Facebook Pixel Θα γίνει το Κόπα Άφρικα;
| 2014-11-09 18:11:00

Θα γίνει το Κόπα Άφρικα;

Θα γίνει το Κόπα Άφρικα;

Οι φόβοι για την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας του ιού Εμπολα και στις χώρες της βόρειας Αφρικής οδήγησαν το Μαρόκο στο αίτημα για αναβολή του Κόπα Αφρικα 2015, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στη χώρα της Β.Αφρικής

Η θανατηφόρα ασθένεια έπληξε αρχικά τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε) και οι Μαροκινοί ανησυχούν ότι η διοργάνωση θα αποτελέσει απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την τουριστική βιομηχανία τους.

Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF), διοργανώτρια αρχή του Κόπα Αφρικα, είχε δώσει στο Μαρόκο προθεσμία για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη φιλοξενία του τουρνουά, εν όψει της συνάντησης των αφρικανικών κρατών στο Κάιρο την ερχόμενη εβδομάδα.

Η CAF έχει ήδη απορρίψει το ενδεχόμενο αναβολής της διοργάνωσης για το 2016 και καλείται τώρα να βρει λύση, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο μήνες για την προγραμματισμένη έναρξη.

Αρνητικές στο ενδεχόμενο φιλοξενίας των αγώνων έχουν δηλώσει ήδη η Γκάνα και η Νότια Αφρική, ενώ οι Μαροκινοί κινδυνεύουν να τιμωρηθούν για την απόφασή τους να αποσυρθούν τόσο αργά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags