Facebook Pixel Ο Ζαγοράκης είναι αισιόδοξος
| 2014-11-22 19:08:00

Ο Ζαγοράκης είναι αισιόδοξος

Ο Ζαγοράκης είναι αισιόδοξος

Την άποψη πως η Εθνική Ελλάδας μπορεί να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016, ακόμα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλό της, εξέφρασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής, παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" και είπε:

Για την έως τώρα πορεία της Εθνικής: "Δεν γίναμε ξαφνικά κακή ομάδα μέσα σε λίγους μήνες. Όπως λέω και σε όσους μου εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα των ποδοσφαιριστών, αυτοί οι ίδιοι, με δύο διαφοροποιήσεις, έφεραν την Εθνική στην κορυφαία 16άδα του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι. Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Σημασία έχει η αντίδραση. Μπορεί να φανεί παράξενο, αλλά εγώ ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και καμία από τις άλλες ομάδες του ομίλου δεν είναι σε θέση να μας τρομάξει".

Για την κριτική που έχει δεχθεί η Εθνική: "Είναι εύκολο να λες διάφορα όταν είσαι απέξω. Απλά πράγματα χρειάζονται. Να υπάρχει ηρεμία, ιδιαίτερα για εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ώστε να καταλήξουν στις καλύτερες δυνατές λύσεις. Επίσης, απαραίτητο συστατικό είναι η άριστη χημεία της ομάδας. Εγώ ξέρω ότι όλα τα παιδιά αγαπούν την Εθνική. Μόνο που αυτό το συναίσθημα πρέπει να το εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας τα πάντα για να νικήσουν και να πετύχουν".

Για το αν υπάρχουν ή όχι ηγέτες στην ομάδα: "Οι ηγέτες προκύπτουν από μέσα. Ο κάθε παίκτης έχει την ικανότητα – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο – να γίνει εμπνευστής. Κι αυτό χρειάζεται να συμβεί τώρα. Εμείς τότε είχαμε μαζευτεί πολλοί παίκτες που στοχεύαμε σε έναν κοινό στόχο: στην επιτυχία. Η θέληση, όμως, από μόνη της συχνά δεν αρκεί. Είχαμε, λοιπόν, κι έναν άνθρωπο, τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος λάμβανε αποκλειστικά τις αποφάσεις που αφορούσαν την ομάδα. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένος, έκοψε μερικά… φτερά όταν το έκρινε σκόπιμο και διένειμε ρόλους. Έτσι βρήκαμε τον δρόμο μας". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags