Facebook Pixel Οι μεν για το 7ο, οι δε για την …7η!
Μπάσκετ
| 2011-05-09 10:30:00

Οι μεν για το 7ο, οι δε για την …7η!

Οι μεν για το 7ο, οι δε για την …7η!

Την ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κάνει υπερήφανους τους οπαδούς του με την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου, η ποδοσφαιρική ομάδα εξακολουθεί να απογοητεύει.

Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα προκαλούν οι δύο ομάδες του Παναθηναϊκού, στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, στους φιλάθλους τους.

Τη στιγμή που η μπασκετική ομάδα σηκώνει το 6ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο στη Βαρκελώνη και βάζει πλώρη, όπως φώναζαν χθες οι οπαδοί, για το 7ο στην Πόλη, η ποδοσφαιρική ομάδα καταρρέει.

Όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού, δηλαδή, μετά τη μέθη που έφερε το 6ο αστέρι δεν πήγαν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν ή άλλαξαν τους δέκτες τους στα μεθεόρτια της κούπας και αποφάσισαν να δουν τον αγώνα ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας πρέπει να τους έπιασε η ψυχή τους.

Και λογικά δεν θα άντεξαν την αντίθεση (από το μεγαλείο και την αίγλη της μπασκετικής ομάδας στην κατάντια της ποδοσφαιρικής) και θα επέλεξαν να συνεχίσουν τα πανηγύρια για χάρη της αρμάδας του μεγάλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη και των άλλων παιδιών.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία αφού έδινε τα τυπικά συγχαρητήρια στο μπάσκετ τόνιζε με αφοπλιστική παραδοχή της κατάστασης στο ποδοσφαιρικό τμήμα πως… "οι προσπάθειες και οι επιτυχίες αυτής της ομάδας αποτελούν οδηγό κι έμπνευση για όλη την παναθηναϊκή οικογένεια".

Την ώρα, λοιπόν, που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός πιστοποιεί με τους ευρωπαϊκούς τίτλους ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα την τελευταία 15ετία -τουλάχιστον- στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός φλερτάρει με την τελευταία θέση στα πλέι οφ…

Γιατί, κακά τα ψέματα, με τραγικές εμφανίσεις, όπως αυτή στην Τούμπα, οι "πράσινοι" δεν έχουν καμία τύχη και το πιο πιθανό είναι να τους περάσει και ο …Ολυμπιακός Βόλου στη βαθμολογία.

Από τη μία βλέπεις, λοιπόν, τη λάμψη των έξι αστέρων μιας αληθινής ομάδας και από την άλλη τη μιζέρια μιας ομάδας που τελεί υπό καθεστώς διάλυσης. Αγωνιστικής και εξωαγωνιστικής. Και που κανείς δεν ξέρει τι της ξημερώνει, που έχει πιάσει πάτο και μπορεί να έχει και πιο κάτω, όπως είχε πει -τι τραγική ειρωνεία!- ο εκ των ηγετών του μπάσκετ, Θανάσης Γιαννακόπουλος
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags