Facebook Pixel Οχι άλλα μπουρνούζια
| 2011-05-15 14:46:00

Οχι άλλα μπουρνούζια

Οχι άλλα μπουρνούζια

Το μεγαλύτερο μεταπολεμικό διάστημα αναμονής που πέρασε ο Αγιαξ προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ολλανδίας είναι δέκα χρόνια. Από το 1947 έως το 1957.

Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης

Σήμερα μετράει το δεύτερο μεγαλύτερο σχετικό σερί. Εξι. Οπως και από το 1960 έως το 1966.

Δεν ξέρουμε αν για αυτό (το σύγχρονο) φταίει ότι πούλησε μετά το πρωτάθλημα της σεζόν 2003-2004 τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τον «κύριο πρωτάθλημα», στη Γιουβέντους, ξέρουμε όμως ότι σήμερα, σχεδόν (όπως λέμε) απ' το πουθενά, μπορεί να αποτρέψει τα επτά χρόνια φαγούρας.

Εξι αγωνιστικές απ' το τέλος της σεζόν βρισκόταν έξι βαθμούς πίσω από την Αϊντχόφεν και πέντε πίσω από την Τβέντε. Στην τελική ευθεία η Αϊντχόφεν έχει «κλατάρει» και η ομάδα του Ενσεντε έχει την ελάχιστη, ένα βαθμό, διαφορά απ' αυτήν του Αμστερνταμ. Την πόλη όπου θα επισκεφτεί σήμερα για το παιχνίδι-«τελικός» της Ερεντιφίσι.

Στο «Αμστερνταμ Αρένα» ο Αγιαξ στέφεται με νίκη πρωταθλητής. Διαφορετικά, θα δει τους ποδοσφαιριστές της Τβέντε να πανηγυρίζουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους. Θα τους δει να πανηγυρίζουν ξανά είναι το ορθότερο, διότι στις 8 του μήνα ο «Αίαντας» ηττήθηκε απ' αυτούς στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. Και σκεφτείτε. Αν οι ποδοσφαιριστές του Μισέλ Πρεντόμ πανηγύρισαν με τα μπουρνούζια τους την παραπάνω επιτυχία, μπορεί να έχουμε τίποτα άλλα σήμερα.

Αυτοί του Φρανκ ντε Μπουρ, προπονητής του Αγιαξ, απ' την πλευρά τους, μάλλον αρκεί να τον ρωτήσουν ώστε να καταλάβουν τη σημασία αυτού που διεκδικούν. Πεντάκις πρωταθλητής Ολλανδίας με τον Αγιαξ ο νεόκοπος σε επίπεδο συλλόγου τεχνικός, έπειτα από δεκατέσσερις τίτλους ως ποδοσφαιριστής πάει για τον πρώτο του ως προπονητής.

Διαδέχτηκε τον Μάρτιν Γιολ μετά τα ταπεινωτικά, για την ιστορία του συλλόγου, ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, είδε σύσσωμη τη διοίκηση να παραιτείται στις 31 Μαρτίου ως αντίδραση στην απόφαση της ιδιοκτησίας για ανάθεση του πρώτου (διοικητικού) λόγου στον Γιόχαν Κρόιφ, αλλά αυτός το χαβά του. «Κάθε ποδοσφαιριστής του Αγιαξ οφείλει να γνωρίζει ότι υποχρεούται να παλέψει για το πρωτάθλημα» έλεγε (και έλεγε, και έλεγε). Και να το κατακτήσει προφανώς, εδώ που έφτασαν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags