Facebook Pixel Τζάμπα ήττα λόγω... "μπλακ άουτ"
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-27 20:52:00

Τζάμπα ήττα λόγω... "μπλακ άουτ"

Τζάμπα ήττα λόγω... "μπλακ άουτ"

Ο καλός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους προδόθηκε από τα παιδικά λάθη στην άμυνα και ηττήθηκε στη Μόσχα από την Ντιναμό με 2-1. Το γκολ των πρασίνων ο Μπεργκ στο 14`. Δυο δοκάρια οι Ρώσοι

Κρίμα, όχι γιατί ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε τίποτα, αλλά θα μπορούσε να φύγει με κάτι καλό από τη Μόσχα, αν δεν τον πρόδιδαν τα παιδικά λάθη στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα ένα 5λεπτο "μπλακ άουτ". Αρχικά στο 55` έγινε το 1-1 από αυτογκόλ του Τριανταφυλλόπουλου και στο 61` ο Μέντες έδωσε ουσιαστικά το 2-1 στον Ιόνοφ, και πήγε τζάμπα η γκολάρα του Μπεργκ... Οι Ρώσοι είχαν φυσικά την ποιότητα να διαχειριστούν το 2-1, απείλησαν και με τρίτο γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε σπαταλήσει όλες τις καλές του φάσεις στο 0-1. Τέλος πάντων, η Ντιναμό κλείδωσε την πρωτιά και ο Παναθηναϊκός πάει για τη νίκη της... τιμής με την Εστορίλ στην τελευταία αγωνιστική.

Μπέεεεεργκ!

Ότι οι Ρώσοι μπήκαν καλύτερα ήταν ηλίου φαεινότερον, καθώς στο 4` ο Κουράνι μόνος έπιασε κεφαλιά άουτ και στο επόμενο λεπτό ο Γερμανός είχε δοκάρι μετά το ολέθριο λάθος του Δώνη που γύρισε την μπάλα πίσω απρόσεκτα... Η Ντιναμό συνέχισε να πιέζει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε, βρήκε τα πατήματά του, έτσι στο 14` ο Νάνο έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Μπεργκ νίκησε στον αέρα τον θηριώδη Σάμπα για το 0-1!

Σκοπός των πρασίνων φυσικά μετά το γκολ ήταν να παγώσουν το ρυθμό και παράλληλα προσπαθούσαν να απειλήσουν στην κόντρα, κλείνοντας τους διαδρόμους για τους Ρώσους που είχαν ουσιαστική ευκαιρία μόλις ένα σουτ του Βενκέρ στο 34`. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, αλλά στο 43` ο Μπαϊράμι σπατάλησε τη φοβερή κάθετη του Μπεργκ, σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άουτ! Με εξαίρεση το ξεκίνημα του αγώνα, οι πράσινοι έκαναν εξαιρετική διαχείριση, πέτυχαν κι ένα γκολ και όλα κυλούσαν καλά.

Ε, όχι κι έτσι...

Δυνατά μπήκε και στο β` η Ντιναμό και σκόραρε μάλιστα και με τον Ντάγκλας, όμως το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στον Κοτσόλη... Ο Πέτριτς στο 53` είχε ένα καλό σουτ άουτ, με την Ντιναμό τελικά να ισοφαρίζει με την κόντρα του Τριανταφυλλόπουλου στο σουτ του Βενκέρ. Ο Αναστασίου στο μεταξύ άλλαξε τον Μπούρμπο με τον Κουτρουμπή, αλλά στο 61` ο Μέντες πούλησε την μπάλα, ο Ιόνοφ βγήκε τετ-α-τετ και νίκησε εύκολα τον Κοτσόλη για το 2-1...

Μπούτνερ και Ιόνοφ ταλαιπωρούσαν την άμυνα, με τους παίκτες του Αναστασίου να δείχνουν μεγάλο έλλειμμα συγκέντρωσης. Πάντως Νάνο (63`) και Μπεργκ (66`) είχαν ευκαιρίες για ισοφάριση. Το ματς είχε αποκτήσει πολύ ωραίο ρυθμό, με τους πράσινους να ανοίγονται για το 2-2 και κάπως έτσι ήρθε το δοκάρι του Βαλμπυενά στο 73`... Ο Κουράνι στο 80` βγήκε τετ-α-τετ και κατάφερε να... αστοχήσει και μ` αυτά και μ` αυτά το ματς έληξε 2-1 με τους Ρώσους να πανηγυρίζουν την πρωτιά.

Ντιναμό Μόσχας (Τσερτσέσοφ): Γκαμπούλοβ, Μπούτνερ, Σάμπα, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βανκέρ, Ιόνοβ (81' Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72' Γιουσούποβ), Κουράνι (88' Προυντνίκοφ).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (56' Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (86' Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78' Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

Γκολ: 55' Τριανταφυλλόπουλος (αυτ.), 62' Ιόνοφ/ 15' Μπεργκ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags