Facebook Pixel "Στην Ελλάδα όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα βρίσκει διαφυγή από το ποδόσφαιρο"!
| 2015-03-04 22:03:00

"Στην Ελλάδα όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα βρίσκει διαφυγή από το ποδόσφαιρο"!

"Στην Ελλάδα όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα βρίσκει διαφυγή από το ποδόσφαιρο"!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Φινλανδικής Ίντερ Τούρκου, Πέτρος Κανακούδης και μίλησε για την νέα σελίδα στην καριέρα του αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την εμπειρία του στην Φινλανδία:

«Το Τούρκου είναι η αρχαιότερη πόλη της Φινλανδίας. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο λειτουργία του Φινλανδού πολίτη και είναι μια οργανωμένη πόλη. Η ομάδα είναι οργανωμένη, παρέχει τα πάντα στον ποδοσφαιριστή, υπάρχει ασφάλεια και το πώς εξυπηρετούν τα όσα χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Επενδύουν στο ποδόσφαιρο, έχουμε έξι γήπεδα ανοικτά για προπόνηση και δύο κλειστά. Φυσικά υπάρχουν ακαδημίες και γυναικείο ποδόσφαιρο. Η ομάδα πριν 4 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα, έβγαινε στα προκριματικά για Ευρώπη όμως τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινε πολύ καλά η ομάδα. Την Κυριακή θα παίξουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον θεσμό του κυπέλλου».

Για την απόφαση του να πάει στην Φινλανδία:

« Ήθελα να αγωνιστώ οπουδήποτε στο εξωτερικό. Έκανα μια κίνηση να πάω στην Αμερική εξαντλώντας κάθε πιθανότητα να πάω στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε η πρόταση της Ίντερ Τούρκου».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:

«Στην Ελλάδα τώρα κανείς δεν απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εικόνα και όλοι αισθάνονται κυνηγημένοι. Υπάρχει μια αρρωστημένη κατάσταση βίας και αδικίας. Το άθλημα είναι μια ψυχαγωγία και στο εξωτερικό βλέπω μεγάλους ανθρώπους και μικρά παιδιά να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα όποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα βρίσκει διαφυγή από το ποδόσφαιρο και πάει και καταστρέφει ξένες ιδιοκτησίες. Ίσως αυτό που γίνεται τώρα στην Ελλάδα είναι η αρχή για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση».

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα εκπληκτικά και νομίζω πως το φίλαθλο κοινό της ομάδας δεν είχε δει μετά από καιρό την ομάδα πρώτη. Πιστεύω πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι και όλα μπορούν να συμβούν. Οι ατυχίες και τα κακά αποτελέσματα μπορούν να συμβούν σε κάθε ομάδα όμως στην Ελλάδα η διαχείριση είναι διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν περιορισμένο αριθμό παικτών και θα δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα».

Για το αν είχε πρόταση από ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο:

«Είχα πρόταση από τον Άρη και από άλλες ομάδες όμως διάλεξα να ακολουθήσω το όνειρο μου και να παίξω στο εξωτερικό. Ήξερε την επιθυμία μου ο κ. Καλαιτζίδης και την σεβάστηκε».

Για το γήπεδο της Ίντερ Τούρκου:

«Το γήπεδο είναι χωρητικότητας 15.000 και μου είπαν πως πέρυσι γέμιζε. Το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Απρίλιο».

Για το πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στην Φινλανδία:

« Τους αντιμετωπίζουν μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το που ανακοινώθηκε η μεταγραφή μου δέχθηκα πολλά μηνύματα από Έλληνες που κατοικούν εκεί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags