Facebook Pixel Ο Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει τη μεταγραφή Μπενίτες!
| 2014-08-19 15:10:00

Ο Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει τη μεταγραφή Μπενίτες!

Ο Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει τη μεταγραφή Μπενίτες!

Kάθε μεταγραφή που κάνει ομάδα όπως ο Ολυμπιακός φυσικά και γίνεται πρώτο θέμα και αντικείμενο σχολιασμού και προβλέψεων για τις πιθανότητες επιτυχίας της.

Αυτό είναι το αναπόφευκτο και η μοίρα όλων των συλλόγων με τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό. Τελευταίο απόκτημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο Χόρχε Μπενίτες. Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, ο Παραγουανός θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης των «ερυθρολεύκων». Είναι αυτός που του λείπει, όπως φάνηκε και στα φιλικά παιχνίδια.

 

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚO βέβαια για να βάλεις γκολ είναι να φτάνεις στην περιοχή με οργάνωση και σωστή ανάπτυξη. Μετά, το γκολ θα γίνει πιο εύκολη υπόθεση. Το ερώτημα πλέον είναι αν ο «Κόνε», όπως είναι το προσωνύμιό του (από το «κονιέχο» που θα πει «κούνελος») θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Γι' αυτό όμως πρώτα θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια άλλα ζητήματα. Είναι μια μεταγραφή που έρχεται λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Οπως όλες, θα χρειαστεί υπομονή. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παίκτη που έρχεται από τη Λατινική Αμερική. Αλλες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Θα χρειαστεί προσαρμογή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα κι αυτό απαιτεί πίστωση χρόνου. Το θετικό είναι ότι θα βρεθεί σε μια ομάδα που τα ισπανικά είναι σχεδόν πρώτη γλώσσα. Πρόβλημα επικοινωνίας σοβαρό δεν θα έχει. Το αγωνιστικό είναι άλλο ζήτημα.

 

Ο ΜΠΕΝIΤΕΣ δεν έχει ξαναβγεί από την Παραγουάη. Είναι μόλις 22 ετών και έχει παίξει σε τοπ επίπεδο στην Παραγουάη σε δυο ομάδες. Πέρυσι βγήκε πρώτος σκόρερ κι αυτό εξαργυρώνει με τη μεταγραφή του. Εχει πολλά και καλά στοιχεία που έκαναν την Γκλάντμπαχ να κινηθεί γι' αυτόν πριν από λίγες μέρες.

 

Είναι μια μεταγραφή-επένδυση. Σε κάθε κίνηση που γίνεται για παίκτη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι απαραίτητη η υπομονή. Δεν είναι Λάτιν από την Ευρώπη όπως π.χ. ο συμπατριώτης του Ερνάν Πέρες, που ήρθε πέρυσι για ένα εξάμηνο στο λιμάνι ή ο «αναιμικός» τελευταία Σαβιόλα. Οι συνθήκες ποδοσφαίρου, τα γήπεδα, η διατροφή, οι συνήθειες ζωής στην Ευρώπη και την Ελλάδα είναι άλλος κόσμος για έναν τόσο νεαρό παίκτη όπως ο Μπενίτες. Το ποδόσφαιρο επίσης έχει διαφορές. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να τα περιμένει κανείς όλα από αυτόν, και μάλιστα με το καλημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Πουλίδο, όταν λυθεί το πρόβλημά του και μπορέσει να έρθει στον Ολυμπιακό. Κανείς δεν αποκλείει να μπει μέσα κι από το πρώτο λεπτό να σαρώσει. Αυτό θα είναι και το ιδανικό για τους Πειραιώτες.

 

ΑΠO ΠΛΕΥΡAΣ φόρμας, δεν θα αργήσει να τη βρει αφού έως τα τέλη Ιουνίου έπαιζε κανονικά στην ομάδα του πριν αρχίσει το ζήτημα μεταγραφής του σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Φυσικά δεν είναι κλασικός φουνταριστός, αλλά φαίνεται ότι φέτος ο Μίτσελ θέλει τον Ολυμπιακό να παίζει... περιφερειακό ποδόσφαιρο. Ο Μπενίτες έχει τα απαραίτητα γι' αυτό το στυλ στοιχεία. Το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί και θα αποδώσει τα αναμενόμενα είναι το ζήτημα. Πάντα έτσι γίνεται σε κάθε μεταγραφή. Είναι ζήτημα χρόνου...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags