Facebook Pixel Βαθμός ουσίας, αλλά και ψυχολογίας
Ποδόσφαιρο
| 2014-10-24 12:46:00

Βαθμός ουσίας, αλλά και ψυχολογίας

Βαθμός ουσίας, αλλά και ψυχολογίας

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει το ματς του Παναθηναϊκού με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πιο μεστή εμφάνιση που έχουν κάνει οι «πράσινοι» στην φετινή σεζόν.

Tο γκολ του Καρέλη, στο χρονικό σημείο του παιχνιδιού που ήρθε, εξασφάλισε για τον Παναθηναϊκό τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και τον κράτησε στο παιχνίδι. Μπορεί η πρώτη θέση να έχει καπαρωθεί από τη Ντιναμό Μόσχας, αλλά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για τη δεύτερη.

Ο Αναστασίου, ρίχνοντας τον Καρέλη στο παιχνίδι, αυτό ακριβώς περίμενε: να μπορέσει να φύγει με έναν βαθμό από ένα ολλανδικό γήπεδο που ξέρει πολύ καλά από τις μέρες που πέρασε από εκεί με τη φανέλα του Αγιαξ, αλλά και με αυτή της Ρόντα, κάνοντας ζημιά στην PSV.

Τώρα, της έκανε τη ζημιά και σαν προπονητής, αφού με νίκη σ' αυτό το ματς, η πρωτοπόρος του ολλανδικού πρωταθλήματος, θα άφηνε οριστικά τον Παναθηναϊκό εκτός κόλπου και θα είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι έναντι της Εστορίλ για την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο, το «τριφύλλι» δέχθηκε το γκολ από τον Ντεπάι, που είχε στείλει νωρίτερα την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με υποδειγματικό φάουλ, αλλά αυτή τη φορά και σε αντίθεση με πολλές άλλες στη φετινή σεζόν, δεν άφησε το πρώτο ημίχρονο να κυλήσει χωρίς να έχει καταθέσει στο παιχνίδι πράγματα, τα οποία στο τέλος εισέπραξε.

Πρόκειται πιθανότατα για την πιο μεστή εμφάνιση που έχουν κάνει οι «πράσινοι» μέσα στη σεζόν, συγκρινόμενη μόνο με αυτή που είχε κάνει στη Λιέγη με τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Σταντάρ, αποτέλεσμα που τελικά δεν του φάνηκε αρκετό στη ρεβάνς, μια και ήμασταν μόλις στο ξεκίνημα της περιόδου και ο Παναθηναϊκός είχε όλες τις ατέλειες μιας ομάδας που αγωνίζεται στις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.

Αυτή η ισοπαλία που έρχεται λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μπορεί τελικά στην οικονομία του ομίλου να μη βοηθήσει σε τίποτα τον Παναθηναϊκό όταν έρθει η ώρα να παίξει το τελευταίο ματς με την Εστορίλ στη Λεωφόρο κι αυτό διότι όπως έχει μπλέξει τα πράγματα με την ήττα του στην Πορτογαλία, μεταβάλλεται σε τελικός το επόμενο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στην Αθήνα. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να πάρει το τρίποντο και ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα, θα παραμείνει καθηλωμένος στην τελευταία θέση. Ωστόσο, όταν καταφέρνεις με μία τόσο ποιοτική ομάδα να σταθείς όρθιος και μάλιστα να καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσεις, έστω έναν βαθμό, μπορείς να έχεις αφενός ήσυχη τη συνείδησή σου, αλλά και την ψυχολογία σου ανέπαφη, πριν από την επίσκεψη στο άντρο του Ολυμπιακού. Και πολύ φυσιολογικά, οι «ερυθρόλευκοι» με τη φόρα της νίκης κόντρα στη Γιουβέντους και τις αναμνήσεις από το περσινό 0-3, περιμένουν με ανυμοπονησία το ματς.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags