Facebook Pixel Το `φερε Τούμπα κι ησύχασε!
Ποδόσφαιρο
| 2014-08-28 21:08:00

Το `φερε Τούμπα κι ησύχασε!

Το `φερε Τούμπα κι ησύχασε!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 4-0 (Περέιρα, Κλάους, Μακ, Μάρτενς) τη Ζίμπρου, ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa! "Kάντε καμιά μεταγραφή", φώναζε ο κόσμος...

Το ματς έληξε στο 42` στην Τούμπα με την ανόητη αποβολή του Αμανί κι ενώ η Ζίμπρου έχανε ήδη 1-0 από το γκολ του Περέιρα. Ο Κλάους στην εκπνοή έκανε το 2-0, ο ΠΑΟΚ στο β` έψαξε το γκολ για να φύγει το άγχος, το οποίο ήρθε στο 79` από τον Μακ, με τον Μάρτενς πέντε λεπτά μετά να κάνει το τελικό 4-0. Πολύ καλός ο Περέιρα, είχε ωραία συνεργασία με Μακ και Κλάους, αλλά στο τέλος ο κόσμος φώναζε "Κάντε καμιά μεταγραφή"... Σε πρώτη φάση πάντως σημασία έχει πως ο ΠΑΟΚ θα είναι στην αυριανή κλήρωση (14:00) στη Νιόν.

Μια χαρά!

Δυνατά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, πιέζοντας τους Μολδαβούς, θέλοντας από την αρχή να επιβάλλει ρυθμό, με τον Περέιρα στο 6` να σπαταλά με κακό κοντρόλ μια καλή φάση. Η πίεση καρποφόρησε τελικά στο 11`, όταν ο Κλάους με φοβερό ψαλιδάκι βρήκε τον Περέιρα που με προβολή άνοιξε το σκορ!

Με τη βοήθεια και του κόσμου, ο "Δικέφαλος" έψαξε και άλλο ένα γκολ, συνεχίζοντας να πρεσάρει τους φιλοξενούμενους, που προσπάθησαν κυρίως με στημένα να απειλήσουν. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το ματς, αλλά δεν έκανε φάσεις (τρεις τελικές ως το 35`). Τη λύση όμως έδωσε ο... Αμανί! Ο Κλάους τον προκάλεσε, ο Αφρικανός τσίμπησε, εκνευρίστηκε, πήρε 2η κίτρινη... πιάνοντας τον διαιτητή και γειά σας! Έτσι, στο 45` ο Ρατς γύρισε ωραία την μπάλα από αριστερά και ο Κλάους με προβολή στο πρώτο δοκάρι διαμόρφωσε το 2-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου! Όμορφα!

Κι ακόμα καλύτερα

Ο Κουμπάρεφ έκανε δυο αλλαγές στο πρώτο μέρος, ενώ ο Αναστασιάδης άλλαξε πλευρές σε "Σάλπι" και Μακ, στέλνοντας τον πρώτο δεξιά. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στο 52` έβαλε τον Κάτσε στη θέση του Μαντούρο, με τον Δικέφαλο να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, δίχως να απειλείται, αλλά και χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα, ρίχνοντας τον ρυθμό. Η είσοδος του Μάρτενς ανέβασε κάπως τον Δικέφαλο που μέσα σε 5 λεπτά έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ, με τους Τζαβέλλα (68`) και Περέιρα (70`)!

Το -όποιο- άγχος έφυγε στο 79` όταν ο Μακ με ωραία βολέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0, βάζοντας τέλος στη... σεμνή τελετή, αφού οι Μολδαβοί πλέον κυνηγούσαν δύο γκολ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάρτενς με το πολύ ωραίο γκολ του στο 84` δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση στους ομίλους του Europa!

ΣΚΟΡΕΡ: 11' Περέιρα, 45' Αθανασιάδης, 79' Μακ, 84' Μάρτενς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπόικο (Ουκρανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Σκόνδρας, 93' Ρατς - 21' Αμανί, 37' Ζαρντάν, 77' Μπουργκίου, 87' Βρεμέα

ΑΠΟΒΟΛΗ: 41' Αμανί

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ράτς, Τζιόλης, Μαντούρο (52' Κάτσε), Μακ (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (62' Μάρτενς), Αθανασιάδης

Ζίμπρου (Όλεγκ Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Πάβλιουτσεκ, Βρεμέα, Ζαρντάν (80' Σπατάρου), Ντέντοφ, Κλίμοβιτς, Τσεπτίν (46' Βισνιάκοφς), Αμανί, Γκρόσου (46' Αλεξέεφ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags