Facebook Pixel Τροπολογίες υπάρχουν πολλές, γήπεδο όμως κανένα!
| 2011-05-12 17:13:00

Τροπολογίες υπάρχουν πολλές, γήπεδο όμως κανένα!

Τροπολογίες υπάρχουν πολλές, γήπεδο όμως κανένα!

Κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη (12/5) η τροπολογία για τη Διπλή Ανάπλαση και για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, με πολλές τροποποιήσεις από το αρχικό πλάνο.

Για παράδειγμα στην τρέχουσα τροπολογία είναι μειωμένος ο συντελεστή δόμησης, καταργείται η κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, αλλά επεκτείνεται και το πράσινο στην περιοχή.

Αναλυτικά:
- Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στην δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης.

- Ενσωματώνεται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου οι εμπορικές χρήσεις αυτού, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κέλυφους του γηπέδου.

- Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ περίπου της κάλυψης της εγκατάστασης.

- Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των εγκαταστάσεων. Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αμιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων για τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων στάθμευσης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε 450 περίπου θέσεις, εκ των οποίων οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

- Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 από Ο.Τ. 45α της περιοχής ανάπλασης Π. με τον προσδιορισμό νέου συντελεστή δόμησης 1,2.

Eπομένως:
- Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τ.μ. περίπου., δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα κατά ποσοστό 60%.

- Η νέα επιτρεπόμενη δόμηση θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική.

- Αυξάνονται στην περιοχή οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000 τ.μ. περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί αρχικά. Με την αύξηση αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δύο περιοχές της αναπλασης ανέρχονται πλέον σε 100.000 τ.μ. περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ραπανάκι για την όρεξη ο Βοτανικός
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags