Facebook Pixel Ε, λοιπόν σουβλίστε τον
| 2011-05-17 00:39:00

Ε, λοιπόν σουβλίστε τον

Ε, λοιπόν σουβλίστε τον

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για την κριτική που ασκήθηκε στον Μάκη Χάβο λόγω της ήττας του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ

Μία ώρα(σχεδόν) μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ το τι έγινε στον…μαγικό ραδιοφωνικό ποδοσφαιρικό κόσμο της Θεσσαλονίκης δεν περιγράφεται. Την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ακολούθησε καταιγίδα παρεμβάσεων οπαδών του ΠΑΟΚ που περνούσαν γενεές δεκατέσσερις τον προπονητή του ΠΑΟΚ Μάκη Χάβο. Τύφλα να έχει ο Αθανάσιος Διάκος.

Τον σούβλιζαν σε κάθε τηλεφωνική παρέμβαση. Τον απαξίωναν, τον ξεφτίλιζαν και ζητούσαν εδώ και τώρα την παραίτηση του. Ο κολλητός του Ζαγοράκη να πάρει τον μπούλο και να φύγει τώρα, ο ανύπαρκτος, ο τίποτα, ο μυρωδιάς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε.

Δεν με εκπλήσσει καμία αντίδραση. Έτσι λειτουργεί πάντα ο οπαδός στην Ελλάδα. Και έτσι είμαστε σαν χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό.Σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν δίνουμε ποτέ δεύτερη ευκαιρία(όπως λέμε) στον άνθρωπο και κυρίως στους νέους ανθρώπους .Στη νίκη τους αποθεώνουμε και στην ήττα τους θεωρούμε τιποτένιους και άχρηστους.

Ο Μάκης Χάβος είναι εκείνος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ εκεί που είναι σήμερα. Στα πλει οφ να διεκδικεί(ακόμη) το εισιτήριο του τσάμπιονς λιγκ, ο Χάβος είναι εκείνος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Όταν:

1. Ήρθε από το πουθενά στον ΠΑΟΚ και βαφτίστηκε πρώτος προπονητής αναγκαστικά και εκ των εξελίξεων, προερχόμενος από τον Αγροτικό Αστέρα, με μηδέν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και την Ευρώπη.

2. Πήρε μία ομάδα που δεν ήταν δική του. Ούτε τους παίκτες πήρε εκείνος, ούτε την προετοιμασία έκανε.

Δεν υποστηρίζω ότι είναι ο Μουρίνιο ή ο…Χαβίνιο. Δεν υποστηρίζω επίσης ότι είναι ο ιδανικός για τον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτή η απαξίωση και η προσπάθεια να τον ξεφτιλίσουν είναι άδικη. Έκανε λάθη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ; Ναι και σημαντικά λάθη. Αλλά δεν έχει δικαίωμα όπως οι παίκτες και όλοι μας να βρεθούμε μια φορά σε κακή μέρα; Ο καθένας από μας, κάθε μέρα που πηγαίνει στη δουλειά του είναι ορεξάτος και σούπερ παραγωγικός;

Δεν υπάρχουν μέρες που βαριόμαστε; Δεν υπάρχουν φορές που είμαστε σε άσχημη ψυχολογία; Δεν υπάρχουν μέρες που κάνουμε λάθη στη δουλειά μας; Δεν είναι άδικο επομένως να απαξιώνεται ο Χάβος ; Μπορεί να μην είναι, ο καλύτερος που θα μπορούσε να είχε ο ΠΑΟΚ, ίσως πάλι να μην είναι ο ιδανικός, αλλά δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags