Facebook Pixel Χρ. Σωτηρακόπουλος: Πληρώνει πιο πολλά γιατί πιέζεται για επιστροφή!
| 2014-08-18 08:30:00

Χρ. Σωτηρακόπουλος: Πληρώνει πιο πολλά γιατί πιέζεται για επιστροφή!

Χρ. Σωτηρακόπουλος: Πληρώνει πιο πολλά γιατί πιέζεται για επιστροφή!

Eίσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλεις να επιστρέψεις σύντομα εκεί που αξίζεις; Τότε θα πληρώσεις παραπάνω!

Το γεγονός πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να επιστρέψουν τουλάχιστον στην τετράδα και -γιατί όχι- ακόμη και στην κορυφή, τους αναγκάζει να ανοίξουν το πορτοφόλι και να δώσουν ακόμη 100 εκατ. ευρώ πέραν των όσων ήδη ξόδεψαν (περίπου πενήντα εκατομμύρια) για την απόκτηση του Ερέρα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και του Λουκ Σο από τη Σαουθάμπτον.

ΑΥΤΟ που βέβαια γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως όποιος θέλει να πουλήσει στη Γιουνάιτεντ, αντιλαμβανόμενος την πίεσή της να αντιδράσει και να φτιάξει μία ομάδα που θα διορθώσει τα κακώς κείμενα της περσινής καταστροφικής σεζόν, υπερτιμολογεί! Ετσι ο Λουίς φαν Χάαλ για να πάρει μερικούς παίκτες πρώτης διαλογής αναγκάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα!

Ο ΠΡΩΤΟΣ στόχος είναι ο Ανχελ Ντι Μαρία, ο οποίος κοστολογείται περίπου στα 65 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ, παρ' ότι είναι ολοφάνερο πως δεν είναι στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι για τη νέα χρονιά. Ο Ολλανδός τεχνικός της Γιουνάιτεντ πιστεύει πως ο Αργεντινός θα δώσει πολλες επιλογές στην ομάδα και παρά το ότι η τιμή είναι τσουχτερή, θα προσπαθήσει να κάνει κάποια παζάρια, να ρίξει το κόστος, αλλά δεδομένα τον επιθυμεί στο «Ολντ Τράφορντ».

ΟΜΩΣ για τις άλλες δύο περιπτώσεις που εξετάζει, χωρίς να είναι παίκτες πρώτης διαλογής που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, η τιμή τους έχει εκτοξευτεί ακριβώς γιατί οι ομάδες τους έχουν καταλάβει την πρεμούρα που έχει ο Φαν Χάαλ για να φέρει νέα πρόσωπα στο Μάντσεστερ!

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΡΟΧΟ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας παίζει κεντρικός αμυντικός, αν και στην εθνική Αργεντινής ο Ζαμπέγια τον χρησιμοποιούσε σαν αριστερό μπακ. Τον κοστολογεί η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας περίπου στα 25 εκατ. ευρώ, ποσό πραγματικά πολύ υψηλό για έναν ποδοσφαιριστή με μία μόλις καλή χρονιά πίσω του! Ο τρίτος στη λίστα είναι ο Ντάλεϊ Μπλιντ για τον οποίο ο Αγιαξ θα συζητούσε την παραχώρησή του με 19 εκατ. ευρώ και ο οποίος επίσης μπορεί να παίξει αριστερά σαν μπακ, αλλά και ως αμυντικός μέσος.

Ο ΦΑΝ ΧΑΑΛ δεν θα κρατήσει οκτώ παίκτες από το περσινό ρόστερ -ανάμεσά τους τον Τιτσαρίτο Ερνάντεζ, τον Νάνι και τον Αντερσον, όπως και τον Ράφαελ- ενώ μάλλον άλλαξε γνώμη για τον Καγκάβα και ακόμη το σκέφτεται για τον Φελαϊνί που πέτυχε το νικητήριο γκολ εναντίον της Βαλένθια. Ωστόσο εκεί που παραμένει «γυμνή» η καινούργια Γιουνάιτεντ είναι στο κέντρο της άμυνας, αφού τόσο ο Βίντιτς όσο και ο Φέρντιναντ έφυγαν και οι υπάρχοντες δεν είναι ικανοί να κρατήσουν στις πλάτες τους το φορτίο της ευθύνης!

Ο Φαν Χάαλ ξέρει πως η ενδεκάδα του θα είναι πολύ ανταγωνιστική και πως θα έχει το αβαντάζ της ενασχόλησης μόνο με τα εσωτερικά δρώμενα με ένα ματς την εβδομάδα, αλλά παρ' όλα αυτά επειδή είναι πανέξυπνος καταλαβαίνει πως με τόσο φτωχό ρόστερ αν δεν ενισχυθεί με τέσσερις ή πέντε παίκτες ακόμη, θα είναι δύσκολο να αντέξει στον ανταγωνισμό.

ΑΥΤΟ που θέλει πάντως από το πρώτο κιόλας ματς εναντίον της Σουόνσι είναι να δείξει πως το «Ολντ Τράφορντ» θα ξαναγίνει δυνατή έδρα και από εκεί θα ξεκινήσει η προσπάθεια για επιστροφή. Πέρυσι όχι μόνο η Σίτι και η Λίβερπουλ με την Τότεναμ πέρασαν νικηφόρα, αλλά μία σειρά από ομάδες όπως η Εβερτον, η Νιούκαστλ, η Γουέστ Μπρόμιτς, η Σουόνσι έσπασαν παραδόσεις ετών, καταφέρνοντας να σταθούν όρθιες και αυτό είναι κάτι που η ιδιοσυγκρασία του Φαν Χάαλ δεν θα επιτρέψει να συμβεί και πάλι!

ΩΣΤΟΣΟ το σίγουρο είναι πως για να καταφέρει να ενισχυθεί και να ξεχάσει την έβδομη θέση της περσινής εφιαλτικής σεζόν, η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να ανοίξει το πορτοφόλι. Αν τα χρόνια που ήταν ακόμη ο σερ Αλεξ οι Γκλέιζερς στήριζαν την επένδυσή τους αγοράζοντας συνετά αλλά τακτικά, τώρα το ρόστερ δεν θα ήθελε τόσες αλλαγές! Ομως το ότι ο Φέργκιουσον κέρδιζε τίτλους με μέτριους παίκτες έριξε στάχτη στα μάτια όλων και το πλήρωσε η Γιουνάιτεντ στην πρώτη σεζόν χωρίς τη χαρισματική παρουσία του!

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags