29/04/11 - 17:57

«Η φρουτοπία του ελληνικού ποδοσφαίρου…»

Ο σύνδεσμος οπαδών του Άρη, Super 3, με ανακοίνωσή του σχολιάζει τις εξελίξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάει για την τιμωρία του Ολυμπιακού για την Θύρα 7, για το θέμα των αδειοδοτήσεων, αλλά και για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη.

«Η φρουτοπία του ελληνικού ποδοσφαίρου…»
51.912views 0shares

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλή διασκέδαση στη φρουτοπία!!!

Γέλια ή κλάματα; Εξαρτάται τη διάθεση που έχεις να προσεγγίσεις τα φρούτα του ελληνικού αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου. Από όλα έχει ο μπαχτσές. Τα περισσότερα ωστόσο σε αρχική ή και προχωρημένη σήψη. Και καθώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να απομακρύνει τα σάπια, σιγά-σιγά όλο το καλάθι αργοσαπίζει.

ΠΑΕ θεωρήθηκε ελεγκτέα και συνυπεύθυνη και της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο για ανακοίνωση που εξέδωσε Σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της. Άνοιξε έτσι η κερκόπορτα της διασύνδεσης Συνδέσμων - ΠΑΕ και η διαχρονική προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας να αναγνωρισθεί αντικειμενική ευθύνη των ΠΑΕ για εξωγηπεδικές δραστηριότητες Συνδέσμων βρήκε εκφραστές.

Από την εποχή του… υπέροχου «νόμου Ορφανού», όπου έγινε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, καταλήξαμε χθες στην πρώτη εφαρμογή. Οι οργανωμένοι οπαδοί, που κατά την ελληνική πολιτεία δεν θεωρούνται ισάξιοι συνομιλητές, με περίσσια ευκολία ταυτίζονται με τις ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, μια άλλη επιτροπή, αυτή των Αδειοδοτήσεων, εξακολουθεί να παίζει κρυφτούλι, με πλαστές και νόμιμες, μηχανογραφημένες και χειρόγραφες, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες.

Παίζει κρυφτούλι με τις αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, ενώ στον ΑΡΗ απαιτεί η αύξηση μετοχικού 2.000.000 ευρώ να ολοκληρωθεί και να καλυφθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου (όπως και έγινε), σε άλλη ομάδα δέχεται αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που κυμαίνονται μεταξύ 17.000.000 και 22.000.000 ευρώ (ανάλογα με τα χρέη της χρονιάς), να ανοιγοκλείνουν επί 3 χρόνια ενώ στα ταμεία της ίδιας ΠΑΕ εισρέουν λιγότερα από 100.000 ευρώ και 2-3 δίσκοι του Στέλιου Καζαντζίδη από τις «εισπρακτικές τουρνέ» στη Γερμανία.

Βλέπουμε να επιδεικνύεται τεράστια ευαισθησία, ορθώς ή όχι δεν μας αφορά, για ανακοίνωση ενός συνδέσμου που αφορά το πρόσωπο του Γ.Γ. Αθλητισμού, ωστόσο όταν ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου, υβριστικά, προκλητικά και απαξιωτικά αναφέρεται στον ΑΡΗ, προκαλώντας ουσιαστικά και υποκινώντας τα ένστικτα της Αρειανής οικογένειας, δεν βλέπουμε να ιδρώνουν τα κουφά αυτιά κανενός.

Ένας δημοσιογράφος εμφανίζεται να κάνει άνω-κάτω την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, δείχνει να ξέρει αυτά που η Επιτροπή προσπαθεί να κρύψει, προκαλεί και δικαιώνεται για κάθε αποκάλυψη που κάνει. Οι θεσμοί, αποδεικνύονται ανίκανοι να διαφυλάξουν, όχι το κύρος του ποδοσφαίρου, αυτό απλά δεν υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά το κοινό αίσθημα ότι υπάρχει και μια ικμάδα εντιμότητας και ότι όλα δεν έχουν καταρρεύσει στη σήψη, στη βρομιά και στην συνδιαλλαγή.

Ένας «πρόεδρος», τσιράκι του νέου παραγκάρχη και γνωστός για τις στοιχηματικές του ικανότητες, εμφανίζεται ασεβής και προκλητικός προς εισαγγελείς. Αλλά από την άλλη, οι πειθαρχικές επιτροπές τον εγκαλούν κατ’ επανάληψη για υβριστικές συμπεριφορές και τον τιμωρούν με… επίπληξη.

Κουκουλοφόροι και κρανοφόροι «οπαδοί» (;) δρουν με την ανοχή (και όχι μόνο) της ελληνικής αστυνομίας και καλύπτονται από ΜΜΕ και πολιτικούς. Νονοί της νύχτας, τοκογλύφοι, νταβατζήδες κατέχουν επιταγές τηλεοπτικών συμβολαίων ΠΑΕ. Διαιτητές εμφανίζονται ζάπλουτοι, άλλοι ανεβαίνουν δυο-δυο τις κατηγορίες, άλλοι μεσολαβούν για να εξυπηρετήσουν Ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων ή να εξυπηρετήσουν αγώνες των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Κασέτες πωλούνται πλέον στα μανάβικα, στις οποίες παρελαύνουν αποδεδειγμένα πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ και επίσημα διαβεβαιώνεται ότι παρελαύνουν και οι κεφαλές του ελληνικών ποδοσφαιρικών αρχών. Ομάδες κερδίζουν παραμονή στα χαρτιά, με αποδεικτικά στοιχεία… e-mail και συνεντεύξεις στο περιοδικό Max.

Η ΟΥΕΦΑ μάς έχει βάλει στην μαύρη λίστα και μας χαρακτηρίζει «όαση στημένων αγώνων και παράνομου πλουτισμού» και εμείς ακόμη είμαστε σε κατάσταση βολικής νιρβάνας, δεν έχουμε εντοπίσει κανέναν επειδή προφανώς δεν υπάρχει και τίποτα μεμπτό σ’ αυτή την παραδεισένια χώρα που έχουμε την τύχη να ζούμε!!!

Η Πορτογαλία, των 11 εκατομ. κατοίκων, έστειλε 3 από τις 4 ομάδες των ημιτελικών του Europa League αλλά «η Ελλάδα είναι μικρή πληθυσμιακά για να προοδεύσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να βγάλει ομάδες ανταγωνιστικές στην Ευρώπη».

Γελοίοι, γελοιότητες, γελοιογραφίες. Σε τρεις λέξεις, άνθρωποι, πράξεις και αποφάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν τα πάρεις σοβαρά και προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη, κινδυνεύεις να πάθεις παράκρουση. Αν αναζητήσεις λογική, κινδυνεύεις να βρεθείς με ζουρλομανδύα.

Για γέλια ή για κλάματα λοιπόν;

Μάλλον ένας ατελείωτος κλαυσίγελος…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ