Facebook Pixel Πήγε γυρεύοντας, η Ξάνθη τον τιμώρησε!
| 2015-01-29 21:57:00

Πήγε γυρεύοντας, η Ξάνθη τον τιμώρησε!

του Δημήτρη Χατζή
Πήγε γυρεύοντας, η Ξάνθη τον τιμώρησε!

Ο χειρότερος εντός έδρας φετινός Παναθηναϊκός, που έπαιζε με 10 από το 60` λόγω αποβολής του Μέντες, έχασε δίκαια από την Ξάνθη με 1-0 και αποκλείστηκε! Το χρυσό γκολ ο Βασιλακάκης στο 88`!

Όταν κάνεις μία (1) τελική στο γήπεδο σου, δεν δικαιούσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα και αυτό ακριβώς πήρε ο Παναθηναϊκός! Η Ξάνθη πήρε μια ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ πρόκριση και χάρη στη χρυσή αλλαγή του Λουτσέσκου, τον Βασιλακάκη, πήρε τη νίκη-πρόκριση με 1-0 σε συνδυασμό με το 1-1 στα Πηγάδια. Οι ακρίτες κυριάρχησαν στο κέντρο, δεν απειλήθηκαν και όταν ο Μέντες τους έκανε... δώρο την αποβολή, έψαξαν για τη μια ευκαιρία, τη βρήκαν στο 88` και πήραν την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου! Οι πράσινοι έχασαν ένα στόχο και πρέπει γρήγορα να σηκώσουν κεφάλι, αν θέλουν να κάνουν κάτι στο πρωτάθλημα...

Το απόλυτο μηδέν

Mετά το πρώτο καλό 5λεπτο των πρασίνων, η Ξάνθη ισορρόπησε, με τον Παναθηναϊκό αντίθετα να γίνεται ανεξήγητα νευρικός και με πολλά λάθη... Το σουτ του Ομπόντο στο 14` δυσκόλεψε τον Κοτσόλη, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν ακόμα να βρουν ρυθμό, σε ένα ματς με σκληρά μαρκαρίσματα. Δώνης και Μέντες δεν μπρούσαν να ηρεμήσουν το παιχνίδι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κρατούσαν μπάλα, ενώ Σολτάνι και Λουσέρο ήταν "φωτιά", όποτε έβρισκαν χώρους.

Κακό ματς, ακόμα... χειρότεροι οι παίκτες του Αναστασίου, που σχεδόν δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά! Οι φιλοξενούμενοι ναι μεν δεν είχαν φάσεις, φαίνονταν δε, από την άλλη, πιο ομάδα μες στο γήπεδο, ελέγχοντας το κέντρο. Πολλά φάουλ, πολλές διακοπές και κάπως έτσι οδηγήθηκαμε στην ανάπαυλα με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

Παιχνίδι με τη φωτιά και... κάηκε!

Ο Ατζαγκούν πήρε τη θέση του Καρέλη στο β` μέρος, με τους πράσινους να προσπαθούν να ανεβάσουν κάπως το πρέσινγκ τους και να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα. Όμως ο Μέντες στο 60` ενώ είχε κάρτα "κλάδεψε" τον Λουσέρο χωρίς λόγο και αποβλήθηκε, με τον Αναστασίου να βάζει πλέον τον Λαγό αντί του Πέτριτς... Το ματς παρέμενε πάντως κλειστό, με την Ξάνθη να έχει την κατοχή, αλλά να μην απειλεί.

Οι πράσινοι πλέον είχαν μέλημα να μη δεχτούν γκολ, με τον Καπετάνο πάντως να έχει μια καλή κεφαλιά στο 76` και τους ακρίτες, λογικά, να πιέζουν. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, παίζοντας όμως μαζικά άμυνα. Μια, δυο τρεις, στο 88` έγινε μια σέντρα, ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά, ο Κοτσόλης βρήκε και δοκάρι, αλλά πήγε στον Βασιλακάκη που την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1!  Ο Αναστασίου έβαλε τον Τριανταφυλλόπουλο μέσα και τον Ταυλαρίδη φορ (!), αλλά το ματς και η πρόκριση είχε χαθεί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και η Ξάνθη πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση!

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Δώνης (88' Τριανταφυλλόπουλος), Ζέκα, Πέτριτς (60' Λαγός), Καρέλης (46' Ατζαγκούν), Μπεργκ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (73' Φερνάντες), Λισγάρας, Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεργιανός (66' Βασιλακάκης), Σολτάνι (88' Κομεσίδης), Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος.

Γκολ: 87' Μπαξεβανίδης
Κίτρινες: 24' Μέντες, 38΄Πέτριτς/20' Γουάλας, 42' Λουσέρο, 69' Μπαξεβανίδης, 85' Βασιλακάκης, 90' Ομπόντο
Κόκκινες: 60' Μέντες (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags