Facebook Pixel Π. Διαμαντόπουλος: Κουρέλια, αλλά τραγούδησαν!
| 2015-03-12 01:10:00

Π. Διαμαντόπουλος: Κουρέλια, αλλά τραγούδησαν!

Π. Διαμαντόπουλος: Κουρέλια, αλλά τραγούδησαν!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τον Βίτορ Περέιρα και τη φοβισμένη ΑΕΚ.

α ξεκινήσω από την ουσία και μετά θα πάω και σε κάποια άλλα σημαντικά πράγματα! Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη πρόκριση έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση. Και έτσι όπως τα… έκανε ο ίδιος. Έφτασε ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, αλλά τελικά το στήθος του Χάρα έφερε την ευτυχία στον Πειραιά.

Δε θα χάνονταν, αν τους έφευγε το Κύπελλο. Όμως ο μήνας που προηγήθηκε ήταν κουραστικός για τους Πειραιώτες. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του Σιόβα. Ένα μήνα ξεσάλωναν στην ΑΕΚ-όχι άδικα- και την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» υπέμεναν τα πάντα. Δε παίζουν καλά, δεν είναι η ομάδα που θέλει να βλέπει ο κόσμος της. Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό! Τελικά στο ΟΑΚΑ, η Ένωση δε «γέμισε ποτέ το μάτι», έφτασε σε σημείο να… σπάσει τον ρυθμό και του κόσμου της και στο τέλος να δεχθεί και γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτού του ματς, ο Ολυμπιακός έδειχνε πως ήταν καλύτερος. Όποιος ξέρει λίγο μπάλα, καταλάβαινε ότι πλησίαζε η ώρα για να μπει γκολ. Και μπήκε!

Δε θέλω να σας κουράσω, ο καθένας έχει σχηματίσει άποψη. Είναι αποκρουστικό να διακόπτονται τα παιχνίδια. Όταν όμως επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα, είναι και βαρετό. Η Πολιτεία δεν θα ξανανοίξει τις πόρτες και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτός ο εξαιρετικός αμυντικός της ΑΕΚ, μίλησε τίμια, μίλησε σωστά και θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβαν όλοι τι εννοούσε. Κρίμα για αυτά τα παιδιά, να συνεχίσουν να βγάζουν το ψωμί τους με προβλήματα.

Δε θέλω επίσης να λησμονήσω τον Περέιρα. Όχι, δε θα αναφερθώ στον χαρακτήρα του, στο πως πανηγυρίζει, στο αν ξεσηκώνει τους αντιπάλους. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Και αν όντως ενοχλεί, πρέπει να τον μαζέψει πρώτα η ομάδα του και μετά ο οποιοσδήποτε άλλος! Εμένα με ενδιαφέρει το ποδοσφαιρικό σκέλος. Και ο Πορτογάλος, «τα έκανε σαλάτα» στην αρχή. Δε γίνεται να θες γκολ, να θες αποτέλεσμα και να αφήνεις στον πάγκο και τον κασάμι και τον Φορτούνη. Τι φοβήθηκε πάλι; Μαζί Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτης; Μπορεί να σας φανεί και περίεργο, αυτό που θα γράψω, αλλά θα το καταλάβετε. Του βγήκαν οι αλλαγές που έγιναν κατά τύχη. Εννοώ λόγω των τραυματισμών κάποιων παιδιών που πραγματικά ατύχησαν. Έτσι μπήκε ο Αφελάι, έτσι μπήκε και ο Κασάμι, αντί του Μανιάτη. Πήρε πνοή η ομάδα μόλις πάτησε χορτάρι και ο Φορτούνης. Αυτός άλλαξε και τις ισορροπίες. Αυτός ήταν ο «λαγός από το καπέλο».

Ο Περέιρα έχασε κατά κράτος στο Καραϊσκάκη, δεν έκανε τα σωστά και στο ΟΑΚΑ. Γνώμη μου. Μόνο που τώρα, είχε τρομάξει και ο Δέλλας. Είχε μπερδευτεί η ΑΕΚ. Ο πολύς κόσμος; Οι παραστάσεις με αντιπάλους Football League; Δεν ξέρω. Πάντως την ταχύτητα της Ένωσης, την αντιμετώπισαν για πλάκα οι Ολυμπιακοί και όσο πέρναγε η ώρα κατάφερναν να ετοιμάζουν το γκολ. Το έβλεπες ότι θα έμπαινε. Η ΑΕΚ πήγαινε για το 0- 0 ή να βγάλει καμιά κόντρα. Αρκετά φοβισμένη. Μακριά από το θάρρος , από τον τσαμπουκά. Και πολύς κόσμος που ήταν στο ΟΑΚΑ, το ‘χε καταλάβει. Ο Ολυμπιακός, όσο κακός κι αν είναι, όσες αλλαγές κι αν πρέπει να γίνουν (που θα γίνουν), είναι ο Ολυμπιακός! Αυτό μόλις το λησμονεί ο αντίπαλος, φτάνει για να την πατήσει. Κι αν πρέπει τώρα να πω ξεχωριστά για τα ημίχρονα;

Τέτοιο ποδοσφαιρικό πονοκέφαλο είχα καιρό να υποστώ. Λυπήθηκα ακόμη περισσότερο που έβλεπα 60 χιλιάδες ανθρώπους από ένα σημείο και μετά, να κάθονται σα να βλέπουν θέατρο. Είχαν χάσει τον ενθουσιασμό τους, είχαν απωλέσει το κέφι και παρέμεναν σιωπηλή μπας και έβλεπαν κανά σουτάκι. Που τέτοια τύχη... Ένα σουτ έγινε κι αυτό, ο Μανιάτης το έκανε που θα έπρεπε να ‘χε πασάρει στον Αφελάι. Τίποτα και οι δυο παιδιά. Μεγάλα βάσανα. Και ήρθε το δεύτερο 45λεπτο. Έβγαλε μια όμορφη φάση η Ένωση, αλλά ο Ρομπέρτο ήταν εκεί, έγιναν οι αλλαγές που σας έγραψα από την κόκκινη πλευρά και οι ισορροπίες ανατράπηκαν πλήρως. Ο Ντοσεβί έχασε τη φάση της χρονιάς, αλλά με καρμπόν φάση, πάλι από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα ήρθε μέσα και εκεί ο Χάρα αυτό που δε μπορεί να κάνει με τα πόδια(αδικείται ο Μπενίτες επιμένω) το έκανε με το στήθος. Το γκολ αυτό, ήταν και το τέλος του ματς. Πιθανότατα και το τέλος παρουσίας κόσμου για φέτος στα ελληνικά γήπεδα!

Ωστόσο, έχω χρέος να γράψω το εξής: Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, μέχρι να μπει το γκολ. Έβλεπες τις εξέδρες, οικογένειες, νέους, γέρους, παιδιά, όλοι περίμεναν πως και πως. Πρέπει σ’ αυτή τη ρημάδα τη χώρα, να μάθουμε να διαχειριζόμαστε και την κακή στιγμή. Δε με νοιάζει αν κάποιος προκάλεσε. Αν έχει γίνει, οφείλουν να το αναλάβουν οι αρμόδιοι. Όχι να διαλύονται ομάδες. Θα το ξαναγράψω, πολλά συγχαρητήρια στον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Ο Ολυμπιακός είναι στους «4», δε παίζει καλά, έχει θέμα, πάει να πάρει το ντάμπλ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει το καλοκαίρι να κάνει πολλές αλλαγές.

Υ.Γ. Κατάντησε γραφικό στις συνεντεύξεις Τύπου να εισβάλουν φίλαθλοι και να κάνουν ερωτήσεις. Μετά τους… δημοσιογράφους του Facebook, πλέον έχουμε και τους ρεπόρτερ των συνεντεύξεων. Αλλά τι λέω; Εδώ πρώην δημοσιογράφος και νυν υπάλληλος ΠΑΕ, έβριζε δημόσια με τα χειρότερα λόγια αντίπαλη ομάδα στο διαδίκτυο. Αυτοί ζουν από το ποδόσφαιρο. Και μας φταίει ο απλός κοσμάκης; Ελάτε τώρα…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags