Facebook Pixel "Κλωτσοπατινάδα" στο Λβιβ!
| 2015-02-18 00:35:00

"Κλωτσοπατινάδα" στο Λβιβ!

"Κλωτσοπατινάδα" στο Λβιβ!

Επτά κίτρινες, μια κόκκινη (ο Τσάμπι Αλόνσο), πολύ ξύλο, αλλά από ουσία και θέαμα... 0-0 στο Σαχτάρ-Μπάγερν, με τους Βαυαρούς πάντως να παραμένουν φαβορί για την πρόκριση στη ρεβάνς του "Αλιάντς Αρένα"

Η Σαχτάρ πέραν του ότι δεν έπαιζε στο (εμπόλεμο) Ντόνετσκ, είχε 2,5 μήνες χωρίς επίσημο ματς, αλλά κατάφερε μια χαρά να βραχυκυκλώσει την Μπάγερν, σε ένα κακό ματς που πολύ γρήγορα θα ξεχάσουμε, αφού είχε πολύ... "ξύλο" και νεύρα. Το περίεργο... 3-3-3-1 με το οποίο ξεκίνησαν οι Βαυροί δεν τους βοήθησαν ιδιαίτερα, καθώς μετά το "γκαζωμένο" πρώτο 20λεπτο, εγκλωβίστηκαν από την καλά οργανωμένη ομάδα του Λουτσέσκου, παρά την κατοχή που άγγιζε το 70%. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 65` η ομάδα του Γκουαρντιόλα έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Τσάμπι Αλόνσο και το 0-0 έμεινε ως το τέλος.

"Γκαζωμένη" Μπάγερν, αλλά...

Με σκοπό το γρήγορο γκολ μπήκε στο "Αρένα Λβιβ" η Μπάγερν, που έπαιζε 3-3-3-1 (!), πιέζοντας τους Ουκρανούς από το 1` και χάνοντας δυο ευκαιρίες με Σβάινστάιγκερ στο 2` και Μίλερ στο 11` με τον Κούτσε να απομακρύνει προ της γραμμής. Το ανελέητο πρέσινγκ των Βαυαρών διήρκεσε μέχρι το 20` με τους γηπεδούχους να είναι σε παθητικό ρόλο και να μην έχουν ακόμα τελική! Τα νεύρα δεν έλλειψαν πάντως με σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν και τους παίκτες του Λουτσέσκου να αμύνονται σθεναρά, δίχως να κινδυνεύουν ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους από τους φλύαρους φιλοξενούμενους. Το ημίχρονο βρήκε την Μπάγερν να έχει 69% κατοχή και 6 τελικές (μόλις μία όμως προς την εστία...) έναντι μίας των Ουκρανών, αλλά το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0-0 και κάτι έδειχνε να λείπει από την πρωταθλήτρια Γερμανίας...

Πάθος ναι, γκολ όχι...

Το πάθος και τα δυνατά τάκλιν έδιναν κι έπαιρναν και στο β` μέρος, με τις κίτρινες να είναι αισίως 4 στο 60`. Η εικόνα πάντως του ματς δεν είχε αλλάξει, με την Μπάγερν να έχει συντριπτικά την κατοχή, πλην όμως δίχως να απειλεί τον Πιάτοφ και χωρίς να βρίσκει ρυθμό. Μια, δυο, τρεις έγινε το κακό για τους Βαυαρούς, καθώς ο Τσάμπι Αλόνσο "γιόρτασε" την 100η συμμετοχή του στο Champions League με κόκκινη στο 65` (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ στον Αλεξ Τεξέιρα!

Ο Γκουαρντιόλα έβαλε τον Μπαντστούμπερ αντί του Μίλερ, με τη Σαχτάρ σιγά-σιγά να κερδίζει μέτρα προς την εστία του Νόιερ, ενώ λίγο μετά βγήκε ένας μέσος (Γκέτσε) για να μπει ο Λεβαντόφσκι. Η Μπάγερν ρίσκαρε στο τέλος ψάχνοντας το 0-1, αλλά δεν βρήκε το γκολ και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Φερνάντο, Ντόουγκλας Κόστα (78' Μάρλος), Τάιζον (84' Ουέλινγκτον Νεμ), Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89' Γκλάντκι)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε (75' Λεβαντόβσκι), Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (70' Μπάντστουμπερ)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags