Facebook Pixel Η καλύτερη επίθεση είναι η …άμυνα!
| 2011-01-06 19:01:00

Η καλύτερη επίθεση είναι η …άμυνα!

Η καλύτερη επίθεση είναι η …άμυνα!

Αυτό λένε οι ειδικοί κι αυτό ταιριάζει γάντι στον φετινό Ολυμπιακό. Το +5 δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, και έχει εξήγηση όπως αναλύει ο sportdog…

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σπουδαία αμυντική λειτουργία φέτος και αυτό το οφείλουν κατά πολύ στο εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο των Μέλμπεργκ-Παπαδόπουλου, στον Πάρντο και γιατί όχι και στον μικρό, τον Γιάννη Ποτουρίδη, που όποτε χρειάστηκε έχει βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Αρχικά, να πούμε ότι οι Πειραιώτες συνεχίζουν το απίστευτο σερί φέτος να μην έχουν δεχθεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο και για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει σε σχετικό θέμα με τη λήξη του πρώτου γύρου.

Από τότε, τόσο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα στη Τρίπολη, όσο και χθες κόντρα στον Ηρακλή οι «ερυθρόλευκοι» δε δέχθηκαν γκολ. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το γκολ που έχουν δεχθεί πιο νωρίς είναι από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο 57’.

Από εκεί και πέρα, στα 16 ματς πρωταθλήματος έχουν δεχθεί γκολ μόνο σε πέντε αγώνες. Συνολικά οι άμυνά τους έχει εκτεθεί μόλις 7 φορές σε όλο το πρωτάθλημα και είναι σαφώς με μεγάλη διαφορά η καλύτερη στη Σούπερ Λίγκα, αφού δεύτερος είναι ο Παναθηναϊκός με 11 και μετά οι άλλοι απέχουν πολύ.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ σχεδόν κάθε 2,3 παιχνίδια! Πραγματικά αξιοζήλευτη επίδοση. Μάλιστα, στο Φάληρο το ποσοστό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αφού ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ κάθε τέσσερα παιχνίδια (!), μια και έχει δεχθεί δύο γκολ σε 8 αγώνες.

Εντάξει, όμως, μην είμαστε υπερβολικοί και τα ρίχνουμε όλα στην άμυνα. Και η επίθεση μια χαρά είναι αφού η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει σκοράρει 31 γκολ σε 16 αγώνες κάτι που σημαίνει περίπου 2 γκολ ανά ματς. Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι η δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα είναι ο Παναθηναϊκός με 25.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags