών ευνοεί τον Παναθηναϊκό
| 2014-08-10 19:20:00

Πιθανή απεργία των Δανών ποδοσφαιριστών ευνοεί τον Παναθηναϊκό

Πιθανή απεργία των Δανών ποδοσφαιριστών ευνοεί τον Παναθηναϊκό

Η Ενωση Ποδοσφαιριστών Δανίας σκέφτεται να κατέβει σε απεργία, κάτι που σημαίνει ότι η Μίντιλαντ μπορεί να έρθει στην Ελλάδα μόνο με ξένους και νεαρούς παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση Ποδοσφαιριστών Δανίας περιμένει ακόμα την υπογραφή σύμβασης εργασίας και συνεδριάζει την Δευτέρα (11/8), προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει.

Σε περίπτωση που προχωρήσει σε απεργία, τότε οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ααλμποργκ, Μίντιλαντ, Κοπεγχάγη) δεν θα έχουν στην διάθεσή τους επαγγελματίες γηγενείς ποδοσφαιριστές.

"Ελπίζω να μην καταλήξει η υπόθεση σε απεργία των ποδοσφαιριστών, διότι αυτοί των Κοπεγχάγης, Ααλμποργκ και Μίντιλαντ θα χάσουν μεγάλες αθλητικές εμπειρίες, ενώ χαμένοι φυσικά θα βγουν και οι σύλλογοι", δήλωσε ο πρόεδρος της Ααλμποργκ, Στέφαν Σχορς, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων, Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος είπε:

"Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές, προτού μπούμε σε διαμάχη. Αν όμως φτάσουμε εκεί, είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι: είμαστε ενωμένοι".

Απ’ την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης, Μάρτιν Ρέτοφ, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: "Άπτεται και άλλων πτυχών, όπως π.χ. αν η Ένωση θα έχει την ικανότητα να επανεντάσσει παίκτες σε προπονήσεις και να δίνει στους τραυματίες την πρέπουσα αγωγή. Αν δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους συλλόγους συνθήκες, όπως ο κατώτατος μισθός, η ασφάλεια, η σύνταξη και οι πόροι για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, αλλά πρέπει απλώς να αποδεχόμαστε ό, τι μας προτείνουν, τότε δεν έχει νόημα.

Η πρόταση των συλλόγων για νέους τύπους συμβολαίων θα οδηγήσει σε δριμεία χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας για πολλούς ποδοσφαιριστές. Θα υπάρξει πλειάδα περιπτώσεων που οι απολαβές θα πέσουν στο ένα τρίτο. Εμείς φυσικά θέλουμε εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί και ότι οι παίκτες δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους στη σύνταξη και στην ασφάλιση".

Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι σύμμαχος του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά δεν θα είναι ο μόνος που θα βοηθηθεί. Κερδισμένοι μπορεί να βγουν στα play-offs του Champions League τόσο ο ΑΠΟΕΛ, που παίζει με την Ααλμποργκ, όσο και η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags