Facebook Pixel Μεγάλη μπάλα η Παρί, μεγάλη γάτα ο Μουρίνιο!
| 2015-02-18 00:38:00

Μεγάλη μπάλα η Παρί, μεγάλη γάτα ο Μουρίνιο!

Μεγάλη μπάλα η Παρί, μεγάλη γάτα ο Μουρίνιο!

Με μία μόλις ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, η Τσέλσι πήρε το 1-1 από την ανώτερη Παρί Σεν Ζερμαίν στην Γαλλία και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ...
 

Το σκορ άνοιξε το Ιβάνοβιτς μετά από υπέροχη συνεργασία στο 34', ενώ η Παρί που έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, ισοφάρισε στο 54' με τον Καβάνι. Φοβερός ο Κουρτουά, έσωσε την Τσέλσι στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς.

Πάγωσε το Παρίσι με γκολάρα!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως η Παρί θα έχει την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο και από την άλλη η Τσέλσι θα παίξει άμυνα με στόχο να κρατήσει το μηδέν. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πάρα πολύ στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 11' είχαν διπλή σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Κουρτουά σταμάτησε τις κεφαλιά των Ματουϊντί και Ιμπραΐμοβιτς. Οι Γάλλοι συνέχισαν να πιέζουν και βλέποντας την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να παίζει πίσω από το κέντρο, έψαχναν τρόπο να πατήσουν περιοχή.

Στο 34' μάλιστα έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν από κόρνερ του Λαβέτσι, ο Καβάνι πήρε την δυνατή κεφαλιά, όμως ο Κουρτουά και πάλι πετάχτηκε και έσωσε ένα σίγουρο γκολ. Κι ενώ όλοι περίμεναν πότε θα μπει το γκολ για την Παρί, η Τσέλσι στο 34' χτύπησε στην κόντρα και έκανε το 0-1 με εξαιρετική προσπάθεια. Ο Τέρι έκανε την σέντρα, ο Κέιχιλ με τακουνάκι έστρωσε στον Ιβάνοβιτς και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό επηρέασε την εξέλιξη του ματς και η μόνη αντίδραση των Γάλλων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ήταν το απευθείας δυνατό φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 45', όπου η μπάλα έφυγε άουτ.


Κυριάρχησε και άξιζε κάτι καλύτερο...

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Παρί κυριάρχησε απόλυτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν καθόλου και έκλεισαν το ματς χωρίς φάση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι... φουριόζοι, όμως αυτή την φορά κατάφεραν να βρουν δίχτυα, καθώς στο 54' ο Ματουιντί έκανε ωραία την σέντρα και ο Καβάνι με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε νέα ώθηση στους Γάλλους, οι οποίοι για μισή ώρα έπαιξαν στο μισό γήπεδο την Τσέλσι.

Στο 60' έχασαν μάλιστα και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει από τετ-α-τετ τον Κουρτουά και στη συνέχεια της φάσης ο Λαβέτσι είδε το πλασέ του να κοντράρει στα σώματα. Η Παρί κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βρει διάδρομο για την περιοχή της Τσέλσι, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο αμυνόταν και έβαζε στο ματς παίκτες για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στο 80' οι Γάλλοι έχασαν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καβάνι έκανε τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κουρτουά σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς και κράτησε το 1-1.

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Ματουϊντί, Βεράτι, Λαβέτσι (81’ Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Στον πάγκο: Ντουσέ, Καμαρά, Μπάεμπεκ, Ντιν, Ραμπιό, Κιμπεμπέ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Φάμπρεγας (83’ Όσκαρ), Ραμίρες, Γουίλιαν (79’ Κουαδράδο), Αζάρ, Κόστα

Στον πάγκο: Τσεχ, Φιλίπε Λουίς, Τσούμα, Ντρογκμπά, Ρεμί

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags