Facebook Pixel Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ
| 2011-05-14 17:28:00

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μίνος γράφει για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Αθήνα, για τα πλέι οφ και τα… κόλπα του Χιμένεθ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής μετά την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ όμως αυτό δε λέει τίποτα, αφού σήμερα μπορεί να είσαι στην κορυφή, την επόμενη αγωνιστική όμως να βρίσκεσαι δεύτερος ή τρίτος.

Το αυριανό παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την ιστορία του ΠΑΟΚ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Και αυτό γιατί με νίκη ο Δικέφαλος του Βορρά κάνει αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά του να πάρει αυτός το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντί του η ΑΕΚ, η ομάδα η οποία του στέρησε τη δυνατότητα να παίξει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας φέτος. Είναι ευκαιρία λοιπόν στο παιχνίδι που θα γίνει χωρίς κόσμο οι παίκτες του Μάκη Χάβου να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς και να συνεχίσουν να βρίσκονται αυτοί οδηγοί στην κούρσα των πλέι οφ. Τώρα απ’ όσο ποτέ χρειάζεται επαγρύπνηση.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί με τον τίτλο που χρήζει φαβορί τον ΠΑΟΚ, ενώ υποδέχεται την ομάδα του ΠΑΟΚ στην Αθήνα προσπαθεί να κοιμίσει με αυτόν τον τρόπο τον αυριανό αντίπαλό του έτσι ώστε να πέσει στην «φάκα». Ο Μάκης Χάβος και οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τερτίπια αυτά του Ισπανού τεχνικού δεν έχουν τίποτα άλλο από το να τους υπνωτίσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος και αποφασισμένος να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί η Ένωση να έχει στις τάξεις της και το Σκόκο που αποθεραπεύτηκε, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει να αντιπαρατάξει την πίστη, το πάθος και την αγωνιστική ετοιμότητά του για να πάρει τη νίκη.

Είναι ένα ματς χωρίς αύριο για τον ΠΑΟΚ. Με θετικό αποτέλεσμα του δίνεται η δυνατότητα να γίνει πράγματι το φαβορί όχι όμως και ότι καπαρώνει από τώρα την πρώτη θέση. Γνωρίζουν όλοι ότι σε αυτά τα πλέι οφ η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Γνωρίζουν όλοι ότι το κάθε λάθος κοστίζει. Και γι’ αυτό όσους παίκτες χρησιμοποιήσει ο Μάκης Χάβος είναι έτοιμοι και αυτοσυγκεντρωμένοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία που θα τους παρουσιαστεί. Η ομάδα δείχνει πανέτοιμη μέχρι τώρα από την απόδοσή της στα πλέι οφ. Παιχνίδι με παιχνίδι χωρίς πολλά λόγια. Η ουσία στο βωμό του θεάματος. Η επιθετική δυστοκία που μάστιζε την ομάδα τώρα φαίνεται ότι έχει αφήσει τη θέση της στα γκολ που σημειώνει. Μέχρι τώρα η ομάδα σημείωσε τέσσερα γκολ και έχει δεχτεί δύο. Κάτι που σημαίνει ότι επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η νίκη.

Και μ’ αυτή τη νοοτροπία κατεβαίνει σε κάθε παιχνίδι για να την διεκδικήσει. Ευκαιρία λοιπόν αύριο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ο ΠΑΟΚ να γράψει ιστορία. Από τον ίδιο εξαρτάται κατά πόσο θα είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν ότι και φέτος θα καταλάβει την πρώτη θέση για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags