Facebook Pixel Τζημόπουλος: "Στόχος το Μουντιάλ"!
| 2015-04-02 16:28:00

Τζημόπουλος: "Στόχος το Μουντιάλ"!

Τζημόπουλος: "Στόχος το Μουντιάλ"!

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θέμης Τζημόπουλος του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε για τη διεθνή του καριέρα με την Εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, θέτοντας ως στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη του ΠΑΣ στο Sport24 Radio:

Για το πώς χρίστηκε διεθνής: «Έχω υπηκοότητα από τη Νέα Ζηλανδία. Ψάχνουν παίκτες ικανούς για την εθνική ομάδα, έμαθαν ότι παίζω ποδόσφαιρο και ο θείος μου που μένει εκεί με έφερε σε επαφή με τον προπονητή, αυτός με είδε σε κάποια παιχνίδια και με κάλεσαν».

Για το τι θέση έχει τον ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία: «Δεν έχουν σε υψηλή θέση το ποδόσφαιρο. Έχουν πρώτα το ράγκμπι και το κρίκετ. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ έχουν καλή σχέση. Ο προπονητής είναι Άγγλος. Έχουν φιλοδοξίες οι παίκτες γιατί θέλουν να φύγουν από τη Νέα Ζηλανδία και να παίξουν εκτός. Υπάρχουν παίκτες στην εθνική από την Premier League. Υπάρχει ένα επιθετικός της Λέστερ που είναι πολύ δυνατός, ένας πιτσιρικάς από τη Μαρσέιγ που είναι πολύ δυνατός επίσης».

Για τον στόχο της εθνικής: «Ο βασικός στόχος είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Για να πας πρέπει να παίξεις με την τέταρτη ομάδα της Ασίας και όταν περάσεις τον πρώτο γύρο παίζεις με την Κεντρική Αμερική».

Για το επίπεδο της ομάδας και το φιλικό με τη Νότια Κορέα: «Δεν είναι ομάδα που θα κλείνεται. Θέλει επιθετική άμυνα. Κόντρα στη Νότια Κορέα, που είναι μία καλή ομάδα, δεν περιμέναμε πίσω. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά και πιστεύω μας αδικεί το σκορ. Ήμασταν περίπου στους δέκα νέους παίκτες και στον χρόνο που ήμασταν μαζί κάναμε καλή δουλειά. Είναι νεανική ομάδα, εγώ στα 29 είμαι ο μεγαλύτερος. Προσπαθούν να παίξουν στα ίσα τους αγώνες».

Για το αν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες στη Νέα Ζηλανδία: «Υπάρχουν αρκετοί, αλλά όχι όπως την Αυστραλία».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags