Facebook Pixel "Η διαφθορά ενδυμεί στον επαγγελματικό αθλητισμό"
| 2015-02-15 00:47:00

"Η διαφθορά ενδυμεί στον επαγγελματικό αθλητισμό"

"Η διαφθορά ενδυμεί στον επαγγελματικό αθλητισμό"

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή των Αθλητικών Βραβείων του ΣΕΓΑΣ και αναφέρθηκε στα προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και τα θέματα της βίας και της διαφθοράς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του απένειμε τα εύσημα στους βραβευόμενους και τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού εξαγγέλλοντας την επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις σε όλες τις στοιχηματικές πράξεις που συνδέονται με τον Αθλητισμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής τόνισε: "Θεμέλιο του ελληνικού αθλητισμού ήταν και είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, παρά το γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στον επαγγελματικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δει επισταμένα το θέμα της χρηματοδότησης όλων των ερασιτεχνικών σωματείων μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, αλλά και να επιβάλει φόρο ένα τοις χιλίοις υπέρ αποκλειστικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε όλες τις στοιχηματικές πράξεις που συνδέονται με τον αθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο, θα βρεθούν πηγές χρηματοδότησης ώστε να αθλούνται με επάρκεια και με σωστό τρόπο τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Η υποχρηματοδότηση είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, με συνέπειες σε όλο το φάσμα του, από το μεγάλο πρόβλημα στη διαδικασία ελέγχου για το ντόπινγκ έως την κατάσταση των σταδίων.

Το θέμα του ντόπινγκ το επισημάναμε και στη Βουλή και το τονίζουμε και σήμερα. Το ντόπινγκ μαζί με τη βία στα γήπεδα και την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι από τα βασικά θέματα που πρέπει να λύσει επιτέλους η Κυβέρνηση.

Λέω επιτέλους διότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα πρόβλημα το οποίο οξύνθηκε. Αυτό που έχουμε να πούμε σήμερα είναι ότι θα αναβαθμίσουμε το ΕΣΚΑΝ και θα το χρηματοδοτήσουμε ώστε να μη χάσει την πιστοποίησή του.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στα θέματα της βίας και της διαφάνειας. Πιστεύω ότι ο ελληνικός αθλητισμός πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και η διαπλοκή που ενδημεί τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό και, ειδικά, στον επαγγελματικό αθλητισμό. Να παταχθεί και το φαινόμενο της βίας το οποίο εμπλέκεται με τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση, δεν είναι δυνατόν το 2015 στην Ελλάδα να αιμορραγεί η έννομη τάξη και δεν είναι δυνατόν δεκάδες χιλιάδες παιδιά να πέφτουν σε αυτή την περιδίνηση της οπαδικής βίας, του τυφλού μίσους, της μισαλλοδοξίας της εξόντωσης του άλλου μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις σε ομάδες και συλλόγους.

Αυτά τα φαινόμενα θα παταχθούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει η Κυβέρνηση.

Αυτή η κατάσταση θα τελειώσει. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και χαράτσια και εκατομμύρια των εκατομμυρίων να πέφτουν στη μαύρη τρύπα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags