Facebook Pixel Α. Δημάτος: Μας τελείωσε ο Ρανιέρι και ο Ντάλας, αλλά μας έμεινε ο πρόεδρος...
| 2014-11-19 16:10:00

Α. Δημάτος: Μας τελείωσε ο Ρανιέρι και ο Ντάλας, αλλά μας έμεινε ο πρόεδρος...

Α. Δημάτος: Μας τελείωσε ο Ρανιέρι και ο Ντάλας, αλλά μας έμεινε ο πρόεδρος...

Δύο σημαντικά -είναι αλήθεια- πρόσωπα και δύο πολύ καλές επιλογές αποτέλεσαν το καλύτερο ανάχωμα για τον Γιώργο Σαρρή από το περασμένο καλοκαίρι.

Η επιλογή στο πρόσωπο του Κλαούντιο Ρανιέρι ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση για την αποχώρηση του επιτυχημένου Πορτογάλου και του έδωσε τη δυνατότητα να ξηλώσει όλο το -εξίσου επιτυχημένο- επιτελείο της εθνικής ομάδας, ενώ η επιλογή στο πρόσωπο του Χιου Ντάλας του έδωσε πολύ ισχυρό άλλοθι στο φλέγον για το ελληνικό ποδόσφαιρο ζήτημα της διαιτησίας, των πινάκων και του ορισμού των διαιτητών κάθε αγωνιστική.

Είναι πραγματικά τεράστια επιτυχία για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, εκτός από τις απανωτές διαψεύσεις σε ό,τι έχει πει ή έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, το ότι μέσα σε τέσσερις μήνες κατάφερε να χάσει και τα δύο αυτά πρόσωπα που θεωρητικά θα αποτελούσαν το μεγάλο του στήριγμα.

Για τον Κλαούντιο Ρανιέρι και την επιλογή του, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα απολογηθεί στο προσεχές ΔΣ της ΕΠΟ (ίσως είναι το μοναδικό θέμα για το οποίο δεν θα έπρεπε να απολογηθεί), ενώ ο Χιου Ντάλας με συνοπτικές διαδικασίες απέσυρε εαυτόν από τη διαδικασία του ορισμού των διαιτητών, την οποία μέχρι να αναρρώσει ο Χριστόφορος Ζωγράφος θα την αναλάβουν οι κ.κ. Αμυγδαλής και Μπέγκος!

Πρόκειται περί πρωτοφανούς φιάσκου ή καλύτερα πρόκειται για το ίδιο φιάσκο διαρκείας μίας διοίκησης της ΕΠΟ, η οποία δεν έχει πλέον το παραμικρό έρεισμα στον φίλαθλο κόσμο, αλλά δεν τρέχει τίποτα, αφού όπως ο ίδιος ο Σαρρής δήλωσε χθες το βράδυ από τα Χανιά... «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ενώσεων»!

Πέραν όλων των άλλων μιλάμε για μία ομοσπονδία που θα πληρώνει πλουσιοπάροχα τον Χιου Ντάλας (με τον οποίον δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει ούτε στο αν ο Σκωτσέζος έχει δεχθεί απειλές) για να επιμορφώνει τους διαιτητές και... «μόλις (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔ) διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών», θα επανέλθει! Δηλαδή μέχρι τώρα πώς όριζε διαιτητές ο Ντάλας σε εννιά αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος; Χωρίς να τους γνωρίζει πλήρως;

Η ουσία είναι ότι ο Γιώργος Σαρρής μας καθησύχασε χθες το βράδυ δηλώνοντας ότι... «οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι το 2016». Αυτή η χώρα πρώτα θα αλλάξει πρωθυπουργό και μετά πρόεδρο της ΕΠΟ. Εκτός βέβαια και αν δεν εξαρτηθεί τελικά από τον ίδιο.

Εθνική κατάρρευση!

Μετά και την ήττα στο φιλικό από τη Σερβία η Εθνική μας θα είναι από 22η έως 24η στο επόμενο ranking της FIFA! Eκτός του top-20 παγκοσμίως είχε να βρεθεί από το 2003, ενώ μετά το Μουντιάλ ήταν στη 13η θέση! Από χθες το βράδυ μας πέρασαν και με τη βούλα εκτός από την Αγγλία και η Ρουμανία με την Τσεχία και τη Σλοβακία! «Παίζεται» η Ουκρανία (οριακά) και η Ακτή που παίζει σήμερα με το Καμερούν. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η θέση μας θα είναι 14η ή 15η, οριακά τρεις θέσεις πάνω από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του επόμενου Μουντιάλ! Από κάτω μας όμως υπάρχουν και απειλούν να μας περάσουν, αν δεν συνέλθουμε, Βοσνία, Ισλανδία, Αυστρία και Δανία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags