Facebook Pixel Συνεχίζει να δικαιώνεται….
| 2014-09-22 23:20:00

Συνεχίζει να δικαιώνεται….

Συνεχίζει να δικαιώνεται….

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που ήταν πάλι ομάδα του Αναστασιάδη, για τον Κουκουλάκη που πήρε τον σωστό δρόμο κι αναρωτιέται: Είναι καλά ο Ντουρμάζ;

Ήταν και πάλι η ομάδα του Αναστασιάδη! Ένα σύνολο οργανωμένο, που παρά την κούραση ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, μία ομάδα που μπήκε με σούπερ νοοτροπία μέσα στην δύσκολη έδρα του Αγρινίου, πίεσε όσο πιο ψηλά μπορούσε, δεν απειλήθηκε και παρά τα πολλά λάθη, έκανε σημαντικές φάσεις και πήρε μία πανάξια νίκη!
 
Αυτό το 0-1 θα μπορούσε να ήταν άνετα 0-3, αν οι παίκτες του Αναστασιάδη είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στην εκτέλεση, αν δεν είχαν και την σωματική κόπωση από το ματς της Πέμπτης.  Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι, είχε και πολλούς διακριθέντες (κορυφαίοι Κάτσε, Βίτορ, Κατσικάς ,Μακ) είχε και έναν προπονητή που πάλι απέδειξε το αυτονόητο: Ότι αυτός ξέρει περισσότερα από τον καθένα για την  ομάδα του!

Ξέρει ότι έχει 27 παίκτες που μπορούν να τον βοηθήσουν! Ξέρει ότι χρειάζονται λίγα λόγια! Ξέρει ότι μόνο με ομαδική λειτουργία μπορεί να πετύχει!
Όσο κερδίζει λοιπόν συνεχίζει να παράγει έργο και να φτιάχνει με εκπληκτικό τρόπο μία ομάδα με τα μισά χρήματα της περσινής!
Το θέμα (και το επαναλαμβάνουμε συνεχώς) είναι να παραμείνει ψύχραιμος και στα δύσκολα…
Πιστεύαμε εξ’ αρχής ότι σε αυτό το ματς, ο Τζιόλης ήταν ο τελευταίος που έπρεπε να μείνει έξω. Ο Αναστασιάδης πίστεψε -και ήξερε- κάτι άλλο. Από την εμφάνιση της ομάδας του δικαιώθηκε και σε αυτό! Κάτσε-Τζανδάρης τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, όπως και η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας με τον Κλάους να κινείται και πάλι παντού, πίσω από τον Περέιρα στην επίθεση.

Στο Αγρίνιο βέβαια αποδείχθηκε και κάτι άλλο: Ο Κουκουλάκης έχει πάρει (εδώ και καιρό) τον σωστό δρόμο. Αυτόν που οδήγησε και τον Σιδηρόπουλο στο Τσάμπιονς Ληγκ! Πολύ θετική η διαιτησία του , πολύ λιγότερα τα λάθη του από αυτά που έκαναν οι παίκτες με την μπάλα στα πόδια! Κοντά στις φάσεις και με ανθρώπινο στυλ και αντιμετώπιση στον ποδοσφαιριστή…
(Αν ήταν άλλοι βέβαια θα είχαν κάνει πρώτο θέμα ότι στο 57΄ ο Μακ σκοράρει από την ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο, αλλά τι να πεις σε τόσο οριακή φάση. Αν και η αμφιβολία είναι πάντα υπέρ του επιθετικού…)
 
Αλήθεια… Τελικά ρε παιδιά ο Ντουρμάζ είναι καλά μετά το «κλάδεμα» του Σαββάτου; Τέτοιο μαρκάρισμα σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα… Όλη η «περήφανη» Ελλάδα ρωτάει και ανησυχεί… (όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα, για άλλη ομάδα βέβαια): «Είναι καλά το πόδι του Ντουρμάζ;».
Τέτοια ανησυχία στην χώρα, μόνο για τον Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή και τον Ντουρμάζ!
Στην Κρήτη ρωτάνε… «αν χρειάζεται χειρουργείο».
Στην Πελοπόννησο αναρωτιούνται… «θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο;»
Σε Αττική και Στερεά Ελλάδα απορούν: «Πόσες μέρες θεραπείας χρειάζεται;»
Από την Βόρεια Ελλάδα ήδη στέλνουν μηνύματα στήριξης στον Τούρκο ποδοσφαιριστή που πέρασε αυτή την δοκιμασία…

Από την άλλη ο σύνδεσμος διαιτητών, νιώθει περήφανος και πάλι για το άξιο τέκνο του, τον Καλογερόπουλο, που μετά τον ημιτελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, σε μία νέα του παράσταση στο Καραϊσκάκη, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων!

Από την άλλη και πιο σοβαρά: Αντρίκεια, παντελονάτα και στα ίσια, δεν υπάρχει κανένας ερυθρόλευκος (επίσημος ή ανεπίσημος) που θα παραδεχθεί ότι υπήρξε βουτιά και δεν σημειώθηκε επαφή και πέναλτι; Αν κάποιος δηλαδή ξεφύγει από την γραμμή, τι θα πάθει; Αν κάποιος μιλήσει για λάθος, θα υποστεί καμία συνέπεια; Δηλαδή πρέπει όλοι να ξεφτιλίζονται;
Από την άλλη… Μία εβδομάδα μετά το κείμενό μας… «ποιος θα φωνάξει περισσότερο», έγινε η συνάντηση των παραγόντων με τον Χιου Ντάλας. Κι’ εκεί αντί να ακούσουν τον Σκοτσέζο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επεδίωξαν να κάνουν το κομμάτι τους, να παίξουν επικοινωνιακά και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να γεμίσουν σάιτ, εφημερίδες και λοιπά Μέσα, με τις γνωστές… εντυπωσιακές διαρροές!
Τα ίδια και τα ίδια…
Και τον Ομπάμα να φέρουν αρχιδιαιτητή σε συνεργασία με τον Πούτιν, αυτοί θα πάνε εκεί για να δημιουργήσουν εντυπώσεις…  
Αλλά και ο ΠΑΟΚ που πάει εκεί καλοπροαίρετα να ακούσει και να δώσει χρόνο στον Σκοτσέζο και δεν «λαϊκίζει» για να κερδίσει εντυπώσεις και δεν φωνάζει και δεν «πουλάει παππάδες» για να αμυνθεί με αφορμή το περασμένο σφύριγμα, ή να επιτεθεί για να κερδίσει το επόμενο σφύριγμα, τι καταλαβαίνει; Του λέει κανείς «μπράβο»; Ακόμη και οι δικοί του ξεφωνίζουν που κρατάει ήπια στάση και δεν κάνει ότι και οι άλλοι, με τους οποίους όμως όλοι γελάμε!!
 
Βγάζεις άκρη; Ποιος έβγαλε για να βγάλουμε εμείς;     


Διαβάστε κι αυτό: Επικό τρολάρισμα των ΠΑΟΚτσήδων σε Άρη! (ΦΩΤΟ)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags