Facebook Pixel Το σχόλιο του Χ. Σωτηρακόπουλου για τον Παναθηναϊκό!
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-07 14:38:00

Το σχόλιο του Χ. Σωτηρακόπουλου για τον Παναθηναϊκό!

Το σχόλιο του Χ. Σωτηρακόπουλου για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός, κάνοντας για εβδομήντα λεπτά το καλύτερο ίσως φετινό του παιχνίδι, μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην Αϊντχόφεν.

Προηγήθηκε δυο φορές με τον Ατζαγκούν και το φοβερό γκολ του Πέτριτς που βρήκε δίχτυα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από τέσσερα χρόνια. Δεν μπόρεσε όμως να πανηγυρίσει αφού πλήρωσε τα παιδικά λάθη της άμυνάς του, προσφέροντας στο πιάτο της πρωτοπόρου του ολλανδικού πρωταθλήματος τη νίκη.

Κι όταν όλα πάνε στραβά, μπορείς να υπολογίσεις ότι είναι πιθανό να έρθει και το λάθος σφύριγμα, όπως έγινε στο γκολ του Ντε Γιόνγκ που ισοφάρισε από θέση οφσάιντ για το 2-2. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι την ευκαιρία για κάτι καλό. Πιέζοντας έκανε φάσεις, ήταν μέσα στο παιχνίδι κι αν απέφευγε ένα ακόμη γκολ από στημένη φάση, θα μπορούσε να πάρει έστω τον βαθμό. Μια ισοπαλία που έστω μαθηματικά θα τον κρατούσε στο κόλπο για την πρόκριση. Τώρα πια δεν έχει καμία. Να σημειωθεί όμως πως το ότι έμεινε τόση ώρα στο ματς το χρωστάει κυρίως στην απόκρουση του Στιλ (στο 0-0) στο τετ α τετ με τον Ντεπάι. Αυτή τη φάση ακολούθησε το γκολ του Ατζαγκούν με το οποίο προηγήθηκαν οι «πράσινοι».

Η δουλειά γινόταν καλά αφού απέδιδαν σωστά τα χαφ του που έκοβαν, έκλεβαν και έβγαζαν την μπάλα μπροστά για τον Πέτριτς και τον Καρέλη. Εκεί όπου κόλλησε η μηχανή ήταν στα μετόπισθεν. Το κέντρο της άμυνάς του δέχθηκε πίεση κυρίως επειδή έκανε κακό πρώτο μέρος ο Λαγός και υπήρχε μεγάλη τρύπα στα δεξιά. Αυτή εκμεταλλεύθηκε ο Ντεπάι για το 1-1 στο πρώτο μέρος. Σε τελική ανάλυση όμως δεν ενοχλεί ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από μια ομάδα που είναι έτοιμη για να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενοχλεί ότι και πάλι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και που σε αυτό το επίπεδο κάνουν τη διαφορά. Αν παίζεις για τόση ώρα καλό ποδόσφαιρο, κάνεις φάσεις, βάζεις δυο γκολ απέναντι σε μια ποιοτική, αλλά συνάμα νεανική ομάδα και στο τέλος δεν μπορείς να πάρεις ούτε την ισοπαλία, τότε δικαίως είσαι εκτός διοργάνωσης. Παράλληλα, είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα που κρατάει πίσω τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Η κατηφόρα των τελευταίων ετών στην ευρωπαϊκή κατάταξη συνεχίζεται, βαθμοί δεν έρχονται και το μέλλον σε αυτό το επίπεδο δεν είναι καλό με αυτά τα δεδομένα. Συνάμα, δεν έρχονται βαθμοί και για την Ελλάδα στην αντίστοιχη κατάταξη, με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται κάθε χρόνο και πιο δύσκολα για το ποδόσφαιρο μας. Δεν είναι ευθύνη μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά αυτά τα πισωγυρίσματα θα τα βρουν μπροστά τους οι ίδιες οι ομάδες στις επόμενες κληρώσεις των Κυπέλλων Ευρώπης...

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags