Facebook Pixel Χ. Σωτηρακόπουλος: Τέτοιες ευκαιρίες τις αρπάζεις από τα μαλλιά...
| 2014-10-12 13:50:00

Χ. Σωτηρακόπουλος: Τέτοιες ευκαιρίες τις αρπάζεις από τα μαλλιά...

Χ. Σωτηρακόπουλος: Τέτοιες ευκαιρίες τις αρπάζεις από τα μαλλιά...

Πριν το ματς η ισοπαλία ακουγόταν ως ένα καλό αποτέλεσμα... Ετσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι ωστόσο, χάσαμε δύο πόντους.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για το βράδυ που η Ελλάδα πραγματικά ακούμπησε την πρώτη νίκη της , σε βάθος μισού αιώνα, στο Ελσίνκι. Φυσικά αυτό το 1-1 που πήραμε, μας δίνει ανάσες και με δύο νίκες (που είναι προαπαιτούμενες) κόντρα σε Βόρειο Ιρλανδία και Νησιά Φερόε στο Νέο Φάληρο η ομάδα θα έχει βάλει σε ισορροπία έναν όμιλο που από την αρχή ήταν στα μέτρα της.

Η ισοπαλία που απέσπασαν οι Ούγγροι στο Βουκουρέστι λειτουργεί ως ένα υπέρ μας όπλο στην οικονομία του ομίλου. Είμαστε η καλύτερη εθνική ομάδα σε αυτό τον μικρόκοσμο του γκρουπ μας και στο βάθος χρόνου θα αποδειχτεί. Πρέπει παρόλα αυτά να αρπάζουμε ευκαιρίες σαν αυτή που μας δόθηκε στην Φινλανδία, από τα μαλλιά.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ρίσκαρε με τον Καρέλη και του βγήκε αφού εκτός από το εκπληκτικό σουτ που μας έδωσε το προβάδισμα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ γενικά βοήθησε πολύ. Οπως και ο Κλάους Αθανασιάδης, που πολλοί προπονητές του ...πληκτρολογίου και της υψηλής κριτικής στα social media δεν αντιλαμβάνονται την συνεισφορά του στον αμυντικό τομέα. Κάποιος να εξηγήσει σε αυτά τα παλικαράκια, πόσο σημαντικό είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο σέντερ φορ να έχει και ανασταλτική συμμετοχή και ότι δεν περιμένει μόνο την μπάλα στην περιοχή για να σκοράρει. Αντίθετα η επιλογή του Μαυρία δεν βγήκε και δεν ήταν κάτι που χρειαζόταν master στην προπονητική για να το αντιληφθείς. Ένα εξαιρετικό ταλέντο που όμως ένα χρόνο τώρα έχει ελάχιστες συμμετοχές στην Σάντερλαντ. Πως θα μπορούσε ξαφνικά να προσφέρει περισσότερα από κάποιον μπαρουτοκαπνισμένο σε ένα τέτοιο επίπεδο;

Ένα άλλο που καταλογίζεται στα μείον του Ρανιέρι είναι πως δεν είχε μελετήσει τον αντίπαλο. Η κίνηση που έκανε με τον Μόρα ο οποίος μετά το 1-1 πέρασε ως τρίτος κεντρικός αμυντικός δένοντας την ομάδα και οι Φινλανδοί έπαψαν να μας απειλούν, έπρεπε να γίνει από το ημίχρονο. Ηταν ολοφάνερο το ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλο τρόπο να μας χτυπήσουν και είναι το κλασσικό τους στυλ να περνάνε μπαλιές στους ακραίους αμυντικούς τους. Ετσι έκαναν δύο φάσεις και έφτασαν και στο γκολ! Οταν πια Ιταλός το διόρθωσε δεν ξαναπάτησαν στην περιοχή μας αλλά η ζημιά είχε γίνει!

Τέλος πάντων , η ουσία είναι πως δεν μείναμε και άλλο πίσω και ο χρόνος που κερδίζει ο Ρανιέρι θα του δώσει και την ευκαιρία να αντιληφθεί περισσότερα. Η Βόρειος Ιρλανδία που έρχεται την Τρίτη στο Στάδιο «Γ. Καραισκάκης» έχει κάνει το καλύτερο της ξεκίνημα σε κάποια προκριματική φάση από το 1968, με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν έχουμε και το παραμικρό περιθώριο να την υποτιμήσουμε! Μία νίκη σε αυτό το ματς και όλα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μία σειρά...Το πρώτο βήμα για να μην συνεχιστεί η γκρίνια έγινε με το 1-1 στο Ελσίνκι, γιατί αν είχαμε χάσει τότε τα απόνερα θα κρατούσαν μέρες και η ζημιά θα ήταν ανυπολόγιστη....

Πηγή: coppa.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags