Facebook Pixel "Ο Ολυμπιακός θα πάρει ξανά τον τίτλο"
| 2015-01-11 20:44:00

"Ο Ολυμπιακός θα πάρει ξανά τον τίτλο"

"Ο Ολυμπιακός θα πάρει ξανά τον τίτλο"

Για την αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, μίλησε ο πρώην διεθνής άσος των δύο ομάδων και νυν του Ηρακλή Ψαχνών, Χρήστος Πατσατζόγλου στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα Skoda Ξάνθης-Ολυμπιακού: «Κάθε χρόνο οι αγώνες στην Ξάνθη είναι δύσκολοι για όλες τις ομάδες. Η Ξάνθη διαθέτει πολύ καλή έδρα, έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, γίνεται εξαιρετική δουλειά εκεί εδώ και χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Εξάλλου, ο νέος του προπονητής δεν μπορεί τόσο σύντομα να αλλάξει πράγματα, δεν έχει το μαγικό ραβδάκι… Νομίζω ότι αυτός που θα βρεθεί στη μέρα του και ο πιο τυχερός θα κερδίσει».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Ενώ διαθέτει εξαιρετικές μονάδες, του λείπει η ομοιογένεια. Περιμένει πάρα πολλά απ’ τον Τσόρι Ντομίνγκες και είναι λογικό να υπάρχουν ματς, στα οποία ο Αργεντινός δεν θα είναι καλός… Δεν μπορώ να πω –και δεν είναι σωστό- ότι υπάρχουν παίκτες που διαλέγουν ματς, ανάλογα με το αν είναι ευρωπαϊκά ή ελληνικά. Ο καθένας μπαίνει για να κερδίσει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτή, άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Οι ποδοσφαιριστές του είναι καταδικασμένοι να νικούν. Γι’ αυτό υπάρχει τόση πίεση σ’ αυτή την ομάδα».

Για την φετινή Ξάνθη: «Για τη βελτίωση της εικόνας της, συγκριτικά με πέρσι, έχουν παίξει ρόλο αρκετά πράγματα. Ο προπονητής, οι νέοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, καθώς και η ψυχολογία. Όταν όλα πηγαίνουν καλά, μπαίνεις με διαφορετική ψυχολογία στο γήπεδο. Μεγάλη διαφορά για την Ξάνθη κάνει μεσοεπιθετικά ο Κλέιτον, που αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα, ενώ πλέον δεν δέχεται εύκολα γκολ. Τόσο ο Καρυπίδης όσο και ο Λισγάρας κάνουν πολύ καλή σεζόν».

Για την πτώση του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι στον ΠΑΟΚ ξέρουν τι φταίει. Αν γνώριζε ο κ. Αναστασιάδης θα το διόρθωνε, δεν θα πήγαινε στην Τρίπολη και θα έχανε. Δεν υπάρχει συνταγή νίκης. Νομίζω ότι οι ομάδες που νίκησαν τον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα –η Ξάνθη, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας- είναι πολύ καλές, βρέθηκαν στη μέρα τους και πήραν το αποτέλεσμα. Επειδή έχω δουλέψει με τον κ. Αναστασιάδη στα Γιάννενα, είμαι σίγουρος ότι αυτά που είπε στους παίκτες του στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα ίδια ακριβώς τους είπε και πριν από τα τελευταία παιχνίδια… Δεν πιστεύω ότι τα μυαλά των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ πήραν αέρα επειδή νίκησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Απλώς δεν βρέθηκαν στη μέρα τους στις τελευταίες αναμετρήσεις και έχασαν».

Για το επίπεδο της Superleague: «Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι καλό. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Είναι σημαντικό ότι οι «μικρομεσαίες» ομάδες δεν φοβούνται τους «μεγάλους» και είναι πολύ καλές στην έδρα τους».

Για τον πρωταθλητή: «Μ’ αρέσουν όλοι οι διεκδικητές του τίτλου. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει τόσες μαζεμένες γκέλες, θα τον θεωρούσα φαβορί. Νομίζω, όμως, ότι με τον ερχομό του Περέιρα, η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού θα αλλάξει, η ομάδα θα δυναμώσει και θα κατακτήσει ξανά εκείνη το πρωτάθλημα. Πάντοτε αλλάζει η ψυχολογία των παικτών όταν έρχεται νέος προπονητής. Πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στον Περέιρα, να τον αφήσουμε να δουλέψει και να μην βιαστούμε να τον κρίνουμε, όπως κάνουμε εδώ στην Ελλάδα».

Για την πορεία του Ηρακλή Ψαχνών και το πρωτάθλημα της Football League: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν είναι καλό, υπάρχουν πολλά προβλήματα, με κυριότερο όλων το οικονομικό. Για τον Ηρακλή Ψαχνών, ο στόχος είναι η παραμονή. Δεν έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά και δεν έχουμε την ομοιογένεια που είχαμε πέρσι. Επειδή, όμως, θα γίνουν προσθήκες τώρα, ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στο δεύτερο γύρο. Θα τη σώσουμε την ομάδα…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags