Facebook Pixel Τέλος ο πρέσβης...
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-06 22:56:00

Τέλος ο πρέσβης...

Τέλος ο πρέσβης...

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δυο φορές, αλλά έδωσε δικαιώματα, πλήρωσε τα λάθη του και τελικά ηττήθηκε με 2-3 από την Αϊντχόφεν. Αποκλεισμός για τους πράσινους που έμειναν στον 1 βαθμό.

Η καλύτερη ομάδα απόψε πήρε τελικά τη νίκη. Τόσο απλά. Όχι πως η Αϊντχόφεν ήταν κάποια υπερομάδα, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα" του Παναθηναϊκού και πήρε την πολύτιμη νίκη με 3-2. Οι πράσινοι προηγήθηκαν δυο φορές, πηγαίνοντας με 2-1 στο ημίχρονο, αλλά οι ταχύτατοι και τεχνίτες πιτσιρικάδες του Κοκού έφεραν τούμπα το ματς. Ίσως αν ο Ζουτ δεν έπιανε το σουτ του Ατζαγκούν στο 2-2 να ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά και ο Παναθηναϊκός έκανε εγκληματικά λάθη στις φάσεις των 2-2 και 2-3, οπότε και ήρθε η ήττα. Καλή εμφάνιση από τον σκόρερ Ατζαγκούν, όπως και από τον πολύ καλό Στιλ. Επόμενο ματς, τυπική διαδικασία, με την Ντιναμό στη Μόσχα.

Έδωσε δικαιώματα, αλλά 2-1!

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα, αλλά στο 10` ο Στιλ κράτησε το 0-0 στο πλασέ του Ντεπάι, σε μια φάση που οι Ολλανδοί αναπτύχθηκαν πολύ ωραία. Η απάντηση ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Ζέκα να κάνει το γύρισμα, η άμυνα της Αϊντχόφεν "κοιμήθηκε" και ο Ατζαγκούν με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ!

Οι πράσινοι έδωσαν γήπεδο στους αντιπάλους που ανέβασαν την πίεση τους μετά το γκολ και μέσα σε 2` (23` και 24`) έφτασαν κοντά στο 1-1 με τον Στιλ να καθαρίζει την πάσα του Ντε Γιόνγκ στον Ντεπάι και κατόπιν την κεφαλιά του φορ των Ολλανδών. Μια, δυο, την τρίτη φορά πέρασε η μπαλιά στον Ντεπάι στο 27` που αυτή τη φορά δεν αστόχησε για το 1-1. Νάρσινγκ και Ντεπάι δημιουργούσαν πολλά προβλήματα και στο 32` ο πρώτος από καλή θέση σούταρε άουτ.

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 43` ο Καρέλης έδωσε την κεφαλιά-πάσα στον Πέτριτς που με φοβερό αριστερό βολέ σημείωσε το 2-1! Ιδανικό κλείσιμο για το πρώτο μέρος, με τον Αναστασίου στο μεταξύ να αλλάζει τον "κιτρινισμένο" Λαγό, που τα "άκουσε" κιόλας από τον Αναστασίου, με τον Δώνη. Οι Ολλανδοί παρότι είχαν καλή κυκλοφορία δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σκοράροντας 2 γκολ σε 4 τελικές.

Πλήρωσε ΟΛΑ τα λάθη

Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, αλλά οι Ολλανδοί από την άλλη δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους και τη μια φορά που βρήκαν έκοψε σωτήρια ο αλάνθαστος "Σίφο". Ο Μπεργκ πέρασε αντί του Πέτρις στο 64` με τον Παναθηναϊκό να αρκείται σε παθητικό ρόλο, ψάχνοντας μια κόντρα για το 3-1. Τελικά, έγινε το 2-2 στο 65` με τον Ντεπάι ανενόχλητο αριστερά να δίνει φοβερή μπαλιά στον Ντε Γιόνγκ που ισοφάρισε.

Το ματς έγινε λίγο "ροντέο", καθώς τη φοβερή ευκαιρία του Ατζαγκούν στο 67` διαδέχτηκε αυτή του Νάρσινγκ στο 69`. Οι πράσινοι επιτέλους πήραν μέτρα, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ευάλωτοι στην κόντρα, με τον Μιρίν να φτάνει κοντά στο... αυτογκόλ στο 72`! Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε από στημένο με τον Βαινάλντουμ στο 78` με κεφαλιά από κόρνερ για το 2-3... Το γκολ έφερε απογοήτευση και νεύρα στους γηπεδούχους, ενώ ουσιαστικά έπαιζαν με 10, αφού ο Ζέκα είχε πρόβλημα. Ως το τέλος του ματς, που είχαμε και διακοπή με τον τραυματισμό του Ρέκικ, ο Στιλ κράτησε το 3-2 στο σουτ του Μάχερ στο 90+3`, ενώ και το γύρισμα του Τριανταφυλλόπουλου στο 90+6` δεν είχε αντίκρυσμα, για το τελικό 2-3.  

ΣΚΟΡΕΡ: 11' Ατζαγκούν, 42' Πέτριτς – 27' Ντεπάι, 65' Ντε Γιονγκ, 78' Βαϊνάλντουμ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στραχόνια (Κροατία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22' Λαγός, 36' Ζέκα, 56' Πέτριτς, 58' Πράνιτς, 80' Μπεργκ – 18' Γκουαρδάδο

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (44' Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς, Πέτριτς (64' Μπεργκ), Καρέλης

Αϊντχόφεν (Φίλιπ Κοκού): Ζουτ, Βίλεμς (90+2' Χέντριξ), Ρέκικ, Μιρίν, Αρίας, Γκουαρδάδο, Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Νάρσινγκ (90+7' Ζόζεφσον), Ντε Γιονγκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags