Facebook Pixel Αυτές είναι ΟΛΕΣ οι αλλαγές που προτείνει ο Κολίνα
| 2015-02-14 21:56:00

Αυτές είναι ΟΛΕΣ οι αλλαγές που προτείνει ο Κολίνα

Αυτές είναι ΟΛΕΣ οι αλλαγές που προτείνει ο Κολίνα

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα έδωσε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport και αναφέρθηκε σε μία σειρά αλλαγών που πρέπει να γίνουν, ώστε η δουλειά των διαιτητών να γίνει πιο εύκολη και σε κάποιες περιπτώσεις να αποδίδεται καλύτερα δικαιοσύνη.

«Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν βοηθό να παίρνει πάντα τη σωστή απόφαση, όταν πρόκειται για εκατοστά. Δεν είναι που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Την ίδια στιγμή, θα ήταν κάπως παράδοξο να φτάσουμε στο σημείο να αποδεχόμαστε το λάθος μόνο και μόνο επειδή είναι αδύνατο να αποφευχθεί. Νομίζω ότι κάποιος θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση και να βρει άλλη ισορροπία στον κανόνα», τόνισε αρχικά για το οφσάιντ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα χέρια, που κάνουν οι ποδοσφαιριστές. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς έχει ήδη γίνει μία προσπάθεια να καθοριστούν κάποιες περιπτώσεις πέρα από το γράμμα του κανονισμού. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπει ένας διαιτητής και σε αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση, είναι ότι όταν το βλέπεις σε πιο αργή κίνηση, αλλάζει και η αντίληψη. Σχεδόν κάθε χέρι μοιάζει να είναι εσκεμμένο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική».

Τέλος, ο Κολίνα αναφέρθηκε και στα πέναλτι, που συνοδεύονται από κόκκινη κάρτα. «Το IFAB (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο) θα εξετάσει μία από τις πολλές ενστάσεις πάνω στο θέμα στα τέλη του Φλεβάρη. Θα έλεγα ότι σχεδόν όλοι στο ποδόσφαιρο θεωρεί αυστηρή την ποινή ενός πέναλτι, που συνοδεύεται από κόκκινη κάρτα και τιμωρία. Πρέπει να θυμόμαστε τον λόγο που δημιουργήθηκε αυτός ο κανονισμός. Ο στόχος ήταν να τιμωρήσουμε κάποιον, ο οποίος με πρόθεση έκανε το φάουλ, προκειμένου να αποτρέψει από τον αντίπαλο να σκοράρει.

Πλέον, έχουμε ξεφύγει από αυτή την αντίληψη και τιμωρούμε ακόμη και τους παίκτες, που απλά σκοπό είχαν την μπάλα, όμως καθυστέρησαν για δευτερόλεπτα, όπως για παράδειγμα οι τερματοφύλακες. Ελπίδα μας είναι το Συμβούλιο να πειραματιστεί, ίσως και στο Champions League, με τους διαιτητές να δείχνουν κόκκινη κάρτα μόνο σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν πηγαίνει για την μπάλα».

«Θα ήταν ενδιαφέρον. Θα έπρεπε να το τεστάρουμε σε μεγάλο πρωτάθλημα, όμως νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό το ποδόσφαιρο να προωθήσει μία εικόνα fair play. Το θέατρο και οι διαμαρτυρίες δεν είναι σωστές εικόνες για τα παιδιά που παρακολουθούν. Θα πρέπει να εμφυσήσουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές».

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags