Facebook Pixel O T. Νικολογιάννης για την ήττα του ΠΑΟ από την Ντιναμό
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-19 10:40:00

O T. Νικολογιάννης για την ήττα του ΠΑΟ από την Ντιναμό

O T. Νικολογιάννης για την ήττα του ΠΑΟ από την Ντιναμό

Είναι νόμος στο ποδόσφαιρο, ότι οι ομάδες χτίζονται από την άμυνα. Και όσο η άμυνα είναι χάρτινη, τόσο τα αποτελέσματα δεν θα έρχονται.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από μία πολύ ποιοτικότερη ομάδα, την Ντιναμό Μόσχας. Το είχα καταγράψει και πριν το παιχνίδι και μάλιστα είχα σταθεί και σε αυτό τον Ντζούτζακ, που πήρε την θέση του Βαλμπουενά και είχε ενα δοκάρι, δημιούργησε το δεύτερο γκολ και ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων. Όπως είχα σταθεί στο επιθετικό δίδυμο Κουράνι και Κοκόριν, που έκανε την ζημιά στο πρώτο γκολ. Το να χάσεις από μία ποιοτικότερη ομάδα μπορεί να συμβεί. Αλλά το να αντιμετωπίσω το παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας ξεχωριστά από όλα όσα έχει δώσει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν θα είναι λάθος.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Οι μέρες περνάνε , οι προπονήσεις συνεχίζονται, αλλά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού πάει από το κακό στο χειρότερο. Χθες στο πρώτο γκολ με ευκολία βγήκε μόνος του παίκτης στην καρδιά της άμυνας, ενώ στο δεύτερο γκολ ανενόχλητος ο Τζούτζακ σέντραρε , εντελώς μόνος του στην μικρή περιοχή ο Ιόνοφ κατέβασε την μπάλα , πέρασε τον Κοτσόλη που έκανε λάθος και καθυστερημένη έξοδο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο παιχνίδι με την Καλλονή πάλι η άμυνα έκανε λάθος και δέχθηκε εύκολο γκολ. Κόντρα στον Πανιώνιο πάλι έγινε λάθος , πάλι γκολ. Με τον Λεβαδειακό ολομόναχος ο Κώτσιος από εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε και σκόραρε. Η Μίντιλαντ στην Λεωφόρο και αυτή προηγήθηκε με μία εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια, που ….κοίμησε αμυνόμενους και Κοτσόλη. Με την Σταντάρ Λιέγης στην Λεωφόρο πάλι δέχθηκε η ομάδα ένα γκολ με κάθετη πάσα στην καρδιά της άμυνας. Τα ίδια, τα ίδια , τα ίδια. Αμ έτσι δουλειά δεν γίνεται. Εχουμε ρίξει πολύ βάρος στο ότι η ομάδα με δυσκολία βάζει γκολ, αλλά εκεί υπάρχει και η απουσία του Μπέργκ, που όταν επιστρέψει θα την σουλουπώσει την κατάσταση. Αυτό το μαύρο χάλι στην άμυνα πως θα διορθωθεί; Και η …..κουτσή μαρία που λέει ο λόγος με όποιον τρόπο θέλει βάζει γκολ στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αναστασίου λέει ότι θα υπάρξει βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι, αλλά η απορία είναι πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να υπάρξει βελτίωση;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουμε το κενό του Καπίνο δεν καλύφθηκε εκτός και αν ο Στιλ μπει κάτσει κάτω από τα δοκάρια και μας βγάλει τα μάτια, πράγμα που δεν το βλέπω , αλλά μακάρι να διαψευστώ. Στην θέση του δεξιού μπακ το κενό επίσης δεν καλύφθηκε και σε καμία περίπτωση ο –κατά τα άλλα –φιλότιμος Μπούρμπος δεν είναι Νάνο από δεξιά. Οσο για τον Τριανταφυλλόπουλο στο φετινό του ξεκίνημα παρουσιάζεται πολύ χειρότερος από πέρυσι. Επίσης και με τα μέχρι τώρα δεδομένα ούτε το κενό του Αμπεντ δεν καλύφθηκε και ο Μπούι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Εκτός από όλα αυτά η ομάδα στο γήπεδο δεν βγάζει αυτή την κάψα, που είχε πέρυσι ειδικά στον δεύτερο γύρο, αυτή την δίψα. Θα μπορούσα σήμερα να πω ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από μία ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ να σταθώ στην αντίδραση μετά το 0-2, στην πολύ καλή παρουσία του Δώνη, την βελτίωση του Ντίνα και να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου. Δεν είναι έτσι , όμως. Με αφορμή και αυτά που είδα και στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας κάνω μία συνολική εκτίμηση και καταλήγω, ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα λάθη που κάνει στην διάρκεια του αγώνα, αλλά και τα λάθη που έγιναν στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Διότι με τα ίδια λίγα χρήματα, που δαπανήθηκαν θα μπορούσαν να έρθουν πολύ καλύτεροι παίκτες, από αυτούς που ήρθαν και η ομάδα τώρα να είναι καλύτερη απ’ότι ήταν στο τέλος της περασμένης σεζόν και όχι χειρότερη.

Ακόμα , όμως και παίκτες, που ήταν πέρυσι καλοί δείχνουν να μην είναι σήμερα σε καλή κατάσταση. Και αυτό πρέπει να αλλάξει …χθες όχι αύριο. Τον Γιάννη Αναστασίου τον κυνηγάει εδώ και ημέρες η περίφημη δήλωση, που έκανε για πλήρες ρόστερ και την ίδια ώρα η ομάδα δεν πείθει, όπως έπειθε την περασμένη περίοδο και βούλωσε στόματα στον δεύτερο γύρο και έφθασε και στην κατάκτηση και του κυπέλλου στο τέλος.

Στο χέρι του ίδιου του προπονητή και τα πόδια των παικτών είναι να αποδείξουν, ότι και φέτος μπορούν να κάνουν ότι έκαναν και πέρυσι και να παρουσιάσουν μία ομάδα, που χαίρεσαι να βλέπεις στο γήπεδο.

Αξίζει και για αυτό τον κόσμο, που ήταν συγκλονιστικός χθες στην Λεωφόρο και απέσπασε τα εγκώμια παικτών της Ντιναμό και που σήμερα νοιώθει πληγωμένος που είδε την ομάδα να χάνει πάλι , να δέχεται γκολ με ευκολία και να αντιδράει για άλλο ένα παιχνίδι με καθυστέρηση…

ΥΓ: Επειδή ακούω διάφορες αηδίες από χθες το βράδυ (όχι από ανθρώπους της ομάδας, αλλά από κάποιους φίλους της που ξεχνάνε ότι με τον Αναστασίου στον πάγκο η ομάδα παρουσίασε τέτοια βελτίωση πέρυσι) το πρόβλημα δεν λύνεται με αλλαγή προπονητή, αλλά με παραμονή του και βελτίωση της ομάδας, που παρουσίασε ο ίδιος πέρυσι. Και με κάποιες μεταγραφές τον Γενάρη, που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

YΓ2: Δεν βοηθάει σε τίποτα την ομάδα τώρα να την ξεσκίσουμε και να μηδενίσουμε τα πάντα. Αλλο κάνω κριτική, που χρειάζεται, άλλο μηδενίζω και τους βγάζω όλους άχρηστους. Και να έχουμε στο μυαλό μας, ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν. Το θέμα είναι να εντοπίζεις τα λάθη που έχεις κάνει και έγκαιρα να τα διορθώνεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags