Facebook Pixel «Βασίλισσα» ξανά η Ντόρτμουντ!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-30 18:21:00

«Βασίλισσα» ξανά η Ντόρτμουντ!

«Βασίλισσα» ξανά η Ντόρτμουντ!

Το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το πρώτο από το 2002 πανηγυρίζει από σήμερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Η ομάδα του Ρουρ στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Bundesliga νίκησε 2-0 τη Νυρεμβέργη και σε συνδυασμό με την ήττα 2-0 της Λεβερκούζεν από την Κολωνία, εξασφάλισε τον τίτλο δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε!

Άξια πρωταθλήτρια!

Η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να κάνει από σήμερα το γύρο του θριάμβου και τα κατέφερε! Οι νέοι πρωταθλητές Γερμανίας είναι εδώ! Η Μπορούσια επικράτησε της Νυρεμβέργης με 2-0 και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λεβερκούζεν στην Κολωνία, για να αυξήσει τη δοιαφορά της στους 8 βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν το τέλος! Οι παίκτες του Κλοπ γνώριζαν από το ξεκίνημα τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν το προβάδισμα στο 32' με τον Λούκας Μπάριος και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 43' με τον Λεβαντόφσκι. Στο δεύτερο μέρος όλοι είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην... Κολωνία παρά στο παιχνίδι και μόλις τα «κριάρια» έκαναν το 2-0 ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς! Η Ντόρτμουντ κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαθηματικά και επιστρέφει στο θρόνο της μετά 9 χρόνια!

Αυτοκτόνησε η Λεβερκούζεν!

Η Λεβερκούζεν ήθελε μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η Κολωνία από την πλευρά της για να κάνει το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν περισσότερο για το γκολ, όμως οι προσπάθειές τους σταματούσαν είτε στον Ρένσινγκ, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είτε στα δοκάρια του Γερμανού γκολκίπερ... Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με αντεπιθέσεις, στάθηκαν πιο τυχεροί και έφτασαν στη νίκη με 2-0, δίνοντας παράλληλα το πρωτάθλημα στην Ντόρτμουντ!

Στο 52' ο Κίσλινγκ έστειλε για πρώτη φορά την μπάλα στο δοκάρι του Ρένσινγκ, ενώ στο 67' τα «κριάρια» πήραν το προβάδισμα. Ο Μπρέτσκο έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Νοβάκοβιτς και ο Σλαβένος με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άντλερ. Στο 74' ήταν η σειρά του Αουγκούστο να στείλει τη μπάλα στο αντίπαλο δοκάρι και για δεύτερη φορά το σενάριο ήταν το ίδιο... Στο 82' ο Άντλερ έκανε δύσκολη απόκρουση, κανένας αμυντικός του δεν πήγε πάνω στην μπάλα και ο Νοβάκοβιτς από κοντά έκανε το 2-0, για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική:

Παρασκευή 29/04

Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ 0-1
(24’ Ρίτχερ)

Καϊζερσλάουτερν-Ζανκτ Πάουλι 2-0
(29’ Τίφερτ, 68’ Αμπελ)

Σάββατο 30/4

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 2-0
(32’ Μπάριος, 42’ Λεβαντόφσκι)

Αμβούργο-Φράιμπουργκ 0-2
(17’, 88’ Ντεμπά Σισέ)

Μάιντς-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3-0
(26’ Ιβανσιτς, 38’, 44’ Σότο)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 1-2
(14’ Μλάπα-63’ Κακάου, 68’ πεν. Κουζμάνοβιτς)

Κολωνία-Λεβερκούζεν 2-0
(67’, 82’ Νοβάκοβιτς)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 0-1
(76’ Ρέους)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 19:30

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags