Facebook Pixel O Kώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-19 13:16:00

O Kώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού

O Kώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού

Ένα ενδιαφέρον άρθρο στο διαδίκτυο από τον ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. 

***Λογικό είναι να γίνεται κουβέντα στον Παναθηναϊκό για «θέμα» στην άμυνα, από την στιγμή που δεν έχει μπορέσει να κρατήσει το μηδέν πίσω σε κανένα από τα εφτά τελευταία παιχνίδια του. Για την ακρίβεια, ο Κοτσόλης δεν δέχθηκε γκολ μόνο στο πρώτο ματς της σεζόν, στο 0-0 στη Λιέγη…

***Μάλιστα χθες, οι Ρώσοι εκτός από τα δύο γκολ, είχαν και δύο δοκάρια, ενώ μπορώ να θυμηθώ άλλες πέντε φορές που οι δύο τους φορ (τρεις ο Κουράνι και δύο ο Κοκόριν) βρέθηκαν σε θέση βολής, άσχετα αν αστόχησαν η, νικήθηκαν στην τελική τους από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

***Όμως νομίζω ότι τουλάχιστον με όσα βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς και μέχρι σήμερα, το αγωνιστικό «θέμα» του Παναθηναϊκού είναι γενικότερο. Εξ ου και προκύπτει το αποτέλεσμα: σε ένα σύνολο οκτώ αγώνων, κόντρα σε έξι αντιπάλους, έχει κερδίσει μόνο την Μίντιλαντ Δανίας και τον Πανιώνιο-τον τελευταίο με δύο γκολ μετά το 90’. Και στο μεν πρωτάθλημα δεν έχει παίξει και με τις πλέον δυνατές ομάδες (τον Λεβαδειακό και δη στο ΟΑΚΑ, τον Πανιώνιο, στην τιμωρημένη πάντως Λεωφόρο και την φορμαρισμένη όντως Καλλονή), ενώ στην Ευρώπη η Σταντάρ Λιέγης φέτος δεν είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός αντίπαλος, όπως προκύπτει ακόμη κι από την παρουσία της στο βελγικό πρωτάθλημα.

***Και θεωρώ ότι το «θέμα» της ομάδας είναι γενικότερο, γιατί βλέπω πέρα από τα όποια λάθη γίνονται στη άμυνα, το ποια είναι η επιθετική παραγωγή. Αν βγάλεις από το κάδρο τα δύο παιχνίδια με τους Δανούς, προκύπτει ότι ο ΠΑΟ εκτός από τα δύο γκολ μετά το 90’ με τον Πανιώνιο, έχει: ένα αυτογκόλ σε δύο ματς με τους Βέλγους, ένα γκολ από πέναλτι στο ΟΑΚΑ με το Λεβαδειακό κι ένα γκολ από φάουλ με την Ντινάμο Μόσχας στη Λεωφόρο…

***Η απουσία του Μπεργκ είναι φανερή και έχω την αίσθηση ότι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στις πιο δύσκολες στιγμές είναι ο Πέτριτς. Αλλά όχι μπαίνοντας στο 76’, όπως χθες. Και δεν το λέω επειδή αυτός έβαλε το γκολ της μοναδικής (πλην Μίντιλαντ) νίκης του Παναθηναϊκού, με τον Πανιώνιο. Ακόμη και στην ήττα με την Καλλονή, δεν έβλεπα άλλον να απειλεί πραγματικά, ανεξάρτητα των χαμένων ευκαιριών. Δεν ξέρω από πλευράς δυνάμεων και αντοχών πως είναι ο Κροάτης. Απλά λέω τι βλέπω μέσα στο παιχνίδι.

***Όπως νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός την σεβάστηκε παραπάνω απ΄ότι έπρεπε την Ντινάμο. Οκέϊ, έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά βλέποντας την πορεία της φέτος, δεν…τρελαίνεσαι κιόλας. Στο πρωτάθλημα Ρωσίας έχει κερδίσει μόνο ομάδες που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω της βαθμολογίας-όταν έπαιξε με Ζενίτ και Σπαρτάκ έχασε. Και στην Ευρώπη τα αποτελέσματά της ήταν: με Χάποελ Κίριατ Ισραήλ 1-1 μέσα και 2-1 έξω και με Ομόνοια Κύπρου 2-2 μέσα και 2-1 έξω, με το γκολ πρόκρισης στις καθυστερήσεις.

***Δεν θα σταθώ στις ελλείψεις τεσσάρων βασικών παικτών της. Αλλά θα έχω την άποψη ότι με μεγαλύτερη πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού, η Ντινάμο θα είχε ζητήματα πίσω. Γιατί λέμε για τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, όμως οι Ρώσοι σε 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα έχουν κρατήσει το μηδέν μόνο παίζοντας με Ουράλ, Ούφα και Κράσνονταρ και στα υπόλοιπα εννιά παιχνίδια τους έχουν παθητικό 15 γκολ.

***Μήπως δηλαδή έπρεπε να το πήγαινε λίγο πιο τολμηρά το ματς ο Παναθηναϊκός και να μην επένδυε τόσο στην αμυντική ασφάλεια, που όχι μόνο αποδείχθηκε ότι δεν είχε, αλλά και δύσκολα θα μπορούσε να έχει, υπό την έννοια ότι η Ντινάμο έχει μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags