Facebook Pixel Γι' αυτό είσαι Ολυμπιακάρα, ρε Τσόρι!
| 2015-02-11 14:54:00

Γι' αυτό είσαι Ολυμπιακάρα, ρε Τσόρι!

Γι' αυτό είσαι Ολυμπιακάρα, ρε Τσόρι!

Διαβάστε τι δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την παρουσία του στην Τούμπα.

Ο 34άχρονος άσος μιλάει στην "stadio" για το δέσιμο του με την ομάδα, τον αγώνα με την ΑΕΚ, την αφιέρωση στα θύματα της Θύρας -7-, αλλά και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Ο κ. Μαρινάκης μάς κάνει να νιώθουμε διαρκώς ότι έχουμε τεράστια στήριξη. Πάντα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο το να έχουμε δίπλα μας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού!", λέει μεταξύ άλλων ο Τσόρι.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη:

Πέρασαν 23 αγωνιστικές στη Super League. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, πέρασε τους αντιπάλους του και από το -5 βρέθηκε στο +6, παίρνοντας το πάνω χέρι για τον τίτλο. Πώς ήρθε αυτή η ανατροπή;

"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια! Καταφέραμε να πάρουμε σημαντικά αποτελέσματα σε γήπεδα στα οποία άλλες ομάδες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμούς. Συνεχίσαμε έχοντας πάντα το ίδιο σκεπτικό: να τα δίνουμε όλα ως ομάδα, να βγάζουμε το 100% μέσα στο παιχνίδι. Ολοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καταφέραμε να βγάζουμε το 100% σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ομαδικό".

Κρίνεις ότι η διαφορά ποιότητας φαίνεται εντέλει; Με την πάροδο των αγωνιστικών, γίνεται σαφής η ποιοτική διαφορά του Ολυμπιακού από τους αντιπάλους του, καθώς και το βάθος στο ρόστερ;

"Ωστόσο, όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν πάντα έτοιμοι όταν ο προπονητής τούς χρειαζόταν, σε οποιανδήποτε διοργάνωση."

Αγωνίζεσαι σε ένα κομμάτι του γηπέδου, στο κέντρο, όπου ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη «δύναμη πυρός», με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Αισθάνεσαι λίγο πιο άνετα ανάμεσα σε αυτούς;

"Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να βιώνω, το να βρίσκομαι δηλαδή ανάμεσα σε τόσο καλούς ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες μου πάντα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εμένα με την ποιότητα και την εμπειρία τους. Νιώθω, λοιπόν, πολύ άνετα. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, όμως αυτή τη στιγμή έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ. Ο κάθε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό έχει ποιότητα, ωστόσο το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το αξιοποιούμε ως σύνολο."

Η διάταξη του Ολυμπιακού έχει μεταβληθεί λιγάκι σε σχέση με το παρελθόν, γυρνώντας σε ένα 4-2-3-1. Αγωνίζεσαι πίσω από τον επιθετικό, έχοντας έναν «ελεύθερο» ρόλο. Πώς νιώθεις πιο άνετα μέσα στο γήπεδο; Πλησιάζοντας το κέντρο ή στην επίθεση;

"Δεν έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος που κινούμαι στο γήπεδο προσωπικά. Περίπου τα ίδια πράγματα έκανα και με τον τρόπο παιχνιδιού του κ. Μίτσελ όπως κάνω και τώρα με τον κ. Περέιρα. Στη θέση που παίζω χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενώσεις σωστά την άμυνα με την επίθεση. Παίζω πάντα με αυτό τον τρόπο. Η θέση μου δεν έχει αλλάξει, ο ρόλος μου είναι παρόμοιος με πριν και συνεχίζω να κάνω την ίδια προσπάθεια μέσα στο γήπεδο."

Μίλησες νωρίτερα για το σύνολο. Βρίσκεσαι, πλέον, για δεύτερο χρόνο στην ομάδα και θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν αισθάνεσαι πιο δεμένος με τον Ολυμπιακό, πιο κοντά στους συμπαίκτες σου και αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου.

"Νιώθω πάρα πολύ άνετα. Αυτό είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό. Το δέσιμο με την ομάδα, με τους συμπαίκτες σου. Νιώθω πολύ καλά στις προπονήσεις. Γίνομαι ολοένα και περισσότερο ένα με την ομάδα και πιστεύω πως από τη στιγμή που αυτό βγαίνει στις προπονήσεις, βγαίνει και στους αγώνες. Το δέσιμο αρχίζει από εκεί, από την καθημερινότητα των προπονήσεων, και φυσικά χρειάζεται χρόνο για να έρθει. Μου αρέσει, όπως προανέφερα, που είμαι κομμάτι του συνόλου που λέγεται Ολυμπιακός!"

Θα σε γυρίσω λίγο πίσω, στην Τούμπα. Σε μια δύσκολη έδρα, με δύσκολες συνθήκες, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήταν καλύτερος και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο του πρωταθλήματος.

"Ηταν σίγουρα μια περίπλοκη αναμέτρηση. Δυνατή και δύσκολη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε πρόθεση να χαρίσει κάτι. Στα μάτια του κόσμου ίσως το ματς να μην ήταν τόσο ελκυστικό, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας το παλέψαμε πραγματικά. Παλέψαμε να παίξουμε καλή μπάλα, να δημιουργήσουμε ποδόσφαιρο και νομίζω ότι εμείς κάναμε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι".

Φάνηκε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Σχολιάστηκε από τον Τύπο, από τους φιλάθλους… Θεωρείς πως η ομάδα σου είναι συνολικά ανώτερη των αντιπάλων της σε αυτή την κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλήματος;

"Ναι, είμαστε ανώτεροι. Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα μου, όμως πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε σε όλα τα παιχνίδια! Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλους. Δεν πρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τον πήχη ψηλά".

Σε ένα παιχνίδι στην Τούμπα δυστυχώς δεν λείπουν και τα άσχημα περιστατικά. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για εκείνο στο οποίο ήσουν πρωταγωνιστής, με το αντικείμενο που έφυγε από την εξέδρα;

"Δυστυχώς, τη στιγμή που πήγαινα να εκτελέσω το κόρνερ, σε εκείνο το σημείο, οι οπαδοί άρχισαν να πετάνε πολλά αντικείμενα. Μπουκάλια πλαστικά, κέρματα, ένα γυάλινο αντικείμενο και ένα μεταλλικό. Αυτό έμοιαζε να είναι εξάρτημα από μοτοσυκλέτα (!) και ήταν αρκετά μεγάλο. Αυτό με χτύπησε στον ώμο! Πιστεύω ότι εκείνος που πέταξε αυτό το αντικείμενο δεν μπορεί να αντιληφθεί τι έκανε. Προφανώς δεν καταλαβαίνει ή δεν φοβάται τις συνέπειες. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει πόσο κακό ήταν αυτό που έκανε… Εμείς υπερασπιζόμαστε μια φανέλα, ένα έμβλημα, την ιδέα της ομάδας που υπηρετούμε, όμως παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και η δουλειά μας. Ετσι, λοιπόν, εγώ δεν πηγαίνω στη δουλειά κάποιου να του πετάξω ένα αντικείμενο στο κεφάλι, μόνο και μόνο επειδή δεν κάνουμε την ίδια δουλειά. Το ίδιο θα πρέπει να σκέφτονται και οι άλλοι. Θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο. Εάν έπεφτε λίγα εκατοστά πιο κει, θα μιλούσαμε τώρα σε άλλη βάση, για άλλα πράγματα, θλιβερά. Δεν συνέβη μόνο με εμένα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον επόπτη εκεί ή τους ανθρώπους της εταιρείας security. Θα πρέπει εκείνος που πετάει το αντικείμενο να σκέφτεται ότι πίσω από κάθε άνθρωπο υπάρχει μια οικογένεια…"

Εκτός από τη φανέλα του Ολυμπιακού σε εκείνο το συγκεκριμένο παιχνίδι εσείς οι ποδοσφαιριστές είχατε να «υπερασπιστείτε», να τιμήσετε εάν θέλεις, τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7. Πώς το βίωσες εσύ;

"Στενοχωρήθηκα που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, για να την αφιερώσουμε σε εκείνους που δεν είναι πια κοντά μας. Το προσπαθήσαμε πάρα πολύ, όμως. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κατά τον οποίο παλεύαμε για τη νίκη σκεφτόμασταν ότι το κάναμε για εκείνους!"

Ηταν σημαντικό για την ομάδα που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν εκεί, σε αυτή τη δύσκολη έδρα και στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος;

"Αυτό λέει πολλά για τον πρόεδρο! Το ότι ήταν εκεί λέει πολλά! Ο κ. Μαρινάκης μάς κάνει να νιώθουμε διαρκώς ότι έχουμε τεράστια στήριξη. Πάντα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο το να έχουμε δίπλα μας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού! Πρέπει πραγματικά να το αναδείξουμε και να το τονίσουμε! Ηταν μία δύσκολη έδρα και για εκείνον να είναι εκεί. Ωστόσο έκανε αυτό που του είπε η καρδιά του, η αγάπη του για την ομάδα, και ήταν εκεί για να κάνει και εμάς να αισθανθούμε πιο άνετα".

Πώς περνάει σε εσάς αυτή η στήριξη του προέδρου συνολικά; Σε δύσκολες συνθήκες, σε όλα τα γήπεδα, ο κ. Μαρινάκης είναι εκεί και στέκεται απέναντι σε όσους θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να αποτυγχάνει.

"Είναι τρομερά σημαντικό. Συνολικά, όπως είπες. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Είναι σε όλα κοντά μας. Μας κάνει να νιώθουμε πιο ήρεμοι το να ξέρουμε ότι ο πρόεδρος είναι εκεί. Οτι είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Αγαπάει την ομάδα και όταν το βλέπεις διαρκώς, έμπρακτα και όχι μόνο με το να πληρώνεσαι στην ώρα σου, ας πούμε, αντιλαμβάνεσαι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ο πρόεδρος και η διοίκηση συνολικά είναι στο πλευρό μας και κάνουν τα πάντα ώστε εμείς να αφοσιωνόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος να βρεθεί στην Τούμπα με την «έχθρα» που υπάρχει προς εμάς και τη δύσκολη αυτή ατμόσφαιρα. Ο κ. Μαρινάκης το έκανε, για να νιώσουμε και εμείς πιο δυνατοί!"

Σήμερα υπάρχει το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Β’ Εθνική, αλλά με παρελθόν στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, δεν παίζεται μόνο η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και το γόητρο. Συμφωνείς;

"Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη φανέλα μας. Υπερασπιζόμαστε τη φανέλα του Ολυμπιακού! Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος, παίζουμε για τη νίκη, για τους τρεις πόντους, για την πρόκριση, για τον τίτλο! Οφείλουμε να κοιτάμε πάντα ψηλά, να παίζουμε για τον σύλλογο, το έμβλημα, το όνομα του Ολυμπιακού. Ολα αυτά απαιτούν να παίζουμε για τη νίκη. Το γόητρο είναι πάντοτε σημαντικό, χτίζει τον χαρακτήρα μιας ομάδας, την κάνει πιο δυνατή στα δύσκολα. Θέλουμε να νικήσουμε την ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, για να προκριθούμε στον ημιτελικό!"

Είστε έτοιμοι να αποδείξετε ποιος είναι ο καλύτερος απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πάντα κίνητρο αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό;

"Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε όλους τους αντιπάλους να κατανοούν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Μας δίνει έξτρα κίνητρο το να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Ο αντίπαλος μπορεί να έχει το κίνητρο ότι παίζει απέναντι σε μια ομάδα Α’ Εθνικής, όμως εμείς έχουμε πάντα το μεγαλύτερο κίνητρο: Το ότι παίζουμε για το έμβλημα του Ολυμπιακού".

Σε ανησυχεί ο αγωνιστικός γολγοθάς με τόσα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια;

"Αυτό που πρέπει η ομάδα να κάνει είναι να επανέρχεται γρήγορα μετά από κάθε ματς. Να κάνει καλή αποθεραπεία και όλοι οι ποδοσφαιριστές να παραμένουν πάντα έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν. Κατά τα άλλα, δεν ανησυχώ".

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας. Είναι πάντα εκεί, απαραίτητος για την ομάδα μας. Η βοήθεια που μας δίνουν οι φίλαθλοι είναι σημαντικότατη. Εμείς είμαστε εδώ για να παίζουμε για τα χρώματα του Ολυμπιακού. Για το έμβλημα, το όνομα της ομάδας μας, και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα, όπως κάνουν και εκείνοι στην εξέδρα!"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags