Facebook Pixel Ενας δήμαρχος (Μπουτάρης) που δεν χαϊδεύει οπαδικά αυτιά...
| 2011-04-29 20:30:00

Ενας δήμαρχος (Μπουτάρης) που δεν χαϊδεύει οπαδικά αυτιά...

Ενας δήμαρχος (Μπουτάρης) που δεν χαϊδεύει οπαδικά αυτιά...

Ο Δημήτρης Κανελλάκης γράφει για την αντιμετώπιση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στα επεισόδια που έγιναν την Τρίτη στην Καμάρα μεταξύ οπαδών Ηρακλή και ΠΑΟΚ.

Πέρασε στα... ψιλά των περισσότερων μέσων ενημέρωσης και από ορισμένα μπορεί να μην φιλοξενήθηκε καν, αλλά για όσους ψάχνουν ακόμη και τα μονόστηλα προκάλεσε πολύ καλή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Καμάρα.

"Συμπαραστεκόμαστε στους Θεσσαλονικείς που είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους τους να καταστρέφονται από την αχαρακτήριστη και ακατανόητη συμπεριφορά ομάδας συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται "φίλαθλοι" ιστορικών ομάδων της πόλης, οι οποίοι επιδόθηκαν σε μια πραγματική πολεμική σύρραξη αλλά και σε ανήκουστους βανδαλισμούς στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Οι νέοι της πόλης μας δεν πρέπει να παρασύρονται από ψευδή διλήμματα και διεκδικήσεις. Κατανοούμε την οργή τους, αλλά αυτή δεν δικαιολογεί τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς. Η πόλη δεν αντέχει άλλη ταλαιπωρία και ζημίες. Να σημειώσω, δε, ότι σημαντικότατος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει μερίδα ραδιοφωνικών παραγωγών και Μέσων που επί ημέρες παρακινούσαν τους "φιλάθλους" να "διεκδικήσουν τα δίκια τους", δίνοντας λάθος κατευθύνσεις στο νεανικό κοινό, γεγονός που είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προβεί σε κάθε νόμιμη πράξη εναντίον όσων υποθάλπουν και υποδαυλίζουν τον χουλιγκανισμό προκειμένου να διαφυλάξει την ζωή, την περιουσία και την ειρήνη των πολιτών καθώς και την περιουσία του Δήμου", ανέφερε η ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Είναι από τις ελάχιστες φορές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ίσως, που ένας θεσμικός παράγοντας παίρνει θέση για επεισόδια μεταξύ οπαδών, χωρίς καμία απολύτως διάθεση να... χαϊδέψει αυτιά. Είναι φανερό από το περιεχόμενο της δήλωσης Μπουτάρη ότι αδιαφορεί πλήρως για το αν κάποιοι από αυτούς που καταδικάζει είναι ψηφοφόροι του και δεν θα τον ξαναψηφίσουν, ή αν κάποιοι ομοϊδεάτες τους ενοχληθούν και τον... μαυρίσουν κι αυτοί στις επόμενες εκλογές. Ουδόλως ενδιαφέρεται για το πολιτικό κόστος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η νομιμότητα, η διαφύλαξη της ζωής, της περιουσίας και της ειρήνης των πολιτών τον ενδιαφέρει, όπως θα έπρεπε το ίδιο να ενδιαφέρει και την κεντρική εξουσία.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο πρώτος πολίτης της πόλης παίρνει αποστάσεις από τα ψευτοδιλήμματα με τα οποία μεγαλώνουν οι νέοι στη Θεσσαλονίκη και δείχνει έτοιμος να μιλήσει συγκεκριμένα για τα Μέσα και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που δίνουν λάθος κατευθύνσεις, αντί να ακολουθεί τον εύκολο δρόμο της απόδοσης των ευθυνών στην αστυνομία, όπως δηλαδή κάνουν όλοι οι άλλοι και καθαρίζουν, αφού έχει επικρατήσει χρόνια τώρα η άποψη ότι αν πεις τα πράγματα με το όνομά τους, ειδικά αν είσαι πολιτικός, το πιθανότερο είναι ότι... καίγεσαι.

Μακάρι, λοιπόν, αυτή η ξεκάθαρη στάση του να μην μείνει στη δήλωση της Τρίτης, αλλά να αποδείξει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Γιάννης Μπουτάρης ότι διαθέτει τη βούληση ώστε να ανοίξει την συζήτηση για τις παθογένειες της Θεσσαλονίκης και την ύπαρξη ενός συστήματος το οποίο όπως σωστά επισημαίνει "υποθάλπτει και υποδαυλίζει τον χουλιγκανισμό"

Αν βρει τον τρόπο να συμβάλλει και να δώσει λύσεις σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα, η προσφορά του δημάρχου στην πόλη θα είναι ανυπολόγιστης αξίας...

ΥΓ Προκειμένου να αποδείξει άμεσα ότι πρόθεσή του δεν ήταν να βγάλει απλά μια ανακοίνωση αλλά ότι εννοεί όσα λέει, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε εντολή να παραστεί το πρωί της Παρασκευής στη δίκη του οπαδού του Ηρακλή ως πολιτικός ενάγων ο νομικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, έστω κι αν το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags