Facebook Pixel Χούντα και Παναθηναϊκός; «Μ@λ@κίες!»
| 2014-11-19 21:40:00

Χούντα και Παναθηναϊκός; «Μ@λ@κίες!»

Χούντα και Παναθηναϊκός; «Μ@λ@κίες!»

Ηχηρή απάντηση από τους τότε παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, για τα σενάρια ότι η Χούντα είχε... βοηθήσει στην πρόκριση του Παναθηναϊκού το 1971 στον ημιτελικό του Πρωταθλητριών.

Ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, η εφημερίδα "Έθνος" δημοσίευσε ένα παλιό έγγραφο από την εποχή της Χούντας, το οποίο «έδειχνε» με ποιο τρόπο κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971.

Το ρεπορτάζ αυτό έφτασε μέχρι τη Σερβία και στα... αυτιά κάποιων παικτών του τότε Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν την οργισμένη απάντησή τους, σχετικά με τους μύθους της εποχής για την εξαγορά του 3-0.

«Μ@λ@κίες! Η νίκη των Ελλήνων ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις»
 

Ο Ζόραν Φιλίποβιτς, ο οποίος ήταν ο βασικός επιθετικός της σερβικής ομάδας εκείνη την εποχή, με δηλώσεις του στη σερβική εφημερίδα "novosti" ανέφερε:

"Αυτά είναι μ@λ@κιες και δεν ξέρω για ποιο λόγο έχουν αποκτήσει βαρύτητα διάφορες ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ξέρω ότι σε κανέναν από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίξαμε σε εκείνο το παιχνίδι, δεν μας ζητήθηκε να κάτσουμε να χάσουμε από τον Παναθηναϊκό. Η νίκη των Ελλήνων με τρία γκολ ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από αυτές που συμβαίνουν στα γήπεδα όλου του κόσμου. Η ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό ίσως να ήταν η μοναδική στην καριέρα μας και η δόξα που θα κερδίζαμε από την πρόκριση δεν έφτανε να ξεπληρωθεί με τα χρήματα που λέγονται (σ.σ. από τα 3 εκατομμύρια δραχμές που γράφτηκαν). Το να μιλάμε για ζήτημα κέρδους είναι απλά αστείο".


«Θα γελούσαν με τους Έλληνες εάν...»

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του παλαίμαχου αμυντικού του Ερυθρού Αστέρα, Μιλοβάν Τζόριτς, σε δηλώσεις του στη σερβική ιστοσελίδα "Kurir".

"Υπεύθυνα σας λέω ότι κανένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν συμμετείχε σε κανενός είδους απάτη και είμαι πεπεισμένος ότι κανένας από την διοίκηση δεν είχε δεχτεί χρήματα για να μας οδηγήσει στην ήττα. Έχετε γνωρίσει εκείνους τους ανθρώπους; Θα γελούσαν εάν οι Έλληνες έβαζαν μπροστά τους 100.000 δολάρια για να κάτσουμε να χάσουμε και θα τους έβαζαν στοίχημα 1 εκατομμύριο ότι θα προκρινόμασταν. Τόσο σίγουροι ήμασταν για την πρόκριση, ούτε ένας δεν αμφέβαλε. Στο Βελιγράδι έπρεπε να είχαμε νικήσει 8-1 αντί για 4-1" ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags