Facebook Pixel Αποζημίωση από Φέγενορντ και Ολλανδία ζητούν οι Ιταλοί!
| 2015-02-20 20:53:00

Αποζημίωση από Φέγενορντ και Ολλανδία ζητούν οι Ιταλοί!

Αποζημίωση από Φέγενορντ και Ολλανδία ζητούν οι Ιταλοί!

Τα επεισόδια που έγιναν στη Ρώμη πριν από την αναμέτρηση Ρόμα-Φέγενορντ (1-1) από οπαδούς των φιλοξενούμενων έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ιταλών, με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της πόλης, Ροζάριο Τσέρα, να τονίζει ότι η οικονομική ζημιά στα μαγαζιά της περιοχής ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, το θέμα προχώρησε ακόμα περισσότερο ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, σχολιάζοντας ότι τόσο η Ολλανδία όσο και η Φέγενορντ θα πρέπει να πληρώσουν για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πόλη.

"Πολλοί οργανισμοί, τράπεζες, επιχειρήσεις με έχουν ήδη καλέσει από το βράδυ της Πέμπτης καθώς θέλουν να παρέμβουν οικονομικά και να καλύψουν της ζημιές.

Εγώ όμως πιστεύω ότι ισχύει το ρητό «όποιος σπάει πληρώνει», συνεπώς η ομάδα της Φέγενορντ και η Ολλανδία είναι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σε αυτή την πόλη.

Τι θα συνέβαινε εάν είχαμε πάει εμείς στην Ολλανδία και είχαμε κάνει αντίστοιχες καταστροφές", δήλωσε ο κ. Μαρίνο.

Βέβαια, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο γενικός διευθυντής της ομάδας του Ρότερνταμ, Ερικ Γκούντε, ο οποίος είπε τα εξής:

"Εχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά είμαστε υπερήφανοι για την καλή εμφάνιση της ομάδας εντός γηπέδου και από την άλλη υπάρχει απέχθεια για ένα γκρουπ οπαδών που, σε αντίθεση με τους πραγματικούς υποστηρικτές, πήγε στη Ρώμη με εντελώς διαφορετικές προθέσεις και προκάλεσαν ζημιές στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Ηταν μία απαράδεκτη συμπεριφορά από ένα μάτσο ανεγκέφαλους από τους οποίους η Φέγενορντ κρατάει αποστάσεις και τους οποίους καταδικάζει ο οποιοσδήποτε υγιής Ολλανδός φίλαθλος.

Την ίδια ώρα στις εξέδρες του "Ολίμπικο" υπήρχαν 6.000 οπαδοί της Φέγενορντ που συμπεριφέρθηκαν με τρόπο υποδειγματικό δημιουργώντας μία άνευ προηγουμένου ατμόσφαιρα.

Ο τρόπος με τον οποίο στήριξαν την ομάδα μέσα στο γήπεδο μας κάνει υπερήφανους ενώ την ίδια ώρα είναι πολύ θλιβερό να βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει για να δει την ομάδα με εντελώς "διαφορετικές" προθέσεις από το να υποστηρίξει.

Παρόλα αυτά, δεν μιλάμε για ένα πρόβλημα που ένας σύλλογος μπορεί να επιλύσει. Είμαστε υπεύθυνοι για το πώς συμπεριφέρονται οι οπαδοί εντός γηπέδου. Είχαμε εργαστεί για εβδομάδες για την παρουσία των οπαδών μας στις εξέδρες του Ολίμπικο και όλα δούλεψαν στην εντέλεια.

Ανεξάρτητα πάντως από το γεγονός ότι η Φέγενορντ δεν έχει ευθύνη για τη συμπεριφορά αυτών των οπαδών, εγώ ως Ολλανδός και παθιασμένος με το ποδόσφαιρο άφησα σήμερα την Ιταλία έχοντας το αίσθημα της ντροπής".

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει ήδη προβεί σε 25 συλλήψεις (τα 19 άτομα έχουν καταδικαστεί), ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι περιμένει μία "συγγνώμη" για όσα έγιναν.

Πάντως, μπορεί στη Ρώμη να γίνεται καταγραφή των ζημιών σε ιστορικά μνημεία της πόλης, όμως πολύ δύσκολα θα δοθεί κάποια αποζημίωση από την κυβέρνηση της Ολλανδίας ή την διοίκηση της Φέγενορντ για τα γεγονότα.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags