Facebook Pixel «Καρφάρες» για Γκατούζο: «Ξεγέλασε τους οργανωμένους του ΟΦΗ»
| 2015-03-17 18:16:00

«Καρφάρες» για Γκατούζο: «Ξεγέλασε τους οργανωμένους του ΟΦΗ»

«Καρφάρες» για Γκατούζο: «Ξεγέλασε τους οργανωμένους του ΟΦΗ»

Ξέσπασε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στο διάστημα της θητείας του στον ΟΦΗ αλλά και όσα ακολούθησαν της παραίτησης του, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τρεις ώρες μίλαγε και κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχουν βιάσει ποτέ τέτοια ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δόθηκε στους δημοσιογράφους ένας φάκελος με 47 έγγραφα που αφορούσαν οικονομικό απολογισμό της περιόδου Ιούνιος 2012 – Δεκέμβριος 2014

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και για την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτά τα 2,5 χρόνια. Αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν την συνέντευξη τύπου και εδώ και τρεις μήνες αποφάσισα να κρατήσω μια στάση σιωπής αλλά αυτό ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως στάση ενοχής. Αλλά επειδή σέβομαι την οικογένεια μου και τον κόσμο του ΟΦΗ, αποφάσισα να μιλήσω σήμερα. Επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη, όταν ανέλαβα την ομάδα το καλοκαίρι του 2012 έγιναν τότε 3 ΔΣ για να αναλάβει κάποιος την προεδρία της ΠΑΕ. Κανένας δεν αναλάμβανε την ομάδα επειδή φοβόταν ότι θα έσκαγε στα χέρια του αλλά και επειδή θα πήγαιναν τα χρέη στο όνομα του. Είναι δεδομένο ότι όποιος αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας, αναλαμβάνει και τα χρέη της όπως συνέβη με εμένα όπου οι προσωπικοί μου λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί με χρέη της ΠΑΕ από το 2007. Κανένας δεν είχε ενημερότητες, χρειάζονταν τότε 350-400 χιλιάδες ευρώ, είχε δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν είχε άδεια και είχε εκχωρήσει όλα τα έσοδα στους πιστωτές της. Συν τοις άλλοις είχε γίνει επίσχεση εργασίας από τους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Δεν είδα κανέναν τότε να θελήσει να αναλάβει την ομάδα, όπως έγινε μια ημέρα μετά την παραίτηση μου. Με πολλές απειλές από διάφορους, η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, στην πρώτη χρονιά, και με σφιχτή οικονομική πολιτική πέτυχε την εξασφάλιση της αδειοδότησης και παράλληλα να μείνει στην κατηγορία. Πέρυσι τερματίσαμε έκτοι, φτάσαμε ένα βήμα πριν τον τελικό και το γήπεδο χάρις στον κόσμο του ήταν το πρώτο σε πληρότητα σε όλη την Σούπερ Λιγκ. Προσπαθούσαμε κάθε χρόνο, πάντα σύμφωνα με την γνώμη του προπονητή, να προωθούμε 3-4 παιδιά από την Κ20.

Έπειτα από την παραίτηση μου και επειδή άκουγα κάποιες ανακρίβειες ζητησα από το λογιστήριο της ΠΑΕ κάποια στοιχεία. Τότε δεν μου δόθηκαν τα στοιχεία με εντολή του τότε προέδρου της ΠΑΕ και η κατάληξη ήταν ότι δεν έλαβα ποτέ αυτά τα στοιχεία επειδή δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία.

Οικονομικός απολογισμός Ιούλιος 2012 – Ιούλιος 2013
Το σύνολο εισπράξεων ήταν 3.469.403,68 ενώ οι πληρωμές που έγιναν ήταν 3.387.365,41.
Οικονομικός απολογισμός Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014
Σύνολο εισπράξεων 4.056.093,13 ενώ το σύνολο των πληρωμών ήταν 4.131.512,75
Οικονομικός απολογισμός 01/07/2014 – 05/12/2014
Σύνολο Εισπράξεων 1.785.797,92 / Σύνολο Πληρωμών 1.783.780,54

ΠΑΕ ΟΦΗ – Αποτελέσματα Χρήσεων 2006 – 2014
Eρωτήσεις

Τι έγινε και τον Ιανουάριο έσκασαν κάποιες υποθέσεις
Αναλαμβάνοντας την ομάδα το καλοκαίρι του 2012, η ΠΑΕ είχε ένα μεγάλο χρέος και αυτό δεν επέτρεπε σε κανέναν να αφήσει τα προβλήματα της ούτε μια ημέρα. Εγώ δεν είχα σκοπό να φύγω από την ΠΑΕ ΟΦΗ. Από την ημέρα που έφυγα και μετά, παράτησαν την ομάδα. Έχουν πάει κανένα ταξίδι να πάνε στην ΕΠΟ; Ξέρουν που είναι η ΕΠΟ;
Ο κύριος Ρόβας είχε ένα υπόλοιπο 234.000. Σε διάρκειας 2 χρόνων, του καταθέσαμε 81.000 ευρώ. Είχε πει κάποια στιγμή ότι θα χάριζε και κάποια λεφτά στον ΟΦΗ, τελικά δεν το έκανε. Ο κύριος Γεωργίου είχε υπόλοιπο 141.000 και ο κύριος Ταυλαρίδης είχε υπόλοιπο 116.000 ευρώ. Ο πρώτος είχε πάρει 60.000 ευρώ και ο δεύτερος το ποσό των 50.000 ευρώ. Τελευταία φορά που πληρώθηκαν ήταν τον Μάη του 2014.

Ποιο ήταν το κίνητρο που σκοπίμως σας παραγκώνισαν και σας προκάλεσαν να πάρετε στοιχεία και να πείτε αυτά τα πράγματα;
Εμένα με ανάγκασαν να παραιτηθώ. Δεν μου έσκασε η ομάδα στα δύο πρώτα χρόνια, θα μου έσκαγε τώρα; Είναι τεράστιο κατόρθωμα για μια εταιρεία που κάθε χρόνο έμπαινε μέσα 1 και 2 εκ. ευρώ και την τρίτη χρονιά να βγάζει κέρδος. Ποια ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ βγήκε έκτη, ήταν στους 4 του Κυπέλλου, είχε 3.000 διαρκείας και λέμε για επενδυτές, δεν θα ήταν ελκυστική όταν την προηγούμενη χρονιά ήταν κερδοφόρα και έκανε παράλληλα τέτοιους άθλους αγωνιστικά; «Από τις 18 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, οι 12-13 μπαίνουν μέσα εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που πέρυσι έκλεισε την χρονιά κερδοφόρα».

«Υπάρχει μια ανικανότητα τους τελευταίους μήνες. Και είναι αμαρτία να καταρρέει η ΠΑΕ με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι έχουν ανικανότητα και κάποιοι άλλοι θέλουν την ομάδα στην Γ΄Εθνική για να πάρουν τον ΟΦΗ από εκεί. Δεν βλέπετε ότι έχουν ξεκινήσει τα μαχαίρια για το ποιος θα αναλάβει; Εκείνοι που ήταν μαζί τώρα σκοτώνονται μεταξύ τους».

«Φέραμε στον ΟΦΗ Λόρια, Μερεμπασβίλι, Τζορτζ που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα στην ομάδα και πήγαν, άλλαξαν την συμφωνία και μένουν ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι. Και οι δύο Γεωργιανοί ήταν πληρωμένοι».

Για την μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του: «Είναι καλό για να μάθει ο παραπληροφορημένος κόσμος το πότε χρεώθηκε η ομάδα. Αν αυτός είναι ο εισαγγελέας, αν είναι ο διαχειριστικός έλεγχος, που τον έχω ζητήσει δύο φορές, είναι μια σωστή διαδικασία. Όμως το να πηγαίνουν στον εισαγγελέα, μέλη διοικήσεων που χρέωσαν την ομάδα και να το πουλάνε επικοινωνιακά ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν προσφέρει τίποτα στον ΟΦΗ. Εγώ προσωπικά έπρεπε να πάω στον εισαγγελέα γιατί κατάφεραν μέσα σε δύο μήνες να πετύχουν το ακατόρθωτο και να βουλιάξουν την ομάδα».

Όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι ανοικτά προς όλους. Εγώ προσωπικά δύο φορές ζήτησα διαχειριστικό έλεγχο για την δική μου θητεία. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι κάποιοι ζητούσαν να ανοίξω εγώ τους ασκούς του Αιόλου για όλους τους προηγούμενους. Τι έκαναν; Καίμε τον Κουράκη, καίμε τον Μαχλά και θέλουμε νέους ανθρώπους από την αρχή.

Για τον διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ: «Πρώτη φορά ζήτησα στις 2 Δεκεμβρίου 2014 με έγγραφο που έστειλα στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Στην συνέχεια έστειλα νέο έγγραφο, στις 22 Ιανουαρίου 2015 με το οποίο ζητούσα το αντίγραφο του διαχειριστικού ελέγχου που τελικά έγινε αποτύπωση του χρέους – σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Μανουσάκης σε τηλεοπτική εκπομπή».

Για τον Σύλλογο Μετόχων: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μετόχων έχει νέα και αξιόλογα παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Και ο κύριος Διαλυνάς δεν θέλει να κάνει κακό στον ΟΦΗ, αντιθέτως θέλει το καλό του συλλόγου και για αυτό προσπαθεί».

«Όταν ανέλαβα την ομάδα, ήρθε στον ΟΦΗ ο κύριος Κατσαΐτης που είναι επαγγελματίας και έκανε εξαιρετική δουλειά στο διάστημα που δουλέψαμε μαζί στον σύλλογο. Στον ΟΦΗ όμως υπάρχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Ανώνυμη Εταιρεία να μην έχει την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος αλλά να την έχουν οι μέτοχοι»

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη: «Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν να πετύχουμε μια συμφωνία με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ. Με τον κύριο Δανδάλη είχαμε εξαιρετική σχέση».

Για τους λόγους της αποχώρησης μου: «Δεν ήμουν γαντζωμένος στην καρέκλα αλλά δεν είχα σκοπό να παραιτηθώ. Έναν μηνα πριν την αποχώρηση μου άρχισαν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα στην ομάδα. Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ για υποτιθέμενο ενδιαφέρον από επενδυτές. Ο προπονητής είχε μπερδέψει τον ρόλο του και το μεγάλο μου λάθος ήταν που αποδέχτηκα την επιστροφή του μετά την παραίτηση του. Να σας ενημερώσω ότι ο κύριος Γκατούζο είχε παραιτηθεί άλλη μια φορά που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Είχε παραιτηθεί στις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετώπιζε διάφορα θέματα στο ΒΑΚ και μου είχε ζητήσει να πηγαίνω καθημερινά στην προπόνηση. Ζήτησα εκτός του κυρίου Βλαχάκη που ήταν στο ΒΑΚ και του κυρίου Μαρινάκη, ζήτησα και από τον κύριο Μανουσάκη να πηγαίνει στο ΒΑΚ για να τον βοηθάει. Για να είμαι ειλικρινής, είχε δημιουργηθεί και μια ψυχρότητα μεταξύ μας αλλά το χάσμα αντί να μικραίνει, συνεχώς μεγάλωνε γιατί άλλα έλεγα για τον προπονητή και άλλα μεταφέροταν σε εκείνον. Ήδη το επενδυτικό ενδιαφέρον έλεγε ότι θα ερχόταν η επόμενη διοίκηση με πρόεδρο τον κύριο Μανουσάκη. Οι οργανωμένοι παραπληροφορήθηκαν και ξεγελάστηκαν από την υπόθεση Γκατούζο. Παράλληλα, χωρίς να με ενημερώσει κανένας, ο προπονητής αντικαθιστά τον κύριο Κατσαΐτη με μεταφραστή δικής του επιλογής χωρίς εγώ να γνωρίζω το παραμικρό. Για να μην πουν ορισμένοι ότι εγώ είμαι το πρόβλημα για τους επενδυτές, αποφάσισα να αποχωρήσω για να μην με χαρακτηρίσουν εμπόδιο».

Το χρονικό της παραίτησης του: «Μια ημέρα μετά την παραίτηση μου, βιάστηκαν να βγάλουν πρόεδρο δίχως να προλάβω εγώ να στείλω εγγράφως την παραίτηση μου. Με έγγραφο που έστειλα στις 7 Δεκεμβρίου, τους παρέπεμψα στον κύριο Βασιλάκη για τα οικονομικά στοιχεία και στον κύριο Μαυροκουκουλάκη για τις νομικές υποθέσεις της ΠΑΕ που είχε αναλάβει πρόσφατα και είχε κάνει εξαιρετική δουλειά».

«Ποτέ επί προεδρίας μου δεν ζήτησα την οικονομική βοήθεια κάποιου συμβούλου. Ο κύριος Στεφανουδάκης πρόσφερε αφιλοκερδώς την ιατρική υποστήριξη στην ομάδα. Ο κύριος Τουγλής βοήθησε το εμπορικό τμήμα και ο κύριος Λελεδάκης πάντα πλήρωνε την διαφημιστική καταχώρηση των επιχειρήσεων του. Ο κύριος Τσαμπουράκης βοηθούσε με την παροχή αυτοκινήτων αλλά και οικονομικά δίνοντας χρήματα στην ομάδα».

Για όσα υποστήριξε ο κύριος Μανουσάκης για το «έλλειμμα» 100.000 ευρώ: «Ζήτησα να γίνει ένας συμψηφισμός του ποσού των 104.000 ευρώ ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ταμείο της ΠΑΕ. Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε διεξοδικά η νέα ρύθμιση της ΠΑΕ για την εφορία και το ΙΚΑ. Πρότεινα να βάλει ο καθένας το ποσό των 2.000 ευρώ για να πληρωθεί η ρύθμιση. Τον ψάχνω στο τηλέφωνο, του στέλνω μήνυμα και παραμένει άφαντος. Αντί να απαντήσει, μου στέλνει έγγραφο και μου ζητάει να πληρώσω εγώ την δόση της ρύθμισης.

Για τον Παναγιώτη Σπυριδάκη: «Είναι ότι καλύτερο έχει ο ΟΦΗ».

Για τις κατηγορίες του Ανδρέα Μανουσάκη: «Το ταμείο της ΠΑΕ είχε συνεχώς διακυμάνσεις. Πάντα έμπαιναν χρήματα και πάντα έβγαιναν. Επειδή δεν είχα στο μυαλό μου να φύγω, κάποια χρήματα λογιστικά δεν είχαν καταγραφεί. Όπως τα πριμ των τελευταίων 2,5 χρόνων. Και επειδή κατάλαβα τι θα έκαναν, ζήτησα να γίνει ένας συμψηφισμός».

Για το αν ειναι δεσμευμένα τα χρήματα: «Η ομάδα το τελευταίο εξάμηνο έπαιρνε χρήματα κάθε μήνα μέσω δικαστικών υποθέσεων. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο παραιτήθηκαν από το άρθρο 99. Το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ήταν η απόσυρση από το άρθρο 99. Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ που έγινε τον Ιανουάριο είχα μιλήσει με τον κύριο Φωτάκη που μου ζήτησε να μιλήσω με κάποιους προέδρους της Σούπερ Λιγκ ώστε να ψηφίσουν υπέρ του ΟΦΗ».»

Για το αν μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό σε εκείνο το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ: «Ποιος θα τολμούσε να ρίξει τον ΟΦΗ όταν υπάρχει δεδικασμένο με τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που είχαν πάει την Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια; Ποιος θα είχε τα κότσια να ρίξει τον ΟΦΗ;»

«Πότε μας πείραξαν αυτά τα 2,5 χρόνια που ήμουν στην ΠΑΕ. Το μόνο που χάθηκε και ήταν εις γνώση μου, αλλά δεν περίμενα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο – ότι μπορεί να χάναμε την άδεια. Όμως ο ΟΦΗ είχε ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών και δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην συνέχεια».

Για την Γ.Σ. του Ιανουαρίου και το οικονομικό σκέλος: «Μίλησα με αρκετούς ανθρώπους που με συμβούλευσαν να μην πάω. Είναι η πρώτη Γ.Σ. που ενώ είχε τυπωθεί ο ισολογισμός, αυτός δεν μοιράστηκε. Σε τηλεοπτική συνέντευξη ειπώθηκε ότι δεν πληρώθηκε τίποτα από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Για την ανακοίνωση των υπαλλήλων της ΠΑΕ: «Εκτός από την τελευταία πληρωμή που έγινε δύο ημέρες πριν παραιτηθώ. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στις 18 Οκτωβρίου. Υπάρχει μεγάλη απόσταση το να λέγεται ότι δεν πληρώνονταν καθόλου και το τι έπαιρναν και πόσο συχνά επί προεδρίας μου. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Υπάρχει υπάλληλος που βγήκε σε τηλεοπτικό κανάλι και είπε ότι είχε να πληρωθεί 6 μήνες. Δύο ημέρες πριν παραιτηθώ, πληρώθηκε όλο τον μισθό του – εκείνος που είχε πει ότι δεν είχε πληρωθεί για 6 μήνες. Όλο τον μισθό του είχε πάρει πάλι στις 18 Οκτωβρίου. Ο ίδιος είχε πάρει 29.000 ευρώ στους 27 μήνες που ήμουν στον ΟΦΗ».

Για το θέμα της OFFICIAL: «Το ταμείο της εταιρείας το κρατούσε υπάλληλος της ΠΑΕ από τα κεντρικά γραφεία του γηπέδου. Την σαιζόν 14-15 είχε έσοδα 3.000 ευρώ. Στις 28 Νοεμβρίου δόθηκαν κάποια χρήματα για υποχρεώσεις της ΠΑΕ ενώ μετά που αποχώρησα ενημερώθηκα ότι πληρώθηκαν 1.500 ευρώ για υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Η εταιρεία έκλεισε με ταμείο 360 ευρώ. Είχαμε συμφωνήσει με τους κ.κ. Μανουσάκη, Λελεδάκη να μπουν στην εταιρεία με ποσοστό 1% για να βοηθήσουν και εκείνοι. Θα ήμουν χαζός να είχα μια εταιρεία στο όνομα μου που θα είχε έδρα το «Βαρδινογιάννειο» αν εκείνη δεν είχε μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΟΦΗ. Αυτήν την στιγμή επειδή τα χρήματα δεν δόθηκαν στη NOVA από την πλευρά της ΠΑΕ, φαίνεται ότι χρωστάω εγώ προσωπικά στην ΠΑΕ».

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έμπαιναν σε τέτοια λογική κάποιοι άνθρωποι που ήταν μαζί μου καθημερινά. Τα 2,5 χρόνια που ήμουν στον ΟΦΗ δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να κατηγορήσω τους προηγούμενους. Ανέλαβα μια υποχρέωση και δεν είχα ποτέ σκοπό να κατηγορήσω τους προηγούμενους».

Για το έγγραφο που δημοσιεύτηκε με τον πίνακα πληρωμών: «Δεν θέλω να κατηγορήσω τον κύριο Διαλυνά που το δημοσίευσε γιατί και εκείνον μπορεί να τον παραπληροφόρησαν. Τον συγκεκριμένο πίνακα τον είχαν παρουσιάσει θολό. Δείχνει από πότε έχουν να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές, πέραν των εκχωρήσεων. Ο συγκεκριμένος πίνακας ήταν το ευαγγέλιο του ΟΦΗ. Ήταν το μοναδικό έγγραφο που είχα πάντα μαζί μου. Έβλεπα κάθε μήνα τι υποχρεώσεις έχει η ΠΑΕ σε παλιούς ποδοσφαιριστές, πόσο μειώνεται και πόσο αυξάνεται το χρέος της εταιρείας. Όποιος ήθελε να τον διαβάσει, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι έχουν δοθεί πάνω από 2 εκ. ευρώ σε παλιούς ποδοσφαιριστές. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Υπήρχε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, το GS Travel, όταν αναλάβαμε όπου η ΠΑΕ όφειλε 150.000 ευρώ και εμείς στα 2,5 χρόνια είχαμε δώσει 110.000. Είχαν ξεπληρωθεί ποδοσφαιριστές όπως οι Μπαρκαουάν, Τάσιτς, Νατσούρας, Μπαρτζώκας, Χαριτωνίδης, Καμπάνταης, Κιάσσος, Ρούσεφ, Ψωμάς, Ζαχαράκης, Κουνδουράκης, Βραδέλης και άλλοι πολλοί.

Για την αφαίρεση βαθμών του Πέσιτς: «Για όλες τις υποθέσεις ενημερωνόταν πάντα η ΠΑΕ με τα έγγραφα να στέλνονται στο «Γεντί Κουλέ». Πρακτικά, όποιος ήθελε να ενημερωθεί για την κάθε υπόθεση, μπορούσε να ενημερωθεί από την αλληλογραφία που υπήρχε και έφτανε πάντα στα γραφεία της ΠΑΕ. Στις 20/1/2015 έστειλα μέιλ σε υπάλληλο της ΠΑΕ ρωτώντας τον γιατί δεν έχει ενημερώσει τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ. Η ομάδα είχε 6 – 7 υποθέσεις στην ΦΙΦΑ χώρια από τις άλλες, εσωτερικές, υποθέσεις. Οι υποθέσεις στην ΦΙΦΑ έχουν έναν άλλο τρόπο εκδίκασης. Με τον Πέσιτς είχαμε έρθει προσωπικά με τον δικηγόρο του σε αρκετές επαφές. Ο Πέσιτς ήταν ανένδοτος να έρθει σε διακανονισμό με την ομάδα γιατί όταν έφυγε του είχαν σκίσει το δελτίο. Είχαν πάρει προσωπικά το θέμα και δεν δεχόταν ποτέ να κάνει έναν διακανονισμό. Εμείς το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βάζαμε τα χρήματα και να έκλεινε η υπόθεση. Κάποιοι άλλοι παίκτες όπως ο Γκέρμπερ και ο Πακίτο δέχτηκαν τους διακανονισμούς. Ο Πέσιτς ζητούσε μαζεμένα τα χρήματα. Το θέμα Πέσιτς έσκασε 45 ημέρες μετά που έφυγα. Έπρεπε να το γνωρίζουν και όχι να λένε ότι δεν ήξεραν. Με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Μαχλάς για να βρούμε λύση. Επί των ημερών μου μπορούσαμε να είχαμε κάθε μέρα 5 ενεργοποιήσεις. Δεν το λέγαμε όμως για να μην γίνει κακό στην ομάδα».

Για την προσφυγή Πίντο: «Η προσφυγή του Πίντο ήρθε στις 10 Δεκεμβρίου και βγαίνει στην δημοσιότητα στις 22 Δεκεμβρίου. Δύο μήνες μετά διαρρέεται η προσφυγή του Πίντο και να κάνω εδώ μια παρένθεση ότι οι Ιταλοί ήρθαν στο Ηράκλειο με έξοδα της ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν έχω δει εκπροσώπους επενδυτών να έρχονται με έξοδα της εταιρείας».

Για την προσφυγή στο άρθρο 99: «Η απόφαση μου ήταν και μόνο για το καλό του ΟΦΗ και όχι για την πτώχευση της ομάδας. Όταν έγινε η αίτηση για το 99 κανένας δεν πρόλαβε να μάθει γιατί το κάναμε. Έπρεπε να προλάβω καταστάσεις».

Για την υπόθεση των Λόπεζ: «Με κάλεσε ο κύριος Λελεδάκης και μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με την συγκέντρωση των χρημάτων. Πάω και κάνω μια κατάθεση στον λογαριασμό των δύο Ισπανών για να βοηθήσει. Ο τωρινός πρόεδρος της ΠΑΕ ενημερώθηκε ότι έδωσα χρήματα και ο κύριος Μαχλάς έδωσε εντολή να μην ξαναπάρουν χρήματα από εμένα».

Πως σχολιάζει το γεγονός ότι έσκασαν οι προσφυγές μετά την αποχώρηση του: «Τα άφησαν και έσκασαν. Ήταν πλήρως ενήμεροι για αυτο το γεγονός και γνώριζαν ότι θα έρχονταν οι υποθέσεις των Πέσιτς και των δύο Ισπανών».

Για την δική του ευθύνη: «Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι σηκώθηκα και έφυγα. Επέτρεψα να με παραιτήσουν. Το μετάνιωσα που έφυγα γιατί ντρέπομαι να βλέπω την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση. Οι οργανωμένοι του ΟΦΗ έχουν την πιο σωστή στάση από όλες τις μεγάλες ομάδες. Όσο ήμουν πρόεδρος, γνώριζαν πότε θα παρέμβουν. Δεν έκαναν ποτέ κακό στην ομάδα, ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει».

Για την υπόθεση των δελτίων: «Από την πρώτη ημέρα θα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags