Facebook Pixel Για χάρη των αστυνομικών θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών!
| 2015-03-06 15:58:00

Για χάρη των αστυνομικών θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών!

Για χάρη των αστυνομικών θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη.

Γιε μου, πού πας; Μάνα θα πάω στα καράβια. Περί του Νίκου Καββαδία, δηλαδή, στους «επτά νάνους» που έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος. Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν σταματάει να βγάζει ποιητές: «Γιε μου, πού πας; Μάνα θα πάω στο ΟΑΚΑ».

Μη νομίζετε ότι θα ξεμπλέξουμε εύκολα με τον Γιάννη Πανούση. Τα χτυπήματα του καθηγητή-επιστήμονα-υπουργού είναι σχεδόν καθημερινά. Σταχυολογούμε τα μπεστ οφ από τη βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε στην πάντα φιλόξενη στους υπουργούς δημόσια τηλεόραση: «Τα επεισόδια στη Λεωφόρο ήταν προσχεδιασμένα, προμελετημένα και δεν νομίζω ότι φταίει η αστυνομία». «Μια αναβολή για να σκεφτούμε τι έγινε κι όχι ν' αλλάξει το κλίμα». «Δεν υπήρξε στα επεισόδια της Λεωφόρου το σύνδρομο των ''βεδουίνων''. Αν οι φίλαθλοι πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι σάπια, να μην ξαναπάνε στο γήπεδο. Να πηγαίνουν στο ερασιτεχνικό» (εκεί που σκοτώσανε τον οπαδό του Εθνικού). «Προφανώς και θα ήταν μια λύση ο αποκλεισμός των ομάδων από την Ευρώπη και η αφαίρεση πολλών βαθμών» (δέκα). Και φτάνουμε στο τελευταίο και καλύτερο: «Οι αστυνομικοί δυστυχούν τις Κυριακές».

Πράγματι. Η εικόνα και μόνο είναι συγκλονιστική. Ο νεαρός μπάτσος σηκώνεται Κυριακή πρωί. Ακουμπάει την πλάτη του στην πλάτη του κρεβατιού, ανάβει το πρώτο τσιγάρο και βάζει φωνή: «Μάνα! Δεν ακούς, ρε μάνα; Καφέ! Φέρε καφέ. Και γρήγορα γιατί δεν προλαβαίνω. Βιάζομαι». Φέρνει τον καφέ η μάνα, ο λεβεντονιός τραβάει κάποιες ρουφηξιές στα γρήγορα, ντύνεται κι ανοίγει την πόρτα για να φύγει όλο ζοχάδα. Η μάνα γεμάτη αγωνία, σαν να βλέπεις την Ελένη Ζαφειρίου (φωτό) σε ελληνική ταινία, τον ρωτάει: «Γιε μου, πού πας»; «Μάνα θα πάω στο ΟΑΚΑ», χτυπώντας με δύναμη την πόρτα πίσω του. Για να πάει στο γήπεδο που έχει υπηρεσία.

Μπορεί ο Πανούσης, ο Γιάννης (κι όχι ο Τζίμης, για να μην ξεχνιόμαστε) να είναι έναν μήνα υπουργός, αλλά έχει μπει με τη μία στο πετσί του ρόλου. Πάντα οι υπουργοί Δημόσιας Τάξεως στην Ελλάδα είναι υπέρ των αστυνομικών. Οχι μόνο της επάρατου Δεξιάς σαν τον Πολύδωρα και τον Κικίλια. Αλλά και της επαναστατικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, σαν τον Πανούση. Ο οποίος δεν περιορίζεται σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του στην επιστημονική του κατάρτιση ως καθηγητής της εγκληματολογίας. Εκανε και ρεπορτάζ. Μίλησε με τους ηρωικούς άνδρες των ΜΑΤ: «Εσύ, κύριε υπουργέ, με το συμπάθιο, πώς το βλέπεις; Μια Κυριακή μας μένει κι εμάς να ξεκουραστούμε. Να τρέχουμε στα γήπεδα, για να κυνηγάμε τα τσογλάνια; Μπέσα σου μιλάμε, υπουργέ, δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση».

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Πανούσης έβγαλε το εύλογο συμπέρασμα ότι οι αστυνομικοί δυστυχούν τις Κυριακές. Κλείνοντας τα μάτια και ακούγοντας τον συγκλονιστικό διάλογο: «Γιε μου, πού πας; Μάνα θα πάω στο ΟΑΚΑ». Εδώ, λοιπόν, κάνω τη μεγάλη αποκάλυψη. Ιδέα του Πανούση είναι το κεκλεισμένων των θυρών στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο. Για να δώσει μια ανάσα ξεκούρασης στους ταλαιπωρημένους αστυνομικούς. Γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον, καμία μάνα αστυνομικού δεν θα ρωτήσει «γιε μου, πού πας;». Οσο για το «σύνδρομο των βεδουίνων», που επικαλείται σε κάθε αναφορά του σχετικά με τη βία ο επιστήμονας-υπουργός, μη θέλετε συνέχεια μασημένη τροφή. Να ψάξετε να το βρείτε μόνοι σας. Αυτά.

Στον σωματικό έλεγχο, θα επιτρέπονται τα μπιμπερό;

ΟΙ μαθητευόμενοι μάγοι δεν εξαντλούνται στους συμβούλους του Κοντονή. Το αποθεματικό που υπάρχει από μυαλοπώληδες περί του ποδοσφαίρου είναι τεράστιο. Σταχυολογώ τα καλύτερα από επιστημονική μελέτη, που θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα μαλακία του ποδοσφαίρου, που στάλθηκε στον υφυπουργό και έτυχε της αναλόγου δημοσιότητας: Αμεση απεξάρτηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ. (σ.σ. και ποιος να έχει το κουμάντο και να ορίζει τους διαιτητές; Ο σύλλογος αλιέων Καλύμνου, ο Ποσειδώνας;) Αμεση απεξάρτηση της αθλητικής δικαιοσύνης από την ΕΠΟ (σ.σ. και ποιος να ορίζει τους αθλητικούς δικαστές;

Ο σύλλογος βετεράνων αναβατών του ιπποδρόμου, το μαστίγιο;) Και το τελευταίο και καλύτερο: «Πρόβλεψη επιβολής του μέτρου διεξαγωγής αγώνων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ημικεκλεισμένων των θυρών. Μόνο με γυναίκες και παιδιά κάτω των 15 ετών. Και στη συνέχεια για κάθε παραβατική ομάδα». Εδώ, ωστόσο, διαφαίνεται μια σημαντική παράλειψη. Σχετικά με το ημικεκλεισμένων δηλαδή. Μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά θα επιτρέπεται η είσοδος νταντάδων; Στον σωματικό έλεγχο που θα γίνεται, θα επιτρέπονται τα μπιμπερό; Και αν καμία μάνα είναι τσαούσα και ρίξει το μπιμπερό γεμάτο με γάλα στο κεφάλι του βοηθού, τι γίνεται;

Το «όχι» δεν θα το πει ο Γκιρτζίκης, όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα το πει η FIFA

ΣΤΟ εκτελεστικό απόσπασμα το καταραμένο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Το έχουν στήσει στον τοίχο και το πυροβολάνε: Υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι. Ερώτηση: Τι σόι αυτοδιοίκητο είναι αυτό, όταν ο Κοντονής βγάζει φιρμάνι και σταματάει το πρωτάθλημα; Τι αυτοδιοίκητο είναι αυτό, όταν ο Κοντονής βγάζει δεύτερο φιρμάνι, όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών; Κι αν τη μεθεπόμενη αγωνιστική θα γίνουν τα παιχνίδια με κόσμο, πάλι ο Κοντονής θα το αποφασίσει. Επειδή, όμως, όλες αυτές τις αρμοδιότητες τις θεωρεί λίγες, ελάχιστες, θα πάει τη Δευτέρα στον Πλατινί, να ζητήσει περισσότερες. Να αποφασίσει ο ίδιος ο Κοντονής (μέσω νομοθετικής ρύθμισης) πώς θα γίνονται οι εκλογές της ΕΠΟ. Καταργώντας, αν και δικηγόρος, αν και (έστω και δήθεν) αριστερός, τον Αστικό Κώδικα.

Για τέτοιες δημοκρατικές αρχές μιλάμε. Διευκρινίζοντας, μάλιστα, ότι σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, έχει εξασφαλιστεί το ΟΚ του Γκιρτζίκη. Αυτήν την εντύπωση έχει ο Κοντονής. Οτι η αλεπού από την Ξάνθη δέκα και το αλεπόπουλο από τη Ζάκυνθο εκατό. Κούνια που τον κούναγε. Δεν είναι κορόιδο ο Γκιρτζίκης να πει «όχι» στον υπουργό. Παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι. Το «όχι» θα το πει, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η FIFA: «Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να ασχολείται με τις εκλογές της Ομοσπονδίας». Κι ο Γκιρτζίκης, μάλιστα, θα κάνει και τον στεναχωρημένο: «Εγώ, κύριε υπουργέ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κάνε ό,τι θέλεις. Δεν φταίω εγώ. Η FIFA φταίει. Το είδες και μόνος σου».

Ερώτηση: Γιατί δεν το πάει μέχρι τέλους κεκλεισμένων των θυρών ο Κοντονής, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο;

Μία με κόσμο. Μία αναβολή. Μία κεκλεισμένων. Για να δοκιμάσει ο υπουργός ποιο απ' όλα του ταιριάζει. -Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags