Facebook Pixel Αρχίζει να φαίνεται το ταβάνι…
| 2014-10-24 00:26:00

Αρχίζει να φαίνεται το ταβάνι…

Αρχίζει να φαίνεται το ταβάνι…

Ο Δ. Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να φτάσει ακόμα στα επίπεδα της Φιορεντίνα, για την αντίδραση του κόσμου στην Τούμπα, αλλά και για τη νίκη του Ολυμπιακού.

Μετά το 0-1 από την Φιορεντίνα που ακολούθησε το… 2-0 από τη Γκινγκάμπ (δεν ήταν ιδιαίτερα άδικες οι δύο ήττες) αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται και το ταβάνι του φετινού ΠΑΟΚ.
 
Είναι νωρίς για πολλά συμπεράσματα, αλλά είναι και απολύτως φυσιολογικό, αυτή η νέα ομάδα, να έχει ένα όριο στο παιχνίδι και στις δυνατότητές της.
 
Αλήθεια είναι ότι η ήττα από την Φιορεντίνα θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ο ΠΑΟΚ είχε 19 τελικές, κέρδισε 12 κόρνερ, έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο. Παρολ’ αυτά, η δυναμικότητα, η ποιότητα, η εμπειρία και οι δυνατότητες της τωρινής ομάδας του ΠΑΟΚ (σε γενικές γραμμές και σε μία σειρά αγώνων) δεν μπορεί να φθάσει στα επίπεδα που βρίσκονται ακόμη και έξι-εφτά-οκτώ θεωρητικά αναπληρωματικοί της Φιορεντίνα, αυτοί δηλαδή που έπαιξαν απόψε στην Τούμπα. Κι’ αυτό δεν είναι κακό, δεν είναι παράλογο... Πάντως πρέπει να ξέρουμε ποιοι είμαστε για να βγάζουμε και σωστά συμπεράσματα....
 
Ο ΠΑΟΚ από τους Ιταλούς έχασε γιατί:
 
Δεν βγήκε στον Αναστασιάδη ο αρχικός σχηματισμός και το 4-3-3 με τον Κλάους αριστερό εξτρέμ. Οι Ιταλοί στο κέντρο νίκησαν κατά κράτος τα χαφ του ΠΑΟΚ και χάθηκε η αυτοπεποίθηση που παραδοσιακά έχει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
 
Οι αντίπαλοι κατάφεραν να σκοράρουν σε μία από τις 3-4 μεγάλες τους φάσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 19 τελικές, αλλά μόλις τρεις στον στόχο!
 
Στην επανάληψη ο ρόμβος στο κέντρο βοήθησε την ομάδα του Αναστασιάδη, βγήκαν πολλές καλές και γρήγορες επιθέσεις, αλλά η έλλειψη του Μακ και η τραγική βραδιά του Σαλπιγγίδη (βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους ντεφορμαρίσματος) δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να βγάλει μεγάλες φάσεις, ή να τελειώσει σωστά αυτές που δημιούργησε.
 
Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση από τα 12 κόρνερ και τις 5-6 ακόμη καλές στημένες μπάλες που κέρδισε εκτός αντίπαλης περιοχής, είναι ενδεικτικό της σημερινής αναποτελεσματικότητας. 
 
Από εκεί και πέρα το κοινό αντέδρασε εντυπωσιακά και μετά το τελευταίο σφύριγμα φώναζε για τον ΠΑΟΚ για περίπου μισή ώρα! Φαίνεται ότι και το κοινό είναι συνειδητοποιημένο για τις φετινές δυνατότητες της νέας ομάδας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό!
 
Μεγάλη η Ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού. Ότι και να έγινε, όσο και αν ο Ρομπέρτο αποκρούει ακόμη, την Γιουβέντους δεν την κερδίζεις έτσι εύκολα… Και για να κερδίσεις σε ένα όμιλο και Ατλέτικο και Γιουβέντους, δεν φθάνει να είναι ΜΟΝΟ τυχερός. Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, στις διάφορες αναλύσεις που διάβασα, μου φάνηκε λίγο άστοχο το να σημειώνεται ταυτόχρονα ότι.. «από την μία ο Μίτσελ έστησε εκπληκτικά τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη ο Ρομπέρτο ήταν ο ήρωας». Πώς συμβαδίζουν και τα δύο; Δηλαδή αν ο Μίτσελ έκανε κάποιο λάθος ή ήταν σε κακή βραδιά, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει μπροστά από την εστία του εκπληκτικού Ρομπέρτο;
Αλλά για κάθε μεγάλη νίκη πρέπει να υπάρχει και ένα δώρο…

Από την ΚΕΔ ήταν και πάλι απλόχεροι: Καλογερόπουλος στο ντέρμπι της Κυριακής!! Γελάνε και τα στραγάλια από τις σφυρίχτρες! Με Γεωργαράκο βοηθό!!

Τι περίμενε όμως ο Αλαφούζος; Είπε πολλά, ξαναείπε και απάντησε βράδυ Τετάρτης ο ομόλογός του. Μία κουβέντα είπε: «Με νοιάζει μόνο το ματς της Κυριακής»…

Το δίδυμο Καλογερόπουλου-Γεωργαράκου ήταν (μεταξύ άλλων) πέρυσι στον ημιτελικό Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ! Τότε που ο αλήτης ο Στοχ ήταν ο μόνος που έσπρωχνε και έριχνε κάτω αντιπάλους μετά το 2-1 του Αθανασιάδη…
Αλλά… Τι μας νοιάζει εμάς τι θα γίνει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Εμείς ασχολούμαστε –κυρίως- με το ντέρμπι των πρωτοπόρων που γίνεται στην Τούμπα!   


Τι λέει  όμως και ο Αποδυτηριάκιας για τον ΠΑΟΚ;   Tο γαϊδούρι δεν αντέχει άλλο βάρος!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags