Facebook Pixel Το αυστηρό πρωτόκολλο ενός βασιλικού γάμου ή ενός ελληνικού τελικού…
Ποδόσφαιρο
| 2011-05-01 02:28:00

Το αυστηρό πρωτόκολλο ενός βασιλικού γάμου ή ενός ελληνικού τελικού…

Το αυστηρό πρωτόκολλο ενός βασιλικού γάμου ή ενός ελληνικού τελικού…

Μας ζαλίσανε όλες αυτές τις ημέρες για το πρωτόκολλο του βασιλικού γάμου στο Λονδίνο και για το αυστηρό πρόγραμμα που τηρήθηκε δίχως απόκλιση δευτερολέπτου.

Ο σκύλος, λοιπόν, σας παρουσιάζει το πρωτόκολλο για τον τελικό κυπέλλου στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως για μια γιορτή πρόκειται και για έναν μεγάλο ποδοσφαιρικό θεσμό που το παρακολουθούνε υψηλά ιστάμενοι της πολιτικής και του αθλητισμού κάθε φορά.

Δείτε, λοιπόν, το αυστηρό χρονικό πρόγραμμα που τηρήθηκε στον φετινό τελικό λεπτό προς λεπτό, για να μας ζηλέψουν εδώ στην Ελλάδα πόσο τζέντλεμαν είμαστε ακόμα και από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ:

16.30: Οπαδοί του Παναθηναϊκού επισκέπτονται εθιμοτυπικά οπαδούς της ΑΕΚ σε σύνδεσμο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο προθέρμανσης, πέφτουν μπουνιές και κλωτσιές εκατέρωθεν.

17.12: Οι οπαδικές φιλοφρονήσεις επεκτείνονται και στου Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένιας όπου το κλίμα παραμένει εορταστικό ανάμεσα σε καδρόνια και σπασμένες τζαμαρίες.

17.58: Πούλμαν, μετά από το σχετικό σέρβις από αντίπαλους χούλιγκαν που τους έγινε στην διαδρομή, φτάνουν στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί της ΑΕΚ προσεύχονται στον θεό που ζούνε ακόμα, όπως επιβάλλει ένας χριστιανικός τελικός κυπέλλου Ελλάδος.

18.04: Από την πολλή συγκίνηση αρχίζουν τα κλάματα οι φίλαθλοι, όταν δέχονται μια επίθεση αγάπης από δακρυγόνα των ΜΑΤ έξω από την θύρα 1 του ΟΑΚΑ.

19.12: Οπαδοί της ΑΕΚ και του Ατρομήτου μπαίνουν στο ΟΑΚΑ, κάθονται στις κερκίδες τους και τραγουδάνε συνθήματα σεξουαλικού περιεχομένου. Το κύπελλο, που ήδη έχει τοποθετηθεί πάνω στο στολισμένο τραπέζι, κοκκινίζει από την ντροπή του, όμως λίγοι το προσέχουν.

20.20: Οι ομάδες έχουν παραταχθεί και χαίρονται. Ο εθνικός ύμνος προκαλεί τέτοια ρίγη, ώστε οι θερμοκέφαλοι προσπαθούν να πλησιάσουν τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο με καπνογόνα. Οι ποδοσφαιριστές δεν κατανοούν τι εστί ελληνική γιορτή και γυρνάνε το κεφάλι τους να δούνε τι συμβαίνει.

20.38: Το σφύριγμα της έναρξης δίνεται ακριβώς κατά την προβλεπόμενη ώρα για την αρχή του τελικού.

21.06: Ο Λυμπερόπουλος σκοράρει! Εκατοντάδες θαυμαστές του σπεύδουν να τον πνίξουν, κυριολεκτικά, στις αγκαλιές του.

21.27: Ημίχρονο! Οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Αδαμίδης και Σπανός βρίσκονται, κατά το πρωτόκολλο, στον αγωνιστικό χώρο. Τρώνε μαζί από ένα σάμαλι δίνοντας ο ένας στον άλλον συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα εμφάνιση των ομάδων τους. Κακεντρεχείς παπαράτσι παίρνουν φωτογραφίες και τις παρουσιάζουν με μοντάζ δείχνοντας τους δυο παράγοντες να σκυλοβρίζονται.

21.43: Το β’ ημίχρονο επαναρχίζει, αλλά ξαναδιακόπτεται, αφού η νύχτα έγινε κόκκινη από καπνογόνα.

22.08: Δεύτερο γκολ η ΑΕΚ. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάθεται άλλο στο κάθισμά του και μπαίνει μέσα να αγωνιστεί κι αυτός, για να γίνει ο 12ος, ο 13ος, ο 1.100ος παίκτης της ομάδας του.

22.20: Ο Καφές σκοράρει! Οι θαυμαστές του τον αρπάζουν, τον κουνάνε πάνω – κάτω και αμέσως τα χέρια του γεμίζουν από κούπες φραπέ, έτσι ώστε να τονωθούν και να αντέξουν την ολονυχτία που ακολουθεί.

22.30: Ο χωροχρόνος είναι κάτι σχετικό. Τα 9 λεπτά μέσα στην κόλαση δεν μοιάζουν περισσότερα, αλλά λιγότερα. Ο αγώνας λήγει.

22.31: Εκατοντάδες ευτυχισμένοι φίλαθλοι δίνουν λουλούδια ή χορτάρι κατά περίσταση στα ΜΑΤ και τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές. Αυτοί ανταπαντούν με γλυκίσματα και αναμνηστικά σημαιάκια. Το ωραίο κλίμα κρατάει για περίπου 45 λεπτά, όσο κι ένα ημίχρονο. Τα δάκρυα ρέουν από τις κερκίδες, πλημμυρίζουν τον αγωνιστικό χώρο και προκαλείται τσουνάμι ευτυχίας.

22.45: Απονομή κυπέλλου! Η γιορτή λαμβάνει τέλος!

Αντε και του χρόνου σπίτια μας…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags