Facebook Pixel "Το πιο δύσκολο ματς"
| 2014-10-13 21:52:00

"Το πιο δύσκολο ματς"

"Το πιο δύσκολο ματς"

Ο προπονητής της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο` Νιλ, στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε πως το ματς στο Καραϊσκάκη την Τρίτη (14/10) θα είναι το πιο δύσκολο του ομίλου για την ομάδα του, ωστόσο δεν χάνει την πίστη στους παίκτες του, ενώ επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του έχει το μομέντουμ και πρόσθεσε πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση πιθανή πρόκριση στα τελικά του Euro στη Γαλλία.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο Ρόι Κάρολ και αποκάλυψε πως ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του έδωσε κάποιες πληροφορίες για την ελληνική νοοτροπία.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Είναι η δυσκολότερη πρόκληση για την ομάδα του το αυριανό ματς; «Θα είναι το πιο δύσκολο. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και γι' αυτό θα είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είχε μια δύσκολη αρχή αλλά παραμένει στις κορυφαίες ομάδες».

Για το ντεμπούτο του πριν 25 χρόνια απέναντι στην Ελλάδα, θυμήθηκε... «Το θυμάμαι αλλά ήταν πολύ παλιά. Ηττηθήκαμε με 3-2, ήμουν πολύ νέος και με προστάτευαν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας. Εκείνη η εμπειρία όμως δεν θα έχει καμία σχέση με το αυριανό ματς».

Για τους τραυματισμούς της ομάδας του και το ματς... «Με απασχολούν δύο ζητήματα. Οι τραυματισμοί που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε. Το άλλο που με ανησυχεί είναι ότι η ομάδα ίσως να χρειάζεται φρεσκάρισμα μετά από το προηγούμενο ματς. Αν κοιτάξετε την ενδεκάδα του Σαββάτου οι πέντε παίκτες δεν είχαν πολλά ματς στα πόδια τους. Πρόκειται για ένα εκτός έδρας ματς και όσοι μας παρακολουθούν ξέρουν πως προσεγγίζουμε τα εκτός έδρας ματς. Θα δεχτούμε πίεση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε».

Για το αν είναι η μεγάλη ευκαιρία της Β. Ιρλανδίας να προκριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση; «Μπορούσαμε και στο παρελθόν όπως το 1986. Τώρα έχουμε ένα καλό σύνολο αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Βέβαια τώρα έχουμε το μομέντουμ. Διαθέτουμε παίκτες και νέους και πιο έμπειρους. Είναι μια χρυσή ευκαιρία γι' αυτούς το να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν η επιτυχία της Ελλάδας το 2004 είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει πίστη; «Τότε η Ελλάδα κατέκτησε το EURO κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Εμείς δεν είχαμε συνοχή και αρκετά καλά αποτελέσματα. Τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από το αυριανό ματς μόνο όφελος μπορούμε να έχουμε. Είμαστε ικανοί για πολλά και αν πάρουμε αύριο ένα καλό αποτέλεσμα τότε θα είναι πολύ καλό για εμάς».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ρόι Κάρολ για τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό; «Όσοι γνωρίζουν τον Ρόι ξέρουν ότι μιλάει πολύ για τον εαυτό του ειδικά μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό. Μου μίλησε περισσότερο για τη νοοτροπία της ομάδας και των παικτών και όχι συγκεκριμένα για κάποιον ποδοσφαιριστή. Είναι δημοφιλής στην Ελλάδα και είναι ευκαιρία γι' αυτόν να κάνει ένα καλό ματς αν φυσικά αγωνιστεί».

Για την παρουσία του κόσμου... «Είναι μια πολύ καυτή έδρα αλλά νομίζω πως οι παίκτες μου θα το απολαύσουν. Θα είναι δύσκολο γι' αυτούς αλλά νομίζω πως θα το αντιμετωπίσουν».

Για τον Κλάουντιο Ρανιέρι... «Ο Ρανιέρι είναι πολύ καλός προπονητής, έχει προπονήσει πολύ μεγάλους συλλόγους και μακάρι να αποκτήσω κι εγώ το βιογραφικό του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags