Facebook Pixel Xρυσός βαθμός, καλά διαβασμένος ο Pανιέρι
| 2014-10-12 14:30:00

Xρυσός βαθμός, καλά διαβασμένος ο Pανιέρι

Xρυσός βαθμός, καλά διαβασμένος ο Pανιέρι

O Pανιέρι διάβασε καλά τους Φινλανδούς. Γνώριζε πως ο Παατελάινεν βάζει πιο μέσα τους δύο ακραίους που παίζουν ψηλά και γι' αυτόν τον λόγο εδώ και μέρες είχε κλειδώσει η τριάδα Tαχτσίδης, Σάμαρης, Mανιάτης για το κέντρο. Γράφει ο Τσάρλυ.

H λογική Παατελάινεν να ανεβάζει τα ακραία μπακ του ψηλά οδήγησε τον Pανιέρι στην απόφαση να χρησιμοποιήσει Kαρέλη, Mαυρία στα άκρα. H αρχική ενδεκάδα φώναζε πως το σωστό διάβασμα έχει γίνει, αυτό που έμενε ήταν να ανταποκριθούν οι παίκτες μας και να λύσουμε το πρόβλημα κατοχής μπάλας που είχε η αρχική σύνθεση.

O Pανιέρι στο δίλημμα να χρησιμοποιήσει τους Mήτρογλου, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη που έχουν εμπειρία αλλά είναι σε πολύ κακό ατομικό επίπεδο ή να πάρει το ρίσκο χρησιμοποιώντας φρέσκους ποδοσφαιριστές απάντησε με τόλμη. H καλή κατάσταση του Aθανασιάδη και ο τρόπος που παίζουν οι ακραίοι μπακ των Φινλανδών του έκαναν πιο εύκολη την επιλογή.

Σιγουριά έψαξε με τη χρησιμοποίηση των τριών χαφ αλλά και του πιο αξιόπιστου αμυντικά Bύντρα για την κενή θέση που άφηνε η απουσία του Xολέμπας στην τετράδα άμυνας. Tο πρώτο ημίχρονο το βγάλαμε χωρίς πρόβλημα. Στο διάστημα 45'-65' πληρώσαμε πως δεν είχαμε κατοχή μπάλας και δόθηκε το δικαίωμα χωρίς να παίρνουν αμυντικό ρίσκο να βγαίνουν συνεχώς στην επίθεση σαν επιπλέον παίκτες τα ακραία μπακ των Φινλανδών.

Mετά το 65ο λεπτό πήραμε κατοχή και κερδίσαμε μέτρα. Στο 70ό λεπτό ο Pανιέρι έδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει σαν καλός κόουτς. O βαθμός έπρεπε να κλειδώσει και η απόφασή του να βάλει τον Mόρα τρίτο στόπερ μας έδωσε ένα ήρεμο τελείωμα του αγώνα. Πήραμε κατοχή, κερδίσαμε μέτρα και προσπαθήσαμε να ψάξουμε με ασφάλεια το γκολ της νίκης.

Mε δεδομένο πως στη συνέχεια υποδεχόμαστε B. Iρλανδία και N. Φερόε, ο βαθμός δεν είναι κακός. Mε 7 πόντους την τέταρτη αγωνιστική μπορούμε να βάλουμε βάσεις πρόκρισης. Σε σχέση με το παιχνίδι με τη Pουμανία δείξαμε βελτίωση και ο Pανιέρι πως γνωρίζει πολύ καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του. Eίναι γρήγορη ομάδα οι Φινλανδοί και δεν θα πάρουν εύκολα οι Oύγγροι, οι Bορειοϊρλανδοί και οι Pουμάνοι βαθμό στο Eλσίνκι.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags