Facebook Pixel "Βόμβες" Κωνσταντινέα!
| 2014-12-11 14:45:00

"Βόμβες" Κωνσταντινέα!

"Βόμβες" Κωνσταντινέα!

Και τι δεν είπε ο πρώην ρέφερι για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα που θα συζητηθούν. Διάβασε τη συνέντευξη που έδωσε σε σάιτ.

"Του χρόνου θα γίνει πόλεμος στη Super League θυμήσου το αυτό", ανέφερε ο Πέτρος Κωνσταντινέας στο gazzetta.gr και συνέχισε: "Δεν αξίζει να πολεμάς για τα ιδανικά σου. Δεν τους νοιάζει τίποτα.

Η ΕΠΟ είναι το μέσο για να υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Εγώ έχω ηθικές αξίες, το διέλυσαν μόνοι τους, το προϊόν τους. Όταν έφυγα, ήμουν ο καλύτερος διαιτητής της χρονιάς, πρώτος στον πίνακα αξιολόγησης. Είμαι μαζοχιστής με την καλή έννοια".

Πώς ξεκίνησε με τη διαιτησία;

"Μικρός δεν ήξερα μπάλα, αλλά έμαθα. Είχα ένα καπρίτσιο. Ξέρεις νιώθεις σαν μικρός δικαστής και σε ιντριγκάρει αυτό.

Αρχικά έπαιζα μπάσκετ αλλά τραυματίστηκα. Να σου πω, πως βρέθηκα στη Super League. Έπαιζα στη Γ ́ Εθνική. Υπήρχαν ματς στη Β ́ όπου διαιτητές δήλωναν κώλυμα διότι δεν ήθελαν να αναλάβουν το βάρος συγκεκριμένων αναμετρήσεων. Τότε ο Ψυχομάνης μου ανέθεσε να σφυρίξω σε δύσκολα ματς όπως το Αιγάλεω-Ιωνικός και Εθνικός-Ιωνικός. Έλεγαν, στον Κωνσταντινέα που είναι αναλώσιμος".

"Πούλησαν τη διαιτησία στους παράγοντες"

"Χρησιμοποιούν εδώ το ποδόσφαιρο για να εξουσιάζουν γενικότερα. Να αισθάνεται πίεση η κυβέρνηση. Δεν το αγαπούν. Για άλλους λόγους αναμιγνύονται με το ποδόσφαιρο.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με μία κοινωνία που είναι όλοι μπλεγμένοι. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κάνεναν. Μόνος πολεμάω, κανείς δεν με βοηθάει.

Πρόκειται για έναν χώρο λαμογιών και ψώνιων. Δεν αφήνουν τους διαιτητές, τους κάνουν την δουλειά τους, φοβούνται και σου λένε και αυτοί άσε να πάρω τα 1400 ευρώ του μισθού μου. Πούλησαν τη διαιτησία στους παράγοντες".

Τι λέει για τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα

"Πριν πάω στο γραφείο του εισαγγελέα ήμουν καχύποπτος. Κατέθεσα στον Κορέα και είδα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι σωστός και έντιμος. Κάνει το παν για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη όσους έχουν κάνει αξιόποινες πράξεις. Μαζί του ήταν και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που έχει ασχοληθεί με τα στημένα παιχνίδια".

"Αυτά τα λάθη έκανα"

"Πήγαν να με τελειώσουν την προηγούμενη χρονιά από την αποχώρηση μου. Άνθρωπος είμαι και εγώ έχω κάνει λάθη. Για παράδειγμα στο Λάρισα-Παναιτωλικός για τα προημιτελικά του Κυπέλλου έκανα τραγικό λάθος.

Είχα σώμα μπροστά μου και δεν είδα. Έπρεπε να δώσω πέναλτι ή κόρνερ και ο επόπτης δεν με βοήθησε. Έδωσα κόρνερ που τελικά δεν ήταν, αλλά δεν έβλεπα. Τα είχα βάλει με με τον Ψωμιάδη επίσης στο ματς της Καβάλας με τη Λάρισα όπου προπηλακίστηκα".

Η βόμβα στον φούρνο 

"Με έβαλαν στο στόχαστρο για να στείλουν μήνυμα στους διαιτητές να μη διακόπτουν παιχνίδια. Έλεγα στους συναδέλφους μου: διακόψτε τα ματς αν έχετε τα αρχ...α.

Το έκανε ο Τριτσώνης στο “Βικελίδης” στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν τραυματίστηκε η Κουρομπίλια. Έλεγαν ποιος είναι ο βλάχος που βγαίνει και μιλάει; Πρέπει να αφήσουν τους διαιτητές ελεύθερους. Χαίρομαι που πλέον πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικούν τον τίτλο 10 ομάδες".

"Η UEFA γνωρίζει αλλά δεν κάνει τίποτα"

"Στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Όταν μιλούσα για Θάτσερ με αποκαλούσαν γραφικό, τα έλεγα πριν τρία χρόνια. Είναι όλα αυτά που βλέπεις να γίνονται τώρα.

Όποιος διαβάζει την ανακοίνωση της αποχώρησης μου θα διαπιστώσει πόσο προφητικά ήταν όσα ανέφερα.

Δεν μπορούν να ψηφίζουν 53-54 άνθρωποι από τις Ενώσεις για την ΕΠΟ. Υπάρχουν 5.000 σωματεία. Η διαιτησία λειτουργεί ως υποκατάστημα της ΕΠΟ. Κρύβονται πίσω από το αυτοδιοίκητο. Η UEFA γνωρίζει αλλά δεν κάνει κάτι".

"Είχα προτάσεις για άλλο πόστο"

"Μου είπαν να ασχοληθώ με την Καλαμάτα ως team manager που είναι η μεγάλη μου αγάπη, η τρέλα μου.

Επίσης μου ζήτησαν να γίνω τηλεσχολιαστής κρίνοντας τις φάσεις, ενώ με κάλεσαν μέχρι και από το Κατάρ για να σφυρίξω στο πρωτάθλημα τους. Τους ευχαριστώ με τιμάει αυτό, αλλά για το καλό το δικό μου δεν θέλω".

"Σιχάθηκα τη διαιτησία"

Είδα και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Ηθελε να δείξει μία κίτρινη για θέατρο ο Αρετόπουλος και δίσταζε, κοιτούσε συνέχεια το βοηθό. Καθυστέρησε τελικά μέχρι να αποφασίσει.

Εγώ τους είπα, παιδιά μη χαλάτε τα λεφτά σας, εγώ βάζω μόνο τους δικούς μου όρους γιατί έτσι ξέρω να λειτουργώ. Εγώ δεν χαλάω το όνομά μου για κανέναν. Δεν το κάνω εγώ αυτό και το ξέρουν καλά.

Με έλεγαν Γεώργιο Παπαδόπουλο στο γήπεδο. Εκτός αγωνιστικού χώρου είμαι Τσε Γκεβάρα πάντα λέω αυτό που πιστεύω.

Αν μου έλεγαν τώρα σφύρα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ή κάνε έρωτα με την πιο ωραία γυναίκα του κόσμου αλλά θα πρέπει να διαιτητεύσεις δεν θα το έκανα. Σιχάθηκα τη διαιτησία".

Το τελευταίο του παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

"Σε εκείνο το παιχνίδι έδειξα κόκκινη κάρτα στον Χρήστο Καλαντζή που είναι φίλος μου. Ηταν η μοναδική φορά που πήρα τα παιδιά μου στο γήπεδο. Με τον Πάμπλο Γκαρσία είχαμε κόντρα, αλλά ήρθε και μου είπε είσαι καλός διαιτητής. Αποχώρησα συγκινημένος με ψηλά το κεφάλι, όλο το γήπεδο με χειροκρότησε".

Μπροστά από τη Θύρα 4

"Με πήρε ο Τεροβίτσας να παίξω στην Τούμπα. Ήμουν πέντε χρόνια διαιτητής, είχα σφυρίξει ματς του ΠΑΟΚ αλλά ποτέ στην Τούμπα. Φίλε για να γίνεις διαιτητής πρέπει να σφυρίξεις εκεί.

Στην Τούμπα έκανα ζέσταμα μπροστά από τη Θύρα 4 έχοντας βοηθό τον Κύρκο που πέρασε πολλά κι αυτός. Μου έλεγε 'πήγαινε ρε συ στη σέντρα, γιατί κάνεις εκεί προθέρμανση'; Δεν καταλάβαινα τίποτα.

Στην Ελλάδα δώσανε οι ίδιοι οι παράγοντες το δικαίωμα να αμφισβητούν τους διαιτητές. Γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο σε Αγγλία και Γερμανία".

"Σιγά μη χάσω τις λαγάνες"

"Μας έλεγε ο Ψυχομάνης να παρακολουθήσουμε όλοι οι διαιτητές το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για να δούμε πώς κινούνται οι παίκτες στο ντέρμπι. 'Σιγά μη χάσω τις λαγάνες για να δω Ολυμπιακός-ΑΕΚ' του απάντησα".

Ο αγαπημένος διαιτητής

"Είχαμε πάει σε ένα σεμινάριο όπου ένας Ισπανός ψυχολόγος μας ρώτησε: Ποιους διαιτητές θαυμάζετε. Όλοι ειπαν Κολίνα, Μερκ και Ντάλας.

Έγω απάντησα Φρισκ. Θυμάσαι πως αποχώρησε από την διαιτησία και τι συνέβη. Έμελλε να φύγω έτσι και εγώ. Τον γούσταρα σαν ρέφερι".

Η λύση για τη διαιτησία

"Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δώσουν 40.000 ευρώ, το μίνιμουμ συμβολαίου των παικτών και στους διαιτητές και να γίνουν επαγγελματίες. Κάντε τους επαγγελματίες, αλλά να κρίνονται και από ανεξάρτητη επιτροπή. Όποιος κάνει λάθη κόψτε του λεφτά και τιμωρήστε τον".

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Διάσημες Ελληνίδες γυμνές στον SportDog! Κάνε "κλικ" ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags