Facebook Pixel Aνάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: Πού πας με αυτά τα στόπερ...
Ποδόσφαιρο
| 2015-02-27 13:18:00

Aνάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: Πού πας με αυτά τα στόπερ...

Aνάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: Πού πας με αυτά τα στόπερ...

Ο Τσάρλυ γράφει για τον οδυνηρό αποκλεισμό του Ολυμπιακού και από το Europa League και τονίζει οτι οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν για μία ακόμη φορά από τις αμυντικές τους αδυναμίες...

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και γνώρισε έναν εύκολο αποκλεισμό. Μόνο στα πρώτα 20 λεπτά έπαιξε όπως έπρεπε, για να διεκδικήσει την πρόκριση. Βρήκε ένα ανέλπιστο δυνατό ξεκίνημα από τον Αφελάι, το οποίο είχε διάρκεια περίπου 15 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 9ο λεπτό με τον Μήτρογλου και προηγήθηκε στο 14ο με τον ίδιο παίκτη. Πολύ γρήγορα όμως προδόθηκε από τις γνωστές αμυντικές του αδυναμίες. Το τέρμα στο 21ο λεπτό, που άλλαξε την ιστορία του αγώνα, προήλθε από ένα εύκολα ελεγχόμενο στημένο, για ένα φυσιολογικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Σαντάνα, όμως, δεν λειτουργεί σαν κανονικός στόπερ, πήδηξε σε λάθος χρόνο και ο Σιόβας δεν ακολούθησε σωστά την κίνηση του Φεντέλσκι στην πλάτη του. Μέχρι το 21ο λεπτό κράτησε η αντίσταση των «ερυθρολεύκων», στη συνέχεια οι παίκτες του Περέιρα έβγαζαν τις γνωστές τους αδυναμίες και η Ντνίπρο είχε τον πλήρη έλεγχο. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα ακουμπούσε στον Κονοπλιάνκα, που δημιουργούσε στο 34', 39' και 45' προϋποθέσεις, για να κάνει το 1-2.

Ενδεικτικό του πόσο ασύνδετος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο ήταν πως τελείωσε το ημίχρονο μόλις με 3 κερδισμένα τάκλιν, έναντι 11 των Ουκρανών. Στην επανάληψη, οι Ουκρανοί έδωσαν χώρο, ακόμα και όταν έπαιζαν με παραπάνω ποδοσφαιριστή, χώρο όμως που δεν είχαν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν οι ποδοσφαιριστές του Περέιρα .

Ενδεικτική η φάση στο 48ο λεπτό, όπου φάνηκε η έλλειψη ποιότητας του Ντουρμάζ. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού κάνει μία πολύ όμορφη τρίπλα και, παρότι μπαίνει με αυτοπεποίθηση μέσα στην περιοχή, η τελική του απόφαση έμοιαζε με πάσα στον τερματοφύλακα.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, οι παίκτες του Περέιρα προσπάθησαν να κλείσουν με νίκη την ευρωπαϊκή χρονιά, η έξοδος των Ντουρμάζ, Αφελάι λειτούργησε ευεργετικά, η είσοδος του Φορτούνη έδωσε φρεσκάδα και ανέδειξε το κόλλημα του Περέιρα να παίζει μόνιμα με δύο εκ των Ντουρμάζ, Αφελάι, Ντοσεβί στη βασική ενδεκάδα. Το τραγικό κεντρικό δίδυμο όμως του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» ούτε να κρατήσουν για λίγα λεπτά μία νίκη εντυπώσεων.

Τελείωσε με άδοξο τρόπο η φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και αποδείχθηκε πως η συνταγή Μίτσελ, να παίζει με παραπάνω κεντρικά χαφ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήταν ο μόνος τρόπος, για να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags